More

  Latest Posts

  Endurance: 24 de ore de SPA Francorchamps- Superpole

  Un an cel puțin ciudat, ne aduce Cursa de 24 de ore de la Spa Francorchamps din luna iulie, în octombrie. Cu toate ca piloții concurează într-un peisaj de toamnă, aceștia se bucură de o vreme relativ plăcută comparativ cu anul trecut.

  Anul acesta, piloții nu se mai bucura de ospitalitate fanilor, tribuna fiind goală, datorită situației excepționale pe care o trăim. Va fi mai mult timp de condus nocturn si temperaturi mai scăzute de suportat pentru echipele concurente.
  După calificări, prima cursă i-a găsit pe piloți pe o pistă umedă, ploaia făcându-se prezentă între timp.

  Cu o pistă umedă, o vreme capricioasă și o cursa de 24 de ore în față, piloții nu au de ales decât să fie prudenți, cu toate că limitele pistei au fost ridicate, permițându-le să iasă în decor, astfel intrând mai rapid în viraje.

  Turul de încălzire este crucial pentru echipe, în special la o cursa de 24 de ore, unde se vor înfrunta zi și noapte pentru podium. Calibrări și modificări de ultim moment pot face diferența între a câștiga si a pierde, chiar provoca un accident.

  După ce a dominat anul trecut, la capitolele viteză și anduranță, Andrea Caldarelli termină tura de încălzire pe locul secund. Câștigarea cursei de 24 de ore pare a fi ținta sa, anul acesta.

  Turele de încălzire  sunt dominate de dansul superb al lui Raffaele Marciello, în Mercedes-Benz-ul sau, pilotul și mașina emanând încredere și control pe situație. Lupta  pentru cel mai bun timp este apriga, în timp ce se lasă noaptea. Întunericul pune o mai mare presiune pe piloți, aceștia încercând din răsputeri să se autodepășească.

  Cu macadamul ud și singura sursă de umină fiind farurile AMG-ului său, Raffaele Marciello a scos cel mai bun timp al acestei curse, urmat de Kevin Van Der Linde și Maro Engel.
  Raffaele e mulțumit de rezultatul său și speră ca pista să fie uscată și piloții să facă față la marea cursă de 24 de ore.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss