Latest Posts

BMW Motorsport prezintă noua sa armă pentru clasa GT, BMW M4 GT3.

Vizualizări: 30986

BMW și-a dezvăluit oficial modelul M4 GT3, care a fost în dezvoltare încă de la începutul anului 2019, când au fost întreprinse primele studii de simulare asupra mașinii care urmează să înlocuiască M6 GT3. BMW spune că obiectivul său a fost reducerea semnificativă a costurilor ciclului de viață și a cheltuielilor de întreținere pentru M4 GT3 în comparație cu predecesorul său.

Motorul noii mașini, desemnat P58, a funcționat pentru prima dată pe bancul de testare în februarie 2019, urmat de un program de testare la tunel de vânt la scara 60%, începând din vară. Primul șasiu complet de testare a ieșit de pe linia de producție la începutul anului 2020, iar prototipul și-a întors roțile în iulie anul trecut, iar BMW a întreprins un program de testare pedepsitor în lunile următoare, având peste 14.000 km de rulare.

BMW

M4 GT3 prezintă o dezvoltare a motorului de 3,0 litri al mașinii de strada, cel mai puternic șase-linie directă pe care l-a produs (510 CP) și, de asemenea, cea mai puternică versiune de pistă de la cursele M1 Group 5 din anii 1980, producând 590 CP și 700 Nm de cuplu în configurarea GT3. Versiunea de curse păstrează un număr considerabil de piese de producție standard, inclusiv blocul și chiulasa, arborele cotit și bielele și pistoanele. Principalele diferențe sunt un sistem de inducție revizuit și utilizarea lubrifierii cu bazin uscat.

Potrivit companiei, a existat o strânsă colaborare între BMW M Motorsport, echipamentul de curse și departamentul de producție de la BMW M, cu mașinile asamblate direct la fabrica BMW M din Garching, lângă München, Germania. Utilizarea facilităților de testare ale BMW Group a oferit câteva avantaje utile. De exemplu, au fost disponibile diverse bănci de testare pentru mașini întregi și componente pentru a măsura performanța, vibrațiile, eficiența și rezistența la rulare.

BMW

„Lucrările de dezvoltare ale BMW M4 GT3 sunt acum pe linia de finalizare, iar cursa de 24 de ore de la Nürburgring este etapa perfectă pe care să prezinte mașina în designul său BMW M Motorsport și astfel să anunțe faza finală care va conduce la primele ieșiri de curse ”, a declarat Markus Flasch, CEO BMW M GmbH. „Noul BMW M4 Competition oferă baza perfectă pentru BMW M4 GT3, al cărui motor a fost proiectat de la început pentru a fi utilizat la pista de curse. Acest lucru subliniază modul în care dezvoltarea autoturismelor și a automobilelor de curse merg întotdeauna mână în mână la BMW M GmbH. Noua mașină oferă tehnologie de ultimă generație, datorită partenerilor noștri tehnologici. ”

De-a lungul etapelor finale de dezvoltare, BMW spune că inginerii săi au lucrat din greu pentru a îmbunătăți conducerea și fiabilitatea mașinii. Acesta susține că cele mai mari îmbunătățiri în comparație cu BMW M6 GT3 sunt în trei domenii: manevrabilitate, rentabilitate și funcționare. De exemplu, echipamentele de manevrare și de pilotaj ale M4 sunt mai confortabile pentru piloții amatori, iar mașina este mai ușoară pentru anvelope și oferă o consistență mai mare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

BMW

S-au realizat, de asemenea, costuri mult mai reduse ale ciclului de viață și intervale mai mari de întreținere pentru motor și transmisie. Între timp, funcționarea mașinii a fost ușurată de faptul că multe setări de bază pot fi configurate direct prin volan, fără a fi nevoie să conectați un laptop extern.

BMW remarcă faptul că prețul de achiziție al BMW M4 GT3 începe de la 415.000 € net – cu 4.000 € mai puțin decât prețul BMW M6 GT3 și similar cu cel al concurenței sale. Un „pachet de competiție” este disponibil ca opțiune din fabrică la un cost suplimentar. Aceasta oferă caracteristici special pentru curse de anduranță, inclusiv faruri suplimentare, senzori de deplasare a suspensiei, un sistem radar / cameră din spate și un sistem de măsurare a presiunii / temperaturii anvelopelor. Pachetul include, de asemenea, o zi de antrenament exclusivă într-un simulator BMW M4 GT3 intern la BMW M Motorsport.

Mai multe știri despre Campionate de GT-uri găsiți AICI.

Sursa: BMW Motorsport
Photocredit: Martin Hangen / Hangenfoto
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

BMW Motorsport

Latest Posts

Don't Miss