More

  Latest Posts

  FIA Motorsport Games GT Cup – Japonia câștigă a doua cursă de calificare, nebunie și mai mare decât ieri

  Dacă ieri am avut impresia că vreme ne-a jucat feste, astăzi situația a fost cu mult mai delicioasă. Pentru a doua cursă de calificare nimeni nu mai trebuia să-și facă griji cu privire la pneuri întrucât afară ploua deja destul de tare iar circuitul era mai mult decât umed.

  S-a pornit în spatele mașinii de siguranță cu Japonia din nou în pole după ce dominase ambele sesiuni de calificare iar în prima linie a grilei erau însoțiți de Mercedes-ul francez. Din păcate s-a rulat doar câteva tururi când am asistat la duelul pentru prima poziție, duel din care Franța a ieșit câștigătoare. Ploaia se transformă într-una de proporții biblice iar cursa este din nou întreruptă cu steag roșu, asta și după ieșirile în decor ale Ferrari-ului rusesc și Porsche-ului malaesian.timthumb 1

  De data aceasta întreruperea a fost un pic mai lungă față de ieri iar restartul s-a dat cu doar 30 de minute disponibile dintre care opt s-au rulat din nou înspatele mașinii de siguranță. Din fericire nu mai ploua dar circuitul era în continuare o mică deltă. De asemenea se făcuse și schimbul de piloți după ce se pornise cu piloții silver în cockpit. Cu alte cuvinte, aveam acum la volan piloții mai slab cotați pe un circuit umed rău și extrem de alunecos.

  Așa se face că în cazul Mercedes-ului de la conducere, Jean-Luc Beaubelique rezistă doar câteva tururi până începe să cadă din ce în ce mai mult în clasament terminând în final abia pe 11. Japonia preia conducerea prin intermediul lui Hiroshi Hamaguchi care ne arată din nou cât de rapid este Lamborghini-ul lor, chiar și în aceste condiții, câștigând în final cursa la aproape șapte secunde distanță față de locul secund.timthumb 1 1

  Locul doi pe de altă parte a fost mult mai disputat, Portugalia, Taipei și Polonia s-au șicanat pentru treapta secundă a podiumului. Finalul le-a aparținut portughezilor cu al lor Audi R8, în timp ce podiumul a fost completat de încă un Lamborghini, cel al băieților din Taipei.

  Deși s-a rulat pe steag verde doar 22 de minute, am avut suficient spectacol de admirat, plus câteva dueluri mai bărbătești care au dus inevitabil și la câteva ieșiri în decor. Un exemplu bun este Ferrari-ul american care a terminat cursa pe marginea pistei.timthumb 2 1

  IMG 20191103 130131Cu aceste două curse de calificare încheiate mai rămâne doar cursa principală de disputat, întrecere programată la ora 16:15, ora României. Condițiile meteo nu sunt foarte încurajatoare, sper doar că a treia oară va fi cu noroc și măcar nu vom mai vedea steagul roșu fluturând.

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: FIA Motorsport Games


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss