GP24 Media

LATEST POSTS

După șaptezeci de ani, anvelopa Pirelli, Stella Bianca a revenit în cursa de Formula 1 de la Silverstone.

Vizualizări: 19961

Fiind o emblemă a sportului cu motor în anii `50, Stella Bianca este încă în producție fiind un produs încă original pentru mașinile clasice. În limba italiană, „Stella Bianca” înseamnă „steaua albă”. Însă, în lumea anvelopelor, Stella Bianca este sinonimă cu Pirelli – și mai exact, reprezintă epoca de aur a curselor auto. În 1950, când Campionatul Mondial de Formula 1 era la început și Giuseppe Farina a câștigat prima cursă – aniversarea fiind sărbătorită în cel de-al doilea weekend al lunii august, la Marele Premiu Aniversar de 70 de ani de la Silverstone – anvelopa care echipa Alfa Romeo condusă de el era Pirelli Stella Bianca. Pe flanc exista chiar și o mică stea albă pentru a se distinge de alte modele: un simbol care se afla și pe toate anvelopele de stradă care purtau același nume.

După șaptezeci de ani, anvelopa Pirelli, Stella Bianca a revenit în cursa de Formula 1 de la Silverstone.

În perioada acelor ani, la fel ca Alfa Romeo, pneurile Pirelli dominau primele sezoane de Formula 1: câștigând, de asemenea, cu Ferrari și Maserati, pentru a aduce o aromă profund italiană la începuturile primei serii mondiale din motorsport. Până în ziua de astăzi, Alfa Romeo și Pirelli reprezintă singura combinație care a existat de la bun început.

Anvelopele de tip slick de Formula 1 ale Pirelli, din epoca modernă, se numesc P Zero, în timp ce numele Cinturato denumește anvelopele pentru vreme umedă. De data aceasta, însă – la 70 de ani de la prima cursă de Formula 1 la Silverstone – celebrul nume Stella Bianca a revenit la „home of British motorsport”. Atât pe pistă, cât și pe stradă, exemplificând simbioza care a legat întotdeauna inextricabil produsele rutiere ale Pirelli cu pneurile pe care le realizează pentru circuitele lumii.

Nu numai că anvelopa Stella Bianca a fost una dintre vedetele de la Silverstone, dar este încă foarte prezentă pe stradă. În urmă cu doi ani, a fost relansată o versiune rutieră a anvelopei Stella Bianca: face parte din familia de anvelope vintage, Pirelli Collezione, care combină aspectul clasic cu tehnologia modernă. Gama Pirelli Collezione, care se extinde mereu, echipează acum o varietate uriașă de mașini clasice, de la legendele postbelice până la modele mai moderne ale anilor ’90.

După șaptezeci de ani, anvelopa Pirelli, Stella Bianca a revenit în cursa de Formula 1 de la Silverstone.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Aceste anvelope sunt concepute pentru a-i ajuta pe șoferii care conduc mașini clasice să se bucure de vehiculele lor, exact așa cum au făcut-o și proprietarii inițiali, când erau noi. Toate anvelopele Collezione sunt produse în cantități limitate, la fel ca în cazul anvelopelor Pirelli pentru sporturile cu motor – și, de fapt, ultimele anvelope Stella Bianca sunt fabricate în aceeași fabrică specializată ca multe dintre anvelopele destinate utilizării în competiții. Ceea ce face ca Stella Bianca să iasă în evidență este faptul că, în prezent, este singura anvelopă pe care Pirelli o realizează utilizând o construcție tradițională, după ani buni de fabricare a anvelopelor radiale. Iar, anul acesta, vor fi lansate câteva noi dimensiuni, aducând anvelopa Stella Bianca mai aproape de și mai mulți pasionați de automobilism.

Spre deosebire de anii ’50, vedetele de top din Formula 1 nu au concurat de data aceasta pe renumita Stella Bianca: ele doar au admirat-o de la distanță. Dar au putut totuși să se bucure de istoria bogată care a ajutat la transformarea sportului în spectacolul cu adevărat global care este astăzi. Având Pirelli în suflet, încă de la început.

După șaptezeci de ani, anvelopa Pirelli, Stella Bianca a revenit în cursa de Formula 1 de la Silverstone.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES