GP24 Media

LATEST POSTS

ELMS gata de startul sezonului 2020

Vizualizări: 10636

O dată cu revenirea la viață a sportului cu motor își reia activitatea și European Le Mans Series cu prima etapă a sezonului 2020 programată la Paul Ricard pe 19 Iulie. Trecem și noi în listă grila de start pentru acest sezon cu ceva noutăți, în special debutul noii generații de modele LMP3.ELMS gata de startul sezonului 2020

La clasa mare LMP2 campionii de anul trecut de la IDEC Sport se întorc pentru a-și apăra titlul tot cu un model Oreca 07 dar cu linia de piloți schimbată. Paul Loup Chatin și Paul Lafargue au rămas în cadrul echipei în timp ce locul lui Memo Rojas a fost luat de Richard Bradley. Mexicanul Rojas s-a alăturat celor de la DragonSpeed și va pilota modelul #21 alaturi de Ben Hanley și Ryan Cullen.

Vice campionii de la G-Drive sunt prezenți și ei pentru a cuceri probabil un nou titlu pierdut anul trecut la mustață în fața celor de la IDEC Sport. Modelul acestora Aurua 01 #26 îi va avea în componență pe patronul Roman Rusinov, Nyck de Vries și campionul în exercițiu LMP3, MIkkel Jensen. United Autosports și Algarve Pro Racing vor paria ambele pe câte două echipaje cu piloți consacrați dar și nume noi cum ar fi Loic Duval care va pilota modelul #24 Algarve Pro Racing.

Hugh Clas Racing, Duqueine Engineering, Panis Bartez, Cool Racing, Graff sau Inter Europol (singurii de la clasă cu alt șasiu in afara de Oreca, Ligier JS P217), vor participa fiecare cu câte o mașină. Și ca să încheiem cu clasa mare, menționăm și debutul oficial Richard Mille Racing cu modelul Oreca #50 și un echipaj 100% feminin format din Katherine Legge și Tatiana Calderon.

Trecem la LMP3 unde după cum spuneam debutează noua generație de prototipuri, din păcate vom vedea la treabă doar două din cele patru modele de șasiuri disponibile, mai exact Ligier JS P320 și Duqueine D08.
Mare parte din grila clasei au optat pentru șasiul Ligier, nu mai puțin de 8 modele din cele 12 de pe grilă vor fi șasiuri JS P320, în timp ce concurența de la Duqueine se prezintă cu doar 4 mașini.ELMS gata de startul sezonului 2020

Dintre echipele Ligier enumerăm campionii de anul trecut Eurointernational, Inter Europol, United Autosports, RLR Msport sau Realteam Racing care au făcut trecerea de la Norma (acum Duqueine) la Ligier. De partea cealaltă cele patru echipaje care vor încerca noul Duqueine D08 sunt Graff, DKR Engineering și Nielsen Racing cu două mașini.ELMS gata de startul sezonului 2020

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

GTE se prezintă din nou bine cu o grilă sănătoasă alcătuită din 10 mașini, cea mai mare parte modele Ferrari 488 GTE Evo. Echipele constructorului din Maranello vor fi AF Corse, JMW Motorsport, Spirit of Race și Kessel Racing cu Iron Lynx, fiecare cu câte două echipaje. Mai avem două modele Porsche înscrise de Demlsey Proton respectiv Proton Competition și o intrare de ultim moment a celor de la Aston Martin Racing care înscriu modelul de uzină #98 pentru primele două runde ale stagiunii de la Le Castellet și Spa.

Una peste alta, avem pentru 2020 o grilă foarte bine conturată formată din 37 de modele dovedind din nou statutul sănătos al competiției și faptul că interesul pentru aceasta este destul de ridicat. Rămâne să vedem cum va evolua acest sezon comprimat la greu, ca de altfel toate competițiile de motorsport de anul acesta cel puțin.ELMS gata de startul sezonului 2020

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES