GP24 Media

LATEST POSTS

FIA GT Nations Cup – Belgia domină prima cursă de calificare

Vizualizări: 27239

Probabil mulţi dintre voi nu aţi auzit până acum de FIA GT Nations Cup, ei bine asta nu e o problemă pentru că acest nou format este la ediţia inaugurală desfăşurată la Sakhir în Bahrain. FIA împreună cu SRO au pus bazele acestei noi competiţii foarte asemenătoare cu FIA GT World Cup, principala diferenţă între cele două fiind rangul piloţilor. Dacă World Cup este destinată strict piloţilor gold şi platinum, Nations Cup este rezervată piloţilor amatori cu licenţe silver şi bronze. Mai exact, sunt câte doi piloţi per echipaj dintre care unul singur trebuie să fie silver.

Formatul competiţiei este de trei curse de câte o oră fiecare, două de calificare şi cea principală. De asemenea, maşinile s-au echipele prin intermediul cărora sunt rulate acestea nu trebuie să fie neapărat din ţara pe care o reprezintă, în schimb piloţii trebuie. În urma celor două sesiuni de calificări destinate stabilirii grilei de start pentru cele două curse de calificare, Belgia a reuşit cei mai rapizi timpi în ambele aceştia fiind reprezentaţi de Team WRT şi Audi R8 GT3 LMS.

18 echipaje se aliniau a start cu modele GT3 de la mai toţi constructorii importanţi, iar startul primei curse de calificare s-a dat în seara zilei de Vineri la ora României 18:30. Cum spuneam, Belgia pleca din pole urmată în de aproape de Marea Britanie cu modelul Ferrari 488 GT3. Nebunia s-a declanşat încă din primul viraj când Ferrari-ul echipei Thailandei loveşte din spate Marea Britanie şi se creează imediat un carambol general.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

În acest accident colectiv mai sunt implicate Suedia şi Danemarca, ce-a din urmă suferind avarii terminabile şi aducând pe circuit pentru prima dată maşina de siguranţă. Între timp, Belgia îşi păstra prima poziţie iar pe doi avansa Hong Kong cu al lor Nissan GT-R GT3. Safety car-ul a părăsit în scurt timp suprafaţa de rulare lăsând locul steagului verde. Marea Britanie, deşi scăpată de avarii grave, era acum la coada grilei şi cu un Chris Buncomb la volan probabil destul de nervos.

În faţă, Nissan-ul începea să piardă teren în faţa Audi-ului fruntaş, fiind ajuns şi de cei din spate. Ferrari-ul englezilor, care rula prin intermediul AF Corse, începea să recupereze poziţie după poziţie ajungând la fereastra de pit-uri până pe locurile de pe podium. Am avut parte şi de un incident oarecum ciudat la boxe când Lamborghini-ul Argentinei loveşte din spate Nissan-ul fără nicio explicaţie, cel puţin nu una logică.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

După ce recuperase tot ce se pierduse la start, Buncomb îi preda volanul colegului său Chris Froggatt care se acroşează cu modelul Mercedes al Turciei chiar după ieşirea de la boxe în încercarea disperată de a trece pe locul secund. Manevra nu i-a reuşit din păcate iar turcii s-au distanţat terminând în final pe locul secund în timp ce belgienii şi-au continuat liniştiţi marşul către victorie. Pentru ultima treaptă pe podium s-au duelat Marea Britanie şi Italia, italieni care mergeau tot cu AF Corse şi Ferrari. În final, aceştia au avut câştig de cauză iar Anglia a trebuit să se mulţumească cu locul patru.

Pot spune că această primă confruntare pe circuit din Nations Cup a fost mai mult decât interesantă cu multe dueluri pentru poziţie pe un circuit încă necunoscut pentru marea majoritate a piloţilor prezenţi. Cea de-a doua cursă de calificare va avea loc astăzi la prânz de la ora 12:15 în timp ce cursa principală va demara în această seară la ora 18:30. Ambele pot fi vizionate la TV pe Eurosport 2 sau pe YouTube pe canalul GT World.

FIA GT Nations Cup – Qualifying Race 1

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: FIA, Ferrari Races, RAM Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES