Latest Posts

FIA GT World Cup Preview – Nerecomandat cardiacilor

Vizualizări: 19035

Weekend-ul viitor ne așteaptă o nouă ediție FIA GT World Cup, întrecere care în ultimii doi ani a fost marcată de accidente spectaculoase și finaluri dramatice. Pentru cei mai puțin familiarizați cu evenimentul, această cursă este destinată modelelor de specificație GT3 și strict piloților gold și platină (unele excepții sunt însă posibile).FIA GT World Cup Preview - Nerecomandat cardiacilor

Iar cireașa de pe tort este cu siguranță circuitul în cauză, infamul traseu stradal din Macau locul unde accidentele și drama sunt specialitatea casei. În 2016 de exemplu, lupta pentru victorie se dădea între Laurens Vanthoor pe atunci pilot WRT Audi și piloții Manthey-Porsche, Earl Bamber și Kevin Estre. Vanthoor lovește zidul de protecție și se răstoarnă imediat după ce Bamber reușise să-l depășească în ultimul tur. Cursa este oprită cu steag roșu iar tânărul belgian declarat învingător asta pentru că fusese lider în ultimul tur complet.

2016 Crash

Anul trecut, la începutul primei curse cea de calificare, trei sferturi din pluton a fost implicat într-un accident în masă spectaculos și foarte costisitor tot odată. Anul acesta grila va fi formată din 15 mașini de la cei mai cunoscuți producători din branșa GT3 și cei mai buni piloți ai acestora. Formatul weekend-ului de cursă este alcătuit din două manșe, cursa de calificare (60 de minute/12 tururi) și cursa principală (75 de minute/18 tururi).

2017 Crash

Să facem o trecere în revistă a grilei de start: Audi sunt reprezentați bineînțeles de Team WRT plus alte două echipe locale, Mercedes merg pe mâna celor de la GruppeM Racing, Porsche vine cu Manthey Racing și Craft-Bamboo Racing al cărei pilot/patron Darryl O’Young este singurul silver de pe grilă, iar Nissan și BMW sunt reprezentate de KCMG respectiv Team Schnitzer.FIA GT World Cup Preview - Nerecomandat cardiacilor

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

FIA GT World Cup Preview - Nerecomandat cardiacilorIngredientele sunt toate la locul lor, mai rămâne să treacă și aceste șapte zile până la declanșarea măcelului de pe străzile din Macau!

2018 Entry List

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Dailysportscar, Graham Goodwin, Porsche Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Cosmin Milcu/GP24.ro

Latest Posts

Don't Miss