Latest Posts

Daniel Hemric: „Nu știi niciodată că va fi acel moment”

Vizualizări: 24341

Daniel Hemric se apropiase de prima sa victorie NASCAR de atâtea ori în cariera sa, dar când a venit în sfârșit, a meritat mai mult decât așteptarea.

Hemric a făcut primul său start de serie națională NASCAR în 2013, într-o cursă Truck Series la Martinsville, Virginia. În ciuda a 12 locuri doi în următoarele opt sezoane în Trucks și Xfinity, nu a reușit să spargă Victory Lane.

Dar când a făcut asta în sfârșit sâmbăta trecută la Phoenix Raceway în cursa de campionat din 2021 Xfinity Series, nu numai că a venit cu o emoție de carieră, ci și un titlu de serie.

În singurul său sezon cu Joe Gibbs Racing din acest an, Hemric nu a câștigat nicio cursă, dar a reușit totuși să se califice pentru Campionat, câștigând locul final datorită locului său XX în cursa semifinală de la Martinsville.

Așadar, după ce l-a gonit pe liderul de atunci Austin Cindric din drum în ultimul tur la Phoenix, nu numai că a câștigat numele de „câștigător al cursei”, ci și pe cel de „campion”.

„Evident că poți doar să visezi că va funcționa așa. Incredibil că a ieșit așa.”, a spus Hemric, 30 de ani. „Aș fi putut doar să cer o oportunitate de a mă alinia pe primul rând cu cinci tururi până la final, o situație cu carouri verzi-albe, apoi să pot termina așa cum am făcut.

„Destul de uluitor, dar ceva care a fost bun pentru a reaprinde acele sentimente, ai acele vise dacă vrei să le numești aşa, pentru a le putea trăi, schimbând viața, cu siguranță. Ceva ce nu voi uita pentru tot restul vieții.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Weekend-ul lui Hemric la Phoenix a avut un început dur, când camionul care transporta Toyota numărul 18 la pistă s-a stricat în Texas. În cele din urmă, mașina lui a apărut vineri cu puțin timp – aproximativ 30 de minute – înainte de sesiunea de antrenamente.

Daniel Hemric: „Nu știi niciodată că va fi acel moment”

Totuși, ținând cont de culmile și minusurile carierei NASCAR a lui Hemric – inclusiv petrecând sezonul 2019 fără o cursă NASCAR – problemele dinaintea cursei ar fi putut părea egale pentru curs.

„Le-am spus tuturor, tu controlezi ceea ce poți controla, nu? Cel mai îndepărtat lucru în afara controlului meu este dacă camionul meu de curse ajunge aici cu mașina de curse”, a spus Hemric. „Această zi și vârsta, la un moment al vieții mele care a fost important, a trebuit să ajung acolo.

„Camionul s-a stricat în Texas. Am avut un grup incredibil de oameni, mai mulţi decât pot numi, s-au adunat împreună, au dat telefoane.

„A fost ridicat la 3 a.m. pe marginea drumului, doar o mașină și un cărucior de anvelope și o cutie de scule de transport. Nici măcar cutia de instrumente. Cu asta a trebuit să lucrăm.”

În cele din urmă, totuși, Hemric și-a pus viitorul carierei NASCAR în propriile mâini – și a dat roade mai bine decât s-ar fi așteptat vreodată.

Contractul său de un an la JGR pentru 2021 nu prevedea niciun salariu garantat și practic va fi plătit din câștigurile de la curse. Cu alte cuvinte, cât de bine a făcut.

Chiar înainte de weekendul campionatului, performanța sa din timpul anului a fost suficient de bună pentru a obține o altă cursă cu normă întreagă în seria Xfinity pentru sezonul 2022 cu Kaulig Racing.

Totuși, a lăsa JGR într-un moment de câștig de cursă și de campionat poate părea puțin ciudat.

„Este evident dulce-amărui, nu? Când câștigi unul, vrei să câștigi următorul. Totul este bine”, a spus Hemric. „Sunt recunoscător că pot conduce pentru Joe Gibbs, să fiu în preajma lui, a grupului său, a oamenilor lui. El învață și predică despre oameni, despre asta vorbește.

„Am avut oameni incredibili înainte de JGR, am avut oameni incredibili la JGR, aștept cu nerăbdare să am oameni incredibili care să mă susțină şi să merg înainte.

Mai multe ştiri despre Cupa NASCAR găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss