More

  Latest Posts

  Di Grassi înșfacă victoria în ultimul moment posibil

  Di Grassi a reușit să smulgă o victorie în ultimul moment al cursei Formula E din Mexic.

  Di Grassi și-a adjudecat prima sa victorie în sezonul. 2018/19 FIA Formula E, în cadrul E-Prix-ului din Mexico City de sâmbătă, depășindul pe Pascal Wehrlein la doar câțiva metri de linia de finish.

  Di Grassi a fost în poziția a treia mare parte din cursă, dar, cu 5 minute rămase pe ceas, acesta a reușit să îl depășească pe Oliver Rowland. Aflat în poziția a doua, Di Grassi nu a ezitat, accelerând un atac asupra liderului în ultimele tururi ale cursei.

  În doar a treia sa cursă Formula E, Wehrlein a reușit să păstreze controlul pentru majoritatea celor 46 de tururi, cu toate că a tăiat un viraj în urma unui atac târziu din partea lui Di Grassi.

  Wehrlein însă a fost forțat să încetinească în mod dramatic la ieșirea din ultimul viraj, motivul fiind faptul că bateria sa a ajuns la 0, lucru ce i-a acordat lui Di Grassi șansa de a șerpui dreapta și de a înșfăca victoria cu doar 2 zecimi în mână.

  Dzkb0bHW0AEPvp4

  Aceasta a fost prima victorie a campionului din sezonul 3, Di Grassi, în acest sezon. De asemenea a marcat și prima victorie a echipei Audi în noul sezon.

  Wehrlein a primit o sancțiune de 5 secunde pentru tăierea virajului și pentru că nu i-a cedat ulterior poziția lui Di Grassi, fiind relegat până pe poziția a șasea de pe doi într-un final de cursă dramatic la Autodromo Hermanos Rodriguez.

  Am avut și un steag roșu, care a apărut în urma unui accident al lui Nelson Piquet Jr., mașina sa fiind grav avariată în urma unei coliziuni care i-a implicat pe Jean-Eric Vergne și Alexander Sims. Piquet a scăpat nevătămat dar resturi ale mașinii sale au rămas împrăștiate pe circuit, cursa fiind suspendată pentru jumătate de oră.

  Când startul a revenit, toți piloții din top 5 păreau capabili de a câștiga cursa. O greșeală la intrarea în modul de atac l-a costat pe Rowland un loc în fața lui Di Grassi, iar britanicul a rămas și fără energie în ultimul tur. Colegul Nissan, Buemi a suferit și el o soartă similară, ambii piloți terminând în afara punctelor.

  Acest lucru i-a oferit șansa lui da Costa de a lua locul 2 pentru BMW în urma penalizării lui Wehrlein, iar Edoardo Mortara a terminat pe trei pentru Venturi.

  Jerome d’Ambrosio și-a revenit după o sesiune dificilă de calificări și a terminat cursa pe patru pentru Mahindra în fața lui Andre Lotterer, cei doi fiind urmați sancționatul Wehrlein care a terminat pe șase.

  Mitch Evens a reușit un loc șapte în ciuda unui mic incident cu Vergne, care la rândul său a terminat cursa doar pe 13 fiind implicat în numeroase incidente.

  Felipe Massa a reușit primul său rezultat în puncte în Formula E, terminând pe poziția a 8a pentru Venturi, între timp Sam Bird, liderul campionatului și Daniel Abt pentru Audi au completat top 10-ul și pozițiile cu puncte.

  Dzk7tnrXcAEfWye

  Foto-credit: Audi Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss