More

  Latest Posts

  FIA GT Nations Cup – Belgia domină prima cursă de calificare

  Probabil mulţi dintre voi nu aţi auzit până acum de FIA GT Nations Cup, ei bine asta nu e o problemă pentru că acest nou format este la ediţia inaugurală desfăşurată la Sakhir în Bahrain. FIA împreună cu SRO au pus bazele acestei noi competiţii foarte asemenătoare cu FIA GT World Cup, principala diferenţă între cele două fiind rangul piloţilor. Dacă World Cup este destinată strict piloţilor gold şi platinum, Nations Cup este rezervată piloţilor amatori cu licenţe silver şi bronze. Mai exact, sunt câte doi piloţi per echipaj dintre care unul singur trebuie să fie silver.

  Formatul competiţiei este de trei curse de câte o oră fiecare, două de calificare şi cea principală. De asemenea, maşinile s-au echipele prin intermediul cărora sunt rulate acestea nu trebuie să fie neapărat din ţara pe care o reprezintă, în schimb piloţii trebuie. În urma celor două sesiuni de calificări destinate stabilirii grilei de start pentru cele două curse de calificare, Belgia a reuşit cei mai rapizi timpi în ambele aceştia fiind reprezentaţi de Team WRT şi Audi R8 GT3 LMS.

  18 echipaje se aliniau a start cu modele GT3 de la mai toţi constructorii importanţi, iar startul primei curse de calificare s-a dat în seara zilei de Vineri la ora României 18:30. Cum spuneam, Belgia pleca din pole urmată în de aproape de Marea Britanie cu modelul Ferrari 488 GT3. Nebunia s-a declanşat încă din primul viraj când Ferrari-ul echipei Thailandei loveşte din spate Marea Britanie şi se creează imediat un carambol general.

  În acest accident colectiv mai sunt implicate Suedia şi Danemarca, ce-a din urmă suferind avarii terminabile şi aducând pe circuit pentru prima dată maşina de siguranţă. Între timp, Belgia îşi păstra prima poziţie iar pe doi avansa Hong Kong cu al lor Nissan GT-R GT3. Safety car-ul a părăsit în scurt timp suprafaţa de rulare lăsând locul steagului verde. Marea Britanie, deşi scăpată de avarii grave, era acum la coada grilei şi cu un Chris Buncomb la volan probabil destul de nervos.

  În faţă, Nissan-ul începea să piardă teren în faţa Audi-ului fruntaş, fiind ajuns şi de cei din spate. Ferrari-ul englezilor, care rula prin intermediul AF Corse, începea să recupereze poziţie după poziţie ajungând la fereastra de pit-uri până pe locurile de pe podium. Am avut parte şi de un incident oarecum ciudat la boxe când Lamborghini-ul Argentinei loveşte din spate Nissan-ul fără nicio explicaţie, cel puţin nu una logică.

  După ce recuperase tot ce se pierduse la start, Buncomb îi preda volanul colegului său Chris Froggatt care se acroşează cu modelul Mercedes al Turciei chiar după ieşirea de la boxe în încercarea disperată de a trece pe locul secund. Manevra nu i-a reuşit din păcate iar turcii s-au distanţat terminând în final pe locul secund în timp ce belgienii şi-au continuat liniştiţi marşul către victorie. Pentru ultima treaptă pe podium s-au duelat Marea Britanie şi Italia, italieni care mergeau tot cu AF Corse şi Ferrari. În final, aceştia au avut câştig de cauză iar Anglia a trebuit să se mulţumească cu locul patru.

  Pot spune că această primă confruntare pe circuit din Nations Cup a fost mai mult decât interesantă cu multe dueluri pentru poziţie pe un circuit încă necunoscut pentru marea majoritate a piloţilor prezenţi. Cea de-a doua cursă de calificare va avea loc astăzi la prânz de la ora 12:15 în timp ce cursa principală va demara în această seară la ora 18:30. Ambele pot fi vizionate la TV pe Eurosport 2 sau pe YouTube pe canalul GT World.

  FIA GT Nations Cup – Qualifying Race 1

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: FIA, Ferrari Races, RAM Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss