More

  Latest Posts

  Directorul echipei Nissan SUPER GT Suzuki a murit la vârsta de 56 de ani

  Directorul echipei NISMO SUPER GT a fabricii Nissan, Yutaka Suzuki, a murit la vârsta de 56 de ani, a anunțat luni producătorul japonez.

  O scurtă declarație emisă de NISMO spune că Suzuki a murit duminică luptându-se cu o boală nespecificată „de ceva vreme”.

  Suzuki a fost la cârma emblematicei echipe de SUPER GT Nissan din 2009, acționând, de asemenea, ca director general al diviziei de curse NISMO și șef al dezvoltării auto GT500.

  În acel timp, echipa a obținut două campionate cu Ronnie Quintarelli și Tsugio Matsuda în 2014-15, care rămân cele mai recente succese la titlu pentru Nissan în clasa superioară a SUPER GT.

  Suzuki s-a alăturat pentru prima dată echipei Nissan în 1990, preluând inițial responsabilitatea dezvoltării mașinilor pentru proiectele mărcii în Grupa C și Campionatul Japonez de Tururi.

  Nissan

  El a jucat, de asemenea, un rol cheie în programul R390 GT1 de la sfârșitul anilor 1990, ca inginer de dezvoltare și inginer de pistă pentru mașina nr. 32 a lui Aguri Suzuki, Kazuyoshi Hoshino și Masahiko Kageyama, care a terminat pe podium în cursa de 24 de ore de Le Mans din 1998. 

  Suzuki i-a succedat lui Yoshitaka Iijima ca director al echipei NISMO SUPER GT în 2009, numirea sa venind în același timp în care echipa a scăzut de la două mașini la un singur GT-R.

  El a supravegheat cinci victorii cu piloții Benoit Treluyer și Satoshi Motoyama înainte de tranziția echipei de la Bridgestone la anvelopele Michelin și apariția unei noi echipe de piloţi sub forma lui Quintarelli, care câștigase două titluri pentru echipa satelit MOLA Nissan în 2011-12 și Matsuda.

  Nissan

  Din 2014, nucleul echipei – incluzându-l și pe inginerul șef Takeshi Nakajima – a rămas neschimbat, NISMO GT-R obținând încă 11 victorii sub auspiciile lui Suzuki, precum și două campionate.

  Ultima sa victorie ca director de echipă a venit în cursa de la Suzuka din acest an, când Quintarelli și Matsuda au condus un blocaj pe podium pentru echipele Nissan, deși el a susținut echipa de la distanță în cea mai mare parte a sezonului 2021 din cauza bolii sale.

  Trecerea tragică a lui Suzuki vine în vreme ce NISMO se pregătește să înlocuiască GT-R cu modelul „Z” recent dezvăluit pentru sezonul SUPER GT 2022.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de SUPERGT găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss