GP24 Media

LATEST POSTS

Directorul echipei Nissan SUPER GT Suzuki a murit la vârsta de 56 de ani

Nissan
Vizualizări: 25907

Directorul echipei NISMO SUPER GT a fabricii Nissan, Yutaka Suzuki, a murit la vârsta de 56 de ani, a anunțat luni producătorul japonez.

O scurtă declarație emisă de NISMO spune că Suzuki a murit duminică luptându-se cu o boală nespecificată „de ceva vreme”.

Suzuki a fost la cârma emblematicei echipe de SUPER GT Nissan din 2009, acționând, de asemenea, ca director general al diviziei de curse NISMO și șef al dezvoltării auto GT500.

În acel timp, echipa a obținut două campionate cu Ronnie Quintarelli și Tsugio Matsuda în 2014-15, care rămân cele mai recente succese la titlu pentru Nissan în clasa superioară a SUPER GT.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Suzuki s-a alăturat pentru prima dată echipei Nissan în 1990, preluând inițial responsabilitatea dezvoltării mașinilor pentru proiectele mărcii în Grupa C și Campionatul Japonez de Tururi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

El a jucat, de asemenea, un rol cheie în programul R390 GT1 de la sfârșitul anilor 1990, ca inginer de dezvoltare și inginer de pistă pentru mașina nr. 32 a lui Aguri Suzuki, Kazuyoshi Hoshino și Masahiko Kageyama, care a terminat pe podium în cursa de 24 de ore de Le Mans din 1998. 

Suzuki i-a succedat lui Yoshitaka Iijima ca director al echipei NISMO SUPER GT în 2009, numirea sa venind în același timp în care echipa a scăzut de la două mașini la un singur GT-R.

El a supravegheat cinci victorii cu piloții Benoit Treluyer și Satoshi Motoyama înainte de tranziția echipei de la Bridgestone la anvelopele Michelin și apariția unei noi echipe de piloţi sub forma lui Quintarelli, care câștigase două titluri pentru echipa satelit MOLA Nissan în 2011-12 și Matsuda.

Din 2014, nucleul echipei – incluzându-l și pe inginerul șef Takeshi Nakajima – a rămas neschimbat, NISMO GT-R obținând încă 11 victorii sub auspiciile lui Suzuki, precum și două campionate.

Ultima sa victorie ca director de echipă a venit în cursa de la Suzuka din acest an, când Quintarelli și Matsuda au condus un blocaj pe podium pentru echipele Nissan, deși el a susținut echipa de la distanță în cea mai mare parte a sezonului 2021 din cauza bolii sale.

Trecerea tragică a lui Suzuki vine în vreme ce NISMO se pregătește să înlocuiască GT-R cu modelul „Z” recent dezvăluit pentru sezonul SUPER GT 2022.

Mai multe ştiri despre Campionatul de SUPERGT găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES