More

  Latest Posts

  FIA GT World Cup – Farfus și BMW campionii mondiali

  După ce s-a impus în cursa de calificare de ieri, brazilianul Augusto Farfus urma să plece din pole position în cursa principală și bineînțeles cu prima șansă pentru victorie, mai ales pe un circuit precum cel din Macau unde depășirile sunt foarte dificil de efectuat. În spatele lui se aliniau cele trei modele Mercedes urmate de Porsche-ul lui Earl Bamber.

  Din păcate am avut doar 14 modele la start, mașina lui Laurens Vanthoor prezentând avarii imposibil de reparat pentru startul de astăzi. Startul a fost unul curat iar singurul moment cu ceva emoții din primele tururi la avut în centru pe Earl Bamber într-un contact foarte fin cu barierele de protecție. Din fericire pentru Porsche, mașina nu a suferit avarii și a putut continua cursa.

  În bătălia pentru victorie, Raffaele Marciello era acolo, în spatele lui Farfus, așteptând probabil cea mai mică ezitare din partea brazilianului pentru a încerca să treacă. Greșeala a veni însă chiar din partea lui, ratând perioada de frânare dinaintea faimosul viraj Lisboa. Mașina a tras drept chiar înaintea virajului, Marciello reușind să-și oprească modelul AMG GT3 la timp pentru a evita contactul cu zidul de protecție.

  În urma acestei greșeli de pilotaj, acesta pică în clasament până pe poziția a unsprezecea punând capăt speranțelor sale pentru o eventuală victorie. În aceste condiții pe locul secund avansa Maro Engel, urmat de Eduardo Mortara și Earl Bamber. Între cele patru modele de la trei constructori diferiți urma să se dea bătălia pentru podium și victorie. Atât Mortara cât și Bamber au avut timpi foarte rapizi doar că pe străzile înguste din Macau e foarte dificil să faci o depășire.

  Pe final Farfus nu și-a pierdut concentrarea și a adus cu bine BMW-ul la final pe prima poziție, această victorie fiind cadoul perfect pentru a marca despărțirea de Charly Lamm. Podiumul a fost completat de cele două Mercedes-uri cu Porsche și Audi în spatele acestora. Chiar dacă depășirile nu au fost la ordinea zilei cursa a fost foarte tensionată și încărcată de suspans. FIA GT World Cup și-a ales câștigătorii acestui sezon, Augusto Farfus și BMW M6 GT3.

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: Mrecedes-AMG, BMW Motorsport, Audi Sport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss