GP24 Media

LATEST POSTS

FIA GT Nations Cup – Turcia se impune în ediţia inugurală a cupei naţiunilor

Vizualizări: 31105

După ce s-a impus în a doua cursă de calificare, la fel ca si în cazul celei dintâi plină de incidente şi spectacol pentru fani, Turcia pleca din pole position în cursa principală urmaţi îndeaproape de Marea Britanie în prima linie a grilei. Startul a fost bineînţeles la lumina artificială, Bahrain-ul fiind unul dintre puţinele circuite care oferă aceste condiţii spectaculoase de cursă.

Nebunia s-a declanşat din nou încă de la start cu multiple incidente şi abandonuri imediate. Primii cazuţi la datorie au fost Belgienii în urma busculadei din pluton, apoi au urmat alte incidente în care au fost implicate Belarus, Germania şi Australia. În cele din urmă a fost introdusă maşina de siguranţă pentru a stopa nebunia din pluton. După retragerea acesteia am asistat la un duel minunat între Turcia şi Marea Britanie pentru poziţia de lider, lupta s-a dat efectiv portieră la portieră.

Britanicii au avut câştig de cauză iar Chris Froggatt aflat la volanul modelului 488 GT3 pregătit de AF Corse a început să pune din ce în ce mai multe secunde între el şi Salih Yoluc care rămânea pe doi. După schimbul de piloţi de la jumătatea cursei Marea Britania, acum cu Chris Buncomb la volan, avea un avantaj de aproximativ 13 secunde în faţa turcilor, practic victoria era ca şi revendicată. Doar că Ayhancan Guven aflat în cockpit-ul modelului Mercedes AMG GT3 al celor de la RAM Racing, o echipă britanică, avea altă opinie în legătură cu marea victorie.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Turcul a înregistrat tur rapid după tur rapid prinzându-l pe Buncomb din urmă şi depeşindu-l cu zece minute rămase pe ceas. Încă trei secunde adăugate de acesta şi Turcia ajungea prima la final câştigând ediţia inaugurală a cupei naţiunilor. Pe doi au venit britanicii iar ultimul loc de pe podium a fost adjudecat de Danemarca care a devansat Rusia în lupta pentru podium. Ruşii au fost primii din afara podiumului urmaţi de China pe cinci şi Italia pe şase.

Că tot am pomenit de italieni, deja a fost anunţată următoarea locaţie pentru FIA GT Nations Cup, în 2019 naţiunile se vor duela din nou pe Vallelunga, foarte aproape de cetatea eternă, Roma. Această primă ediţie a cupei naţiunilor a fost un spectacol reuşit şi un succes total pentru FIA şi SRO iar pentru la anul sperăm să vedem şi mai multe ţări aliniindu-se la start, poate, cine ştie, şi România!

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

FIA GT Nations Cup – Main Race

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: FIA, FIA GT Nations Cup, Bahrain Intl. Circuit
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES