GP24 Media

LATEST POSTS

Caricasulo scapa din haos-ul portughez

Vizualizări: 9497

Mondialul de Supersport a revenit dupa 2 luni de inactivitate, iar dramatismul, ca si in Bol d’Or, n-a fost absent. Lucas Mahias, aflat in criza de podiumuri inca din a 3-a etapa, s-a lansat din pole, cu Federico Caricasulo si Sandro Cortese in prima linie.

Plecat de pe 4 din grila, Jules Cluzel a avut un start fulminant, iar la intrarea in primul viraj a urcat la conducere, in fata lui Mahias. Cei 2 francezi au facut rocada la finele primului tur, dar dezastrul l-a lovit pe Cluzel cateva viraje mai tarziu.

Sandro Cortese a incercat o depasire in virajul 5, dar liderul clasamentului general a pierdut fata si l-a percutat, fara voia lui ce-i drept, chiar pe Cluzel. Neamtul a revenit in cursa, dar nu l-a fel s-a intamplat cu Jules, vizibil nervos de incident, care a fost catalogat drept unul de cursa.

In fata, Mahias si coechipierul Federico Caricasulo au ramas sa se lupte pentru victorie, in timp ce batalia pentru locul al 3-lea s-a dat intre Kyle Smith si Raffaele de Rosa, insotiti mai tarziu de Randy Krummenacher.

Lucas si-a creat un avans linistitor fata de italian si a 2-a victorie era din ce in ce mai aproape, dar totul s-a transformat intr-un cosmar: o pana la roata spate i-a compromis orice sansa campionului mondial chiar la intrarea in ultimul tur.

Sansa a parut sa-i surada totusi lui Mahias: Rob Hartog si Borja Martinez au avut un acrosaj similar cu al lui Xavi Fores cu Eugene Laverty, dar cu consecinte mai serioase. Steagul rosu a fost scos si asta a dus la incheierea cursei cu un tur inainte de final.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Martinez a fost transportat la Centrul Medical pentru verificari, in timp ce Hartog a fost descalificat pentru pilotaj periculos. Conform regulamentului, cand steagul rosu este elaborat, se ia clasamentul de la ultimul tur complet, cu conditia ca pilotii sa ajunga la boxe in maxim 5 minute de la scoaterea sa.

Mahias, cu tot cu pana si mai apoi cu 2 cazaturi, s-a zbatut sa ajunga la boxe la timp, dar din pacate pentru el, n-a reusit. Efortul de a nu renunta pe care l-a dobandit din perioada petrecuta in anduranta i-a adus aplauze de la toti cei care au vizionat momentul, dar dezamagirea a fost prea mare, intrucat n a fost nici macar trecut in clasamentul final…

Cum nesansa l-a lovit de nicaieri pe Mahias, Caricasulo mosteneste victoria, cu Smith si De Rosa completand podiumul. Krummy continua si el criza de podiumuri, in timp ce Cortese a facut o cursa de recuperare senzationala pentru a completa top5-ul.

Gratie acestor rezultate, Cortese ajunge la 149 de puncte stranse, cu 16 mai multe decat Cluzel. Caricasulo urca pe 3, la egalitate cu Krummenacher, iar Raffa De Rosa si Mahias sunt ultimii cu sanse matematice la titlul din acest sezon.

De altfel, De Rosa e primul pilot cu 6 podiumuri in acest an si singurul non-Yamaha din top6. Odata cu WorldSBK, Supersport-ul va ajunge acasa la Cluzel si Mahias in ultimul weekend din septembrie, la Magny-Cours.

Foto – corsedimoto

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES