GP24 Media

LATEST POSTS

FIA GT World Cup – Farfus și BMW campionii mondiali

Vizualizări: 11634

După ce s-a impus în cursa de calificare de ieri, brazilianul Augusto Farfus urma să plece din pole position în cursa principală și bineînțeles cu prima șansă pentru victorie, mai ales pe un circuit precum cel din Macau unde depășirile sunt foarte dificil de efectuat. În spatele lui se aliniau cele trei modele Mercedes urmate de Porsche-ul lui Earl Bamber.

Din păcate am avut doar 14 modele la start, mașina lui Laurens Vanthoor prezentând avarii imposibil de reparat pentru startul de astăzi. Startul a fost unul curat iar singurul moment cu ceva emoții din primele tururi la avut în centru pe Earl Bamber într-un contact foarte fin cu barierele de protecție. Din fericire pentru Porsche, mașina nu a suferit avarii și a putut continua cursa.

În bătălia pentru victorie, Raffaele Marciello era acolo, în spatele lui Farfus, așteptând probabil cea mai mică ezitare din partea brazilianului pentru a încerca să treacă. Greșeala a veni însă chiar din partea lui, ratând perioada de frânare dinaintea faimosul viraj Lisboa. Mașina a tras drept chiar înaintea virajului, Marciello reușind să-și oprească modelul AMG GT3 la timp pentru a evita contactul cu zidul de protecție.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

În urma acestei greșeli de pilotaj, acesta pică în clasament până pe poziția a unsprezecea punând capăt speranțelor sale pentru o eventuală victorie. În aceste condiții pe locul secund avansa Maro Engel, urmat de Eduardo Mortara și Earl Bamber. Între cele patru modele de la trei constructori diferiți urma să se dea bătălia pentru podium și victorie. Atât Mortara cât și Bamber au avut timpi foarte rapizi doar că pe străzile înguste din Macau e foarte dificil să faci o depășire.

Pe final Farfus nu și-a pierdut concentrarea și a adus cu bine BMW-ul la final pe prima poziție, această victorie fiind cadoul perfect pentru a marca despărțirea de Charly Lamm. Podiumul a fost completat de cele două Mercedes-uri cu Porsche și Audi în spatele acestora. Chiar dacă depășirile nu au fost la ordinea zilei cursa a fost foarte tensionată și încărcată de suspans. FIA GT World Cup și-a ales câștigătorii acestui sezon, Augusto Farfus și BMW M6 GT3.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Mrecedes-AMG, BMW Motorsport, Audi Sport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES