More

  Latest Posts

  FIA GT World Cup Preview – Nerecomandat cardiacilor

  Weekend-ul viitor ne așteaptă o nouă ediție FIA GT World Cup, întrecere care în ultimii doi ani a fost marcată de accidente spectaculoase și finaluri dramatice. Pentru cei mai puțin familiarizați cu evenimentul, această cursă este destinată modelelor de specificație GT3 și strict piloților gold și platină (unele excepții sunt însă posibile).M18 5970 fine

  Iar cireașa de pe tort este cu siguranță circuitul în cauză, infamul traseu stradal din Macau locul unde accidentele și drama sunt specialitatea casei. În 2016 de exemplu, lupta pentru victorie se dădea între Laurens Vanthoor pe atunci pilot WRT Audi și piloții Manthey-Porsche, Earl Bamber și Kevin Estre. Vanthoor lovește zidul de protecție și se răstoarnă imediat după ce Bamber reușise să-l depășească în ultimul tur. Cursa este oprită cu steag roșu iar tânărul belgian declarat învingător asta pentru că fusese lider în ultimul tur complet.

  2016 Crash

  Anul trecut, la începutul primei curse cea de calificare, trei sferturi din pluton a fost implicat într-un accident în masă spectaculos și foarte costisitor tot odată. Anul acesta grila va fi formată din 15 mașini de la cei mai cunoscuți producători din branșa GT3 și cei mai buni piloți ai acestora. Formatul weekend-ului de cursă este alcătuit din două manșe, cursa de calificare (60 de minute/12 tururi) și cursa principală (75 de minute/18 tururi).

  2017 Crash

  Să facem o trecere în revistă a grilei de start: Audi sunt reprezentați bineînțeles de Team WRT plus alte două echipe locale, Mercedes merg pe mâna celor de la GruppeM Racing, Porsche vine cu Manthey Racing și Craft-Bamboo Racing al cărei pilot/patron Darryl O’Young este singurul silver de pe grilă, iar Nissan și BMW sunt reprezentate de KCMG respectiv Team Schnitzer.IMG 20181110 115241

  Mercedes Gruppe M livery world cup 3Ingredientele sunt toate la locul lor, mai rămâne să treacă și aceste șapte zile până la declanșarea măcelului de pe străzile din Macau!

  2018 Entry List

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: Dailysportscar, Graham Goodwin, Porsche Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss