GP24 Media

LATEST POSTS

Blancpain GT Series – Final dramatic de sezon în seria de sprint

Vizualizări: 16032

Duminică a avut loc ultima cursă din acest sezon rezervată seriei de sprint unde pentru titlul urmau să se dueleze de la distanță Marciello/Meadows (Mercedes AMG GT3 AKKA ASP #88) și Mies/Riberas (Audi R8 GT3 Team WRT #1).

Cu nouă puncte avantaj în favoarea echipajului #1 posibilitățile erau multiple, totuși, un loc patru la final s-au mai sus le garanta acestora titlul indiferent de rezultatul Mercedes-ului #88. Doar că misiunea nu era atât de ușoară întrucât Audi-ul urma să plece în cursă de pe poziția a treisprezecea în timp ce rivalii porneau de pe locul secund.

Cursa a fost un pic umbrită de evenimentele întâmplate în jurul modelului #63 Grasser Racing Team, mașina fiind descalificată din întreg weekend-ul competițional asta după ce s-au depistat o serie întreagă de încălcări ale regulamentului din partea lui Engelhart din sesiunea de Sâmbătă.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Revenind la lupta pentru titlu, din pole se lansa Luca Stolz la volanul modelului Black Falcon #6 urmat de Marciello aka “man with a mission”. În spate se dezlănțuia iadul pentru Audi-ul #2 care se alege cu pană încă din primele minute mașina abandonând spre finalul cursei după intrări repetate la boxe.

Între timp #1 cu Mies la volan încerca să-și croiască drum către locurile fruntașe avansând oarecum destul de facil până pe poziția a noua. De aici începea greul, în față fiind Adam Christodoulou și colegul Robert Frijns. La un moment dat, și oarecum gest anticipabil, Frijns a încetinit suficient cât să-l încurce pe Christodoulou și să-i permită colegului să treacă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

În curând a urmat și fereastra de pit-uri, #88 intra de pe locul secund și trecea la conducere după un schimb reușit în timp ce #1 tot după o “manevră bună” avansa până pe cinci și ieșea chiar în spatele unui alt Audi, modelul Attempto Racing #66.

Partea a doua a cursei a fost un pursuit continuu din partea lui Alex Riberas aflat acum la volan în încercarea de a dobândit acel mult râvnit loc patru. În ciuda agitației de la boxe, în special din partea boss-ului WRT Vincent Vosse, Steijn Schothorst nu avea de gând să se dea la o parte întrucât Attempto aveau propriul lor țel de atins și anume locul trei din clasamentul general.

Într-un final, în ultimele minute Riberas s-a hotărât să riște totul iar ce a urmat timp de câteva viraje consecutive nu o pot numi decât luptă portieră la portieră. În tot acest timp din spate a venit Lamborghini-ul #19 doar că pentru Audi-ul #1 nu a mai contat nimic deoarece Riberas s-a ales cu o pană care le-a spulberat la propriu toate speranțele la titlu.

În timp ce WRT depunea armele, Mercedes se îndrepta către victorie și triumf în ierarhia generală. Raffaele Marciello și Michael Meadows sunt noii campioni ai seriei de sprint de anul acesta. Urmează acum adevărata finală a sezonului din Blancpain GT Series, cele trei ore de la Barcelona unde Marciello pleacă din pole position pentru titlu.

Rezultate și clasamente complete

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Blancpain GT Series, Audi Sport, AKKA ASP TEAM
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES