Latest Posts

Cooper Webb, din nou șerif la Arlington

Vizualizări: 43868

Ultima cursă din Texas a marcat cea de-a 12-a etapă din 2021 Monster Energy AMA Supercross, un Campionat Mondial FIM a fost din nou noaptea Cooper Webb a lui Red Bull KTM. Pilotul din clasa 450SX a obținut o victorie bine câștigată și dramatică în fața mulțimii entuziaste adunate în număr limitat pe AT&T Stadium.

Ken Roczen, pilotul echipei Honda HRC a condus cea mai mare parte a evenimentului și s-a menținut pe locul doi, iar Eli Tomac, de la Monster Energy Kawasaki, a fost o amenințare până la final, dar a terminat noaptea pe locul trei. În runda a cincea a clasei Western Regional 250SX, câștigătorul a fost One Energy Star Racing, Yamaha, Justin Cooper, a obținut a doua victorie a sezonului și și-a redobândit poziția de lider la general.

Când motocicliștii au eliminat primul viraj, Ken Roczen a sărit în frunte cu Webb pe anvelopa din spate, Justin Barcia din Troy Lee Designs / Red Bull / GASGAS Factory Racing și Tomac chiar în spate – toți cei patru câștigători de Main Eventuri din 2021 erau în față doar unul cu celălalt și o pistă foarte tehnică din Texas de rezolvat.

Roczen a etalat un ritm foarte calculat, fiind urmat de Webb și Barcia foarte îndeaproape în primele trei minute ale cursei de 20 de minute plus un tur. În scurt timp, Eli Tomac l-a depășit pe Barcia și i-a prins și pe cei doi piloți din față.

Decalajul dintre primii patru a fost fluctuant, când a crescut, când s-a micșorat, dar rareori a ajuns la mai mult de o secundă între oricare dintre ei. Tomac a încercat din răsputeri să treacă de Webb, dar pilotul KTM s-a apărat formidabil. Cu puțin mai mult de cinci minute rămase din Main Event, Tomac a făcut o eroare care i-a permis lui Barcia să treacă. Cei doi au purtat un duel intens, schimbând pozițiile între ei de mai multe ori până când Tomac a revenit pe podium.

Cu mai puțin de un minut înainte de final, Cooper Webb a dat asaltul decisiv pentru victorie. Ken Roczen a încercat să-și apere poziția de lider, dar în cele din urmă, nu a rezistat asaltului liderului clasamentului general. Astfel, Cooper Webb a obținut a treia victorie din tot atâtea posibile în acest sezon la Arlington și are acum un avans de 15 puncte în fața lui Ken Roczen.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Următoarea etapă a campionatului mondial de Supercross va avea loc pe 10 aprilie în Atlanta.

Sursa: KTM Factory Racing
Photocredit: KTM Factory Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

KTM Factory Racing

Latest Posts

Don't Miss