Latest Posts

Di Grassi înșfacă victoria în ultimul moment posibil

Vizualizări: 58694

Di Grassi a reușit să smulgă o victorie în ultimul moment al cursei Formula E din Mexic.

Di Grassi și-a adjudecat prima sa victorie în sezonul. 2018/19 FIA Formula E, în cadrul E-Prix-ului din Mexico City de sâmbătă, depășindul pe Pascal Wehrlein la doar câțiva metri de linia de finish.

Di Grassi a fost în poziția a treia mare parte din cursă, dar, cu 5 minute rămase pe ceas, acesta a reușit să îl depășească pe Oliver Rowland. Aflat în poziția a doua, Di Grassi nu a ezitat, accelerând un atac asupra liderului în ultimele tururi ale cursei.

În doar a treia sa cursă Formula E, Wehrlein a reușit să păstreze controlul pentru majoritatea celor 46 de tururi, cu toate că a tăiat un viraj în urma unui atac târziu din partea lui Di Grassi.

Wehrlein însă a fost forțat să încetinească în mod dramatic la ieșirea din ultimul viraj, motivul fiind faptul că bateria sa a ajuns la 0, lucru ce i-a acordat lui Di Grassi șansa de a șerpui dreapta și de a înșfăca victoria cu doar 2 zecimi în mână.

Di Grassi înșfacă victoria în ultimul moment posibil

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Aceasta a fost prima victorie a campionului din sezonul 3, Di Grassi, în acest sezon. De asemenea a marcat și prima victorie a echipei Audi în noul sezon.

Wehrlein a primit o sancțiune de 5 secunde pentru tăierea virajului și pentru că nu i-a cedat ulterior poziția lui Di Grassi, fiind relegat până pe poziția a șasea de pe doi într-un final de cursă dramatic la Autodromo Hermanos Rodriguez.

Am avut și un steag roșu, care a apărut în urma unui accident al lui Nelson Piquet Jr., mașina sa fiind grav avariată în urma unei coliziuni care i-a implicat pe Jean-Eric Vergne și Alexander Sims. Piquet a scăpat nevătămat dar resturi ale mașinii sale au rămas împrăștiate pe circuit, cursa fiind suspendată pentru jumătate de oră.

Când startul a revenit, toți piloții din top 5 păreau capabili de a câștiga cursa. O greșeală la intrarea în modul de atac l-a costat pe Rowland un loc în fața lui Di Grassi, iar britanicul a rămas și fără energie în ultimul tur. Colegul Nissan, Buemi a suferit și el o soartă similară, ambii piloți terminând în afara punctelor.

Acest lucru i-a oferit șansa lui da Costa de a lua locul 2 pentru BMW în urma penalizării lui Wehrlein, iar Edoardo Mortara a terminat pe trei pentru Venturi.

Jerome d’Ambrosio și-a revenit după o sesiune dificilă de calificări și a terminat cursa pe patru pentru Mahindra în fața lui Andre Lotterer, cei doi fiind urmați sancționatul Wehrlein care a terminat pe șase.

Mitch Evens a reușit un loc șapte în ciuda unui mic incident cu Vergne, care la rândul său a terminat cursa doar pe 13 fiind implicat în numeroase incidente.

Felipe Massa a reușit primul său rezultat în puncte în Formula E, terminând pe poziția a 8a pentru Venturi, între timp Sam Bird, liderul campionatului și Daniel Abt pentru Audi au completat top 10-ul și pozițiile cu puncte.

Di Grassi înșfacă victoria în ultimul moment posibil

Foto-credit: Audi Motorsport

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss