GP24 Media

LATEST POSTS

FIA Motorsport Games GT Cup – Japonia câștigă a doua cursă de calificare, nebunie și mai mare decât ieri

Vizualizări: 15256

Dacă ieri am avut impresia că vreme ne-a jucat feste, astăzi situația a fost cu mult mai delicioasă. Pentru a doua cursă de calificare nimeni nu mai trebuia să-și facă griji cu privire la pneuri întrucât afară ploua deja destul de tare iar circuitul era mai mult decât umed.

S-a pornit în spatele mașinii de siguranță cu Japonia din nou în pole după ce dominase ambele sesiuni de calificare iar în prima linie a grilei erau însoțiți de Mercedes-ul francez. Din păcate s-a rulat doar câteva tururi când am asistat la duelul pentru prima poziție, duel din care Franța a ieșit câștigătoare. Ploaia se transformă într-una de proporții biblice iar cursa este din nou întreruptă cu steag roșu, asta și după ieșirile în decor ale Ferrari-ului rusesc și Porsche-ului malaesian.FIA Motorsport Games GT Cup - Japonia câștigă a doua cursă de calificare, nebunie și mai mare decât ieri

De data aceasta întreruperea a fost un pic mai lungă față de ieri iar restartul s-a dat cu doar 30 de minute disponibile dintre care opt s-au rulat din nou înspatele mașinii de siguranță. Din fericire nu mai ploua dar circuitul era în continuare o mică deltă. De asemenea se făcuse și schimbul de piloți după ce se pornise cu piloții silver în cockpit. Cu alte cuvinte, aveam acum la volan piloții mai slab cotați pe un circuit umed rău și extrem de alunecos.

Așa se face că în cazul Mercedes-ului de la conducere, Jean-Luc Beaubelique rezistă doar câteva tururi până începe să cadă din ce în ce mai mult în clasament terminând în final abia pe 11. Japonia preia conducerea prin intermediul lui Hiroshi Hamaguchi care ne arată din nou cât de rapid este Lamborghini-ul lor, chiar și în aceste condiții, câștigând în final cursa la aproape șapte secunde distanță față de locul secund.FIA Motorsport Games GT Cup - Japonia câștigă a doua cursă de calificare, nebunie și mai mare decât ieri

Locul doi pe de altă parte a fost mult mai disputat, Portugalia, Taipei și Polonia s-au șicanat pentru treapta secundă a podiumului. Finalul le-a aparținut portughezilor cu al lor Audi R8, în timp ce podiumul a fost completat de încă un Lamborghini, cel al băieților din Taipei.

Deși s-a rulat pe steag verde doar 22 de minute, am avut suficient spectacol de admirat, plus câteva dueluri mai bărbătești care au dus inevitabil și la câteva ieșiri în decor. Un exemplu bun este Ferrari-ul american care a terminat cursa pe marginea pistei.FIA Motorsport Games GT Cup - Japonia câștigă a doua cursă de calificare, nebunie și mai mare decât ieri

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

FIA Motorsport Games GT Cup - Japonia câștigă a doua cursă de calificare, nebunie și mai mare decât ieriCu aceste două curse de calificare încheiate mai rămâne doar cursa principală de disputat, întrecere programată la ora 16:15, ora României. Condițiile meteo nu sunt foarte încurajatoare, sper doar că a treia oară va fi cu noroc și măcar nu vom mai vedea steagul roșu fluturând.

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: FIA Motorsport Games
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES