More

  Latest Posts

  Blancpain GT Series – Final dramatic de sezon în seria de sprint

  Duminică a avut loc ultima cursă din acest sezon rezervată seriei de sprint unde pentru titlul urmau să se dueleze de la distanță Marciello/Meadows (Mercedes AMG GT3 AKKA ASP #88) și Mies/Riberas (Audi R8 GT3 Team WRT #1).

  Cu nouă puncte avantaj în favoarea echipajului #1 posibilitățile erau multiple, totuși, un loc patru la final s-au mai sus le garanta acestora titlul indiferent de rezultatul Mercedes-ului #88. Doar că misiunea nu era atât de ușoară întrucât Audi-ul urma să plece în cursă de pe poziția a treisprezecea în timp ce rivalii porneau de pe locul secund.

  Cursa a fost un pic umbrită de evenimentele întâmplate în jurul modelului #63 Grasser Racing Team, mașina fiind descalificată din întreg weekend-ul competițional asta după ce s-au depistat o serie întreagă de încălcări ale regulamentului din partea lui Engelhart din sesiunea de Sâmbătă.

  Revenind la lupta pentru titlu, din pole se lansa Luca Stolz la volanul modelului Black Falcon #6 urmat de Marciello aka “man with a mission”. În spate se dezlănțuia iadul pentru Audi-ul #2 care se alege cu pană încă din primele minute mașina abandonând spre finalul cursei după intrări repetate la boxe.

  Între timp #1 cu Mies la volan încerca să-și croiască drum către locurile fruntașe avansând oarecum destul de facil până pe poziția a noua. De aici începea greul, în față fiind Adam Christodoulou și colegul Robert Frijns. La un moment dat, și oarecum gest anticipabil, Frijns a încetinit suficient cât să-l încurce pe Christodoulou și să-i permită colegului să treacă.

  În curând a urmat și fereastra de pit-uri, #88 intra de pe locul secund și trecea la conducere după un schimb reușit în timp ce #1 tot după o “manevră bună” avansa până pe cinci și ieșea chiar în spatele unui alt Audi, modelul Attempto Racing #66.

  Partea a doua a cursei a fost un pursuit continuu din partea lui Alex Riberas aflat acum la volan în încercarea de a dobândit acel mult râvnit loc patru. În ciuda agitației de la boxe, în special din partea boss-ului WRT Vincent Vosse, Steijn Schothorst nu avea de gând să se dea la o parte întrucât Attempto aveau propriul lor țel de atins și anume locul trei din clasamentul general.

  Într-un final, în ultimele minute Riberas s-a hotărât să riște totul iar ce a urmat timp de câteva viraje consecutive nu o pot numi decât luptă portieră la portieră. În tot acest timp din spate a venit Lamborghini-ul #19 doar că pentru Audi-ul #1 nu a mai contat nimic deoarece Riberas s-a ales cu o pană care le-a spulberat la propriu toate speranțele la titlu.

  În timp ce WRT depunea armele, Mercedes se îndrepta către victorie și triumf în ierarhia generală. Raffaele Marciello și Michael Meadows sunt noii campioni ai seriei de sprint de anul acesta. Urmează acum adevărata finală a sezonului din Blancpain GT Series, cele trei ore de la Barcelona unde Marciello pleacă din pole position pentru titlu.

  Rezultate și clasamente complete

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: Blancpain GT Series, Audi Sport, AKKA ASP TEAM


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss