More

  Latest Posts

  FE Ad Diriyah: da Costa câștigă prima cursă a erei Gen2

  Pilotul BMW Andretti, Felix da Costa a reușit să își transforme pole-ul în victoria la E-Prix-ul inaugural de la Ad Diriyah din Arabia Saudită.

  Antonio Felix da Costa a reușit să își mențină prima poziție spre finalul cursei în fața lui Jean Eric Vergne, adjudecându-și astfel prima victorie din noua eră Formula E, Gen2, în cursa inaugurală a sezonului 2018/19 de la Ad Diriyah.

  Polesitter-ul da Costa a condus în prima parte a cursei în ciuda faptului că a pierdut șefia cursei pentru o perioadă scurtă în fața lui Jean Eric Vergne, acesta a câștigat la loc poziția de lider în urma unei perechi de penalizări primite de cei doi piloți Techeetah, care au trebuit să servească intrări drive-through.

  Vergne, care reușise o depășire superbă pe exterior pentru a prelua conducerea cursei în primul viraj mai devreme în cursă, a recuperat incredibil în urma penalizării, găsindu-se în spatele BMW-ului lui da Costa spre finalul cursei în urma unei apariții a Safety Car-ului.

  Pilotul portughez însă a rămas ferm și a reușit prima victorie pentru BWM în seria all-electric de la E-Prix-ul Buenos Aires din 2015, terminând la doar 0.462s în fața lui Vergne, podiumul fiind completat de Jerome d’Ambrosio pentru noua sa echipă, Mahindra.

  În spatele celor trei a terminat Mitch Evans pentru Jaguar iar cel de-al doilea Techeetah penalizat, Lotterer a terminat pe cinci urmat îndeaproape de Sebastien Buemi. Nissan-ul e.dams a avut un start bun urcând până pe poziția a doua, dar pe parcursul cursei a fost depășit încet încet până a ajuns pe șase.

  Oliver Rowland a fost impresionant în debutul său Formula E, plecând de pe 14 și terminând pe șapte în fața celor doi piloți Audi, Daniel Abt și campionul mondial al sezonului trei, Lucas di Grassi. Top 10-ul fiind completat de Nelson Piquet Jr. pentru  Jaguar.

  Felix Rosenqvist, Gary Paffet și Jose Maria Lopez, care a plecat din prima linie au abandonat în prima cursă a noii campanii. Lopez a fost cauza perioadei de safety car de mai târziu din cursă, acesta fiind nevoit să oprească pe circuit din cauza unor avarii la suspensii în mașina sa Dragon.

  Ca rezultat al victoriei, da Costa are un avantaj de 10 puncte în fața lui Vergne în campionat, iar, cea de-a doua rundă a sezonului cinci va avea loc pe 12 Ianuarie în Marrakesh.

  Foto-credit: BMW Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss