More

  Latest Posts

  Daytona 2021 în 24 de cifre

  Prima cursă internațională importantă de 24 de ore din anul 2021 a avut loc la Daytona și a fost foarte palpitantă. Vă oferim cifrele cheie ale acestei ediții, pentru a cunoaște mai bine totul.

  0:  Nici măcar o picătură de ploaie anul acesta, la fel ca în 2020. Un lucru bun, când ne amintim că în 2019 aversele au forțat organizatorii să oprească cursa.

  1: A fost prima apariție a LMP3-urilor într-o cursă IMSA și, prin urmare, la cele 24 de ore de la Daytona. Victoria a aparținut lui Riley Motorsports.

  1:  Helio Castroneves obține prima sa victorie la cele 24 de ore de la Daytona, la fel ca și Alexander Rossi. Rețineți că acești doi bărbați au câștigat, de asemenea, Indianapolis 500 de mile.

  1:  Este prima dată când Acura câștigă cele 24 de ore de la Daytona. Producătorul nu a avut niciodată o cursă de rezistență atât de mare și de impresionantă precum Daytona, Sebring sau Petit Le Mans.

  #10 Konica Minolta Acura ARX-05 Acura DPi, DPi: Helio Castroneves, Alexander Rossi, Filipe Albuquerque, Ricky Taylor

  1: Primul succes, de asemenea, pentru Era Motorsport în LMP2, Riley Motorsports în LMP3 și Winward Racing în GTD.

  1: Prima victorie pentru Ligier în LMP3 și Mercedes în GTD.

  1: Un câștigător francez în acest an. Acesta este Paul-Loup Chatin, cu ORECA # 18 la Era Motorsport.

  #18 Era Motorsport ORECA LMP2 07, LMP2: Kyle Tilley, Dwight Merriman, Paul-Loup Chatin, Ryan Dalziel
  winner, victory lane

  2: Aceasta este a 2-a victorie în Florida pentru Ricky Taylor și Filipe Albuquerque.

  1: 34.657:  Cel mai bun timp în cursă, al lui Renger van der Zande, cu Cadillac # 01, în timpul celui de-al 65-lea tur.

  2: Prima dublă Corvette la cele 24 de ore de la Daytona, cu C8.R. Aceasta este prima cursă majoră de anduranță câștigată de această mașină nouă. Brandul nu mai câștigase din 2016. Aceasta este a 4-a victorie în Florida pentru producătorul din Detroit.

  3: După două victorii generale, Jordan Taylor obține de data aceasta un succes în GTLM!

  3.519: Decalajul dintre cele două Corvette C8.R la final în GTLM!

  4:  Celelalte 4 cele mai bune timpuri din cursă au fost înregistrate de Nicolas Lapierre în LMP2, Alessandro Pier Guidi în GTLM, Laurents Hoerr în LMP3 și Marcos Gomes în GTD.

  4:  Wayne Taylor Racing a câștigat cele 24 de ore de la Daytona pentru a 4-a oară în istoria sa, (2017, 2019, 2020, 2021) și astfel, pentru a treia oară consecutiv cu doi producători diferiți.

  4.704: Decalajul dintre Acura câștigătoare și Cadillac # 48 al Aly Cadillac Racing, care a terminat pe locul 2!

  5: Cadillac ar fi putut obține a 5-a victorie consecutivă la Daytona. Acura i-a blocat drumul!

  12: Numărul de retrageri din această ediție. Rețineți că jumătate se referă la GTD și că nici o echipă de curse Lamborghini Huracan Grasser nu termină!

  15: Numărul de piloți francezi înscriși în aceste 24 de ore de la Daytona: 5 în DPi, 6 în P2, 1 în P3, 2 în GTLM, 1 în GTD.

  16:  Numărul producătorilor împărțit în cele cinci clase: Lamborghini, Porsche, Acura, Lexus, Audi, Ferrari, Aston Martin, BMW, Corvette, Mazda, Cadillac, Mercedes, Oreca, Duqueine, Ligier, Dallara.

  27: Numărul de naționalități ale piloților prezenți.

  49:  Numărul de participanți în acest an, adică una dintre cele mai frumoase grile din 2018. În GTD au fost introduse nouăsprezece mașini.

  59:  A fost cea de-a 58-a  ediție a celor 24 de ore de la Daytona, prima rundă IMSA WeatherTech 2021. Următoarea va fi la Sebring 12h, pe 20 martie.

  72 : Numărul de tururi sub Full Course Yellow.

  807  : Numărul de tururi parcurse în 2021. Suntem departe de recordul de 833, stabilit în 2020.

  #16 Wright Motorsports Porsche 911 GT3 R, GTD: Patrick Long, Trent Hindman, Klaus Bachler, Jan Heylen
  Sursa: IMSA WeatherTech Sportscar Championship
  Photocredit: IMSA WeatherTech Sportscar Championship

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  IMSA WeatherTech Sportscar Championship

  Latest Posts

  Don't Miss