Latest Posts

„GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului CNVC, Emil Ghinea.

Vizualizări: 19474

Luna martie marchează o serie de evenimente dedicate femeilor, precum 1 Martie și Ziua internațională a femeii. În această lună, vom avea interviuri cu femei remarcabile prezente atât în motorsportul național, cât și în cel internațional. Unele dintre ele sunt de prezențe regulate la volan, altele pe scaunul din dreapta din postura de copilot, iar altele se ocupă de partea de organizarea curselor și evenimentelor din lumea motorsportului. Vrem să folosim luna martie ca ocazie ideală pentru a pune femeile în centrul atenției. Începem această serie „GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului Hillclimb, Emil Ghinea.

„GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului CNVC, Emil Ghinea.

Raluca, când ați debutat în Motorsport? Și ce ne puteți spune despre prima dvs. experiență?
Am debutat în Motorsport în 2011 la o cursa regională la Sf. Ana ca soție și susținător direct, fără a gândi vreodată ca îmi va plăcea sau ca vom ajunge atât de departe.

Ce ne puteți spune despre celelalte interese și hobby-uri?
Îmi plac foarte mult animalele, am doi câini, un boxer și un Shih-Tzu, pești, papagali si aș mai lua câteva specii dacă as avea mai mult timp sa mă ocup de ele. Administrez cu drag un salon de întreținere corporală și facială.

„GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului CNVC, Emil Ghinea.

Cine este cel mai mare idol din Motorsport?
Michael Schumacher

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Există ritualuri specifice pe care să le observați pentru a vă pregăti pentru următorul eveniment?
Mintea mea lucrează încontinuu căutând soluții pentru organizarea cât mai bună a fiecărei deplasări și eveniment în parte.

Ai emoții înainte, în timpul sau după o cursă și, dacă da, cum te descurci cu acele emoții?
Emoții există la fiecare cursă în parte, însă încerc sa mă detașez stând de vorbă și distrăgându-mi atenția. Cele mai grele secunde sunt cele când soțul meu este pe traseu. Stau tot timpul pe lângă un arbitru care are stație să știu dacă se oprește cursa. În schimb nu prea am emoții dacă sunt în dreapta. Atunci consider ca împreună suntem mai puternici și nu mi-e frică. Am foarte mare încredere în soțul meu.

„GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului CNVC, Emil Ghinea.

Cum reușiți să vă combinați activitățile în Motorsport (sau Raliu, Viteză in Coastă etc.) cu viața de zi cu zi, cu locul de muncă (sau școală) și familia?
Activitatea mea la salon este restricționată dacă avem vreo cursă, fetele sunt crescute în spiritul Motorsportului, concedii, evenimente, toate sunt în funcție de etapele de la Viteză in Coastă și SuperRally.

Credeți că a fi activ în Motorsport (sau Raliu, Viteză in Coastă etc.) necesită calități speciale, cum ar fi curajul, răbdarea sau orice altă calitate?
Dacă vrei sa vii decât un an sau doi nu îți trebuie decât un ‘buzunar gros’, dacă vrei sa faci carieră în Motorsport îți trebuie talent, disciplină, răbdare, perseverență. Curajul trebuie dozat. Prea mult, strică.

„GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului CNVC, Emil Ghinea.

Off-Topic: Care este mâncarea și băutura ta preferată în timpul unui weekend de cursă?
La curse nu prea poate fi vorba de mâncarea preferată. Ma descurc cu o friptură și salată. De băut, de obicei apă plată cu lămâie.

Doriți să vă împărtășiți cel mai special moment în Motorsport cu noi?
Cel mai special moment a fost în 2013, cursa de Viteză in Coasta de la Teliu. Soțul meu concura cu Renault 5 GT turbo și a avut multe probleme tehnice- cablu de accelerație rupt, a căzut electromotorul, a rupt o planetară chiar in dreptul nostru pe proba continuând cursa până la finish- pe lângă vremea capricioasă care nu a fost și nu este pe placul lui. Cu toate acestea am ajuns de pe locul 4 pe locul 1, de la agonie la extaz.

„GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului CNVC, Emil Ghinea.

Din păcate, o carieră în Motorsport nu este făcută doar din momente frumoase, ci și din unele dificile. Cum te descurci cu acele momente și vrei să ne dai un exemplu?
Eu zic ca bine, deși sper sa nu mai trec niciodată prin momentul de la Câmpulung din 2012. Eram cu fetițele mele la sta, tocmai ce plecase Andrei Mitrască, următorul concurent după Emil. Am observat că se agită spectatorii și tot spuneau concurentul 29, Ghinea și altele. Eu încercăm sa-l prind vizual pe Directorul de concurs pentru a afla informații exacte. În momentul în care am reușit, domnul director de concurs mi-a repetat informațiile pe care le primea prin stație, informații care mi s-au întipărit în minte:”pilotul s-a dat singur jos din mașină, este ok, refuză ambulanța, trimiteți mașina de tractare”. În acel moment pentru mine nu a mai contat nimic. Știam ca este sănătos, nu are nimic rupt. Mașina se face, deși ei spuneau ca totul este pierdut. Acolo este finalul. Știam ca este capabil și l-am încurajat sa facă o mașină mai bună și mai performanta.  În 2 săptămâni, împreună cu echipa minunată pe care o aveam, finul Veve și Nea Jean Pescaru, au reușit sa facă posibilă participarea la cursa de la Păltiniș cu noua mașină.

„GP24 Racing Ladies” cu Raluca Ghinea, forța feminină din spatele pilotului CNVC, Emil Ghinea.

Există ceva care nu a fost acoperit în acest interviu pe care dorești să le spui fanilor și urmăritorilor voștri?
Motorsportul devine un mod de viață dacă ești făcut pentru așa ceva. Ca femeie în Motorsport trebuie sa ai curaj, sa fii organizată, să fii capabilă să ridici psihic sau să domolești tensiunile pilotului, să înțelegi cum funcționează el cel mai bine. Să ști cum sa ții o echipă unită, pentru ca în spatele unui pilot este o echipa minunată compusa din mecanici și parteneri. Și îmi place sa cred ca avem una dintre cele mai frumoase și eficiente echipe din Motorsport.

Cum te simți ca femeie în lumea Motorsportului, tipic orientată spre bărbați?
Ma simt forte bine. Întotdeauna m-am simțit bine înconjurată de bărbați și comunic foarte bine cu ei.

Vă mulțumim pentru acest interviu, în numele echipei de la GP24, vrem să vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2021 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!!

Sursa: GP24 Racing Ladies
Photocredit: AutoSPEED Team Mangalia / RallyZoom.ro / RallyPhoto.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Racing Ladies

Latest Posts

Don't Miss