More

  Latest Posts

  FIA GT Nations Cup – Turcia se impune în ediţia inugurală a cupei naţiunilor

  Vizualizări: 6826

  După ce s-a impus în a doua cursă de calificare, la fel ca si în cazul celei dintâi plină de incidente şi spectacol pentru fani, Turcia pleca din pole position în cursa principală urmaţi îndeaproape de Marea Britanie în prima linie a grilei. Startul a fost bineînţeles la lumina artificială, Bahrain-ul fiind unul dintre puţinele circuite care oferă aceste condiţii spectaculoase de cursă.

  Nebunia s-a declanşat din nou încă de la start cu multiple incidente şi abandonuri imediate. Primii cazuţi la datorie au fost Belgienii în urma busculadei din pluton, apoi au urmat alte incidente în care au fost implicate Belarus, Germania şi Australia. În cele din urmă a fost introdusă maşina de siguranţă pentru a stopa nebunia din pluton. După retragerea acesteia am asistat la un duel minunat între Turcia şi Marea Britanie pentru poziţia de lider, lupta s-a dat efectiv portieră la portieră.

  Britanicii au avut câştig de cauză iar Chris Froggatt aflat la volanul modelului 488 GT3 pregătit de AF Corse a început să pune din ce în ce mai multe secunde între el şi Salih Yoluc care rămânea pe doi. După schimbul de piloţi de la jumătatea cursei Marea Britania, acum cu Chris Buncomb la volan, avea un avantaj de aproximativ 13 secunde în faţa turcilor, practic victoria era ca şi revendicată. Doar că Ayhancan Guven aflat în cockpit-ul modelului Mercedes AMG GT3 al celor de la RAM Racing, o echipă britanică, avea altă opinie în legătură cu marea victorie.

  Turcul a înregistrat tur rapid după tur rapid prinzându-l pe Buncomb din urmă şi depeşindu-l cu zece minute rămase pe ceas. Încă trei secunde adăugate de acesta şi Turcia ajungea prima la final câştigând ediţia inaugurală a cupei naţiunilor. Pe doi au venit britanicii iar ultimul loc de pe podium a fost adjudecat de Danemarca care a devansat Rusia în lupta pentru podium. Ruşii au fost primii din afara podiumului urmaţi de China pe cinci şi Italia pe şase.

  Că tot am pomenit de italieni, deja a fost anunţată următoarea locaţie pentru FIA GT Nations Cup, în 2019 naţiunile se vor duela din nou pe Vallelunga, foarte aproape de cetatea eternă, Roma. Această primă ediţie a cupei naţiunilor a fost un spectacol reuşit şi un succes total pentru FIA şi SRO iar pentru la anul sperăm să vedem şi mai multe ţări aliniindu-se la start, poate, cine ştie, şi România!

  FIA GT Nations Cup – Main Race

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Cosmin Milcu/GP24.ro

  Latest Posts

  Don't Miss