Latest Posts

Bomarito i se va alătura lui Thomas la PR1/Mathiasen

Vizualizări: 34797

PR1/Mathiasen Motorsports a dezvăluit lista de piloți pentru a doua sa intrare LMP2 în campionatul IMSA WeatherTech SportsCar, Jonathan Bomarito alăturându-se lui Steven Thomas pentru întregul sezon.

După anunțul de ieri despre mașina nr. 52, PR1/Mathiasen a dezvăluit că l-a ales pe fostul as de la Mazda DPi Bomarito, pentru care mutarea este o oarecare întoarcere acasă.

Între 2003 și ’08, starul născut în Monterey, CA, Bomarito, a câștigat mai multe curse pentru juniori atât pentru PR1, cât și pentru Mathiasen, înainte ca cele două echipe să își unească forțele. Dar, într-un moment de disfuncție a sistemului, Bomarito și-au schimbat atenția către mașini sport.

A câștigat clasa GT la Rolex 24 Hours în 2010, s-a alăturat echipei Dodge SRT Motorsports pentru a concura cu un Viper în clasa GT Le Mans și a terminat pe locul al doilea în campionat, înainte de a se înscrie ca pilot Mazda Prototype. În ultimii trei ani, a câștigat Petit Le Mans, Sebring 12 Hours și Watkins Glen 6 Hours.

Thomas a început să concureze cu doar trei ani în urmă și a înființat WIN Autosport chiar anul trecut, dar s-a dovedit a fi unul dintre cei mai rapizi piloți cu rating Bronze.

Perechii li se va alătura vedeta în ascensiune Josh Pierson, încă în vârstă de doar 15 ani, pentru cele patru runde de Michelin Endurance Cup, în timp ce fostul coechipier de la Mazda al lui Bomarito, Harry Tincknell, va fi al patrulea pilot al mașinii numărul 11 ​​pentru Rolex 24 Hours de la Daytona.

Bomarito i se va alătura lui Thomas la PR1/Mathiasen

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am adunat un grup remarcabil de piloți noi pentru mașina numărul 11 ​​pentru a concura în 24 de ore Rolex 2022 de la Daytona”, a declarat Ray Mathiasen, directorul echipei. „Ei reunesc experiența, tinerețea și abilitățile de conducere pentru a concura cu succes la această cursă foarte dificilă.

„Jonathan și Harry au ani de experiență la această cursă, ca şi coechipieri în programul Mazda DPi. Josh aduce acel entuziasm și energie tinerească în prima sa încercare la cursa de 24 de ore. Steven a fost unul, dacă nu cel mai dur concurent pe care l-am avut în sezonul nostru de succes al campionatului LMP2 2021. Mă bucur că este cu noi acum.

„Așteptăm de multă vreme oportunitatea de a-l aduce pe Jonathan înapoi în echipa noastră. Ultima dată când a condus pentru noi a fost în 2008, când aproape că am câștigat campionatul Atlanticului. Anticipez lucruri grozave de la acest grup.”

Bobby Oergel, directorul echipei a adăugat: „A trecut mult timp pentru echipa noastră mică și unită să devină un program cu două mașini. Ultimele două sezoane au fost grozave, cu mai multe campionate și programe grozave în cadrul lor. Oportunitatea de a crește acum și de a adăuga mașina numărul 11 ​​în programul nostru este foarte unică și incitantă pentru noi în aceste vremuri de încercare din întreaga lume.”

Thomas a remarcat: „Eu și WIN Autosport ne-am alăturat PR1 pentru a câștiga campionatul. Recordul dovedit de câștiguri al lui Bobby O în LMP2 este de neegalat. A fost o plimbare cu racheta de când am condus pentru prima dată o mașină de curse în urmă cu trei ani, iar pole-urile și podiumurile de anul trecut m-au făcut să cred că putem obține și mai mult cu PR1.

„Jonathan Bomarito, copilotul meu pentru sezon, aduce viteză și experiență de elită și sunt încântat să văd că talentul lui Josh Pierson prevalează în cursele de anduranță. Pentru că încerc să conduc cu toți foștii piloţi de uzină Mazda, îl avem și pe Harry Tincknell pentru Daytona.”

„Acesta este cu siguranță o întoarcere acasă pentru mine, deoarece am concurat atât pentru PR1, cât și pentru Mathiasen Motorsports în trecut”, a spus Bomarito. „Sunt atât de mulți oameni grozavi implicați în acest program și abia aștept să ajung pe circuit. Steven și Josh au fost foarte rapizi și plăcuţi, ceea ce creează un mediu de lucru grozav.

“Noi trei vom fi o formație puternică pentru cursele de anduranță. Cu Harry care ni se alătură pentru Daytona, acest lucru ne va face și mai puternici și sunt încântat să concurez din nou cu el. Avem toate piesele la locul lor cu care să concurăm pentru victorii anul acesta!”

Mai multe ştiri despre Campionatul IMSA găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss