GP24 Media

LATEST POSTS

Blancpain GT Series – Dramă şi emoţii în finala de la Barcelona

Vizualizări: 13990

Vine iarna şi încet, încet competiţiile de motorsport îşi închid porţile acestui sezon. Weekend-ul acesta Barcelona a fost gazda finalei din Blancpain GT Series unde urmau să se joace mai toate titlurile disponibile. După ce a fost încoronat campion al seriei de sprint, Raffaele Marciello ţintea acum către titlul seriei de anduranţă dar şi cel la general.

Sesiunile de antrenamente şi în special calificările au fost destul de animate, pe alocuri întrerupte chiar cu steag roşu. Din pole position, pentru cele trei ore alocate acestui eveniment, pleca modelul Mercedes Black Falcon #4 care printr-o victorie era sigur de titlul seriei de anduranţă. Din prima linie se mai lansa Audi-ul #1, altă maşină cu pretenţii la titlu, în timp ce Marciello şi al său Meredes #88 plecau dor din linia a treia, poziţia a şasea.

Problemele în pluton au apărut chiar din primul tur în urma unui contact dintre Nissan-ul #23 şi modelul McLaren #58 care s-a ales cu un mic periplu pe pietriş. În urma acestui incident maşina #23 a fost găsită vinovată şi penalizată cu trecerea pe la boxe. Mai târziu acelaşi echipaj avea să primească o penalizare şi mai drastică, stop&go de 30 de secunde, completând astfel un weekend dezastruos pentru ei. De partea cealaltă, nu avea să fie deloc ziua japonezilor întrucât după doar câteva minute scurse pe ceas, Lexus-ul #14 intra la boxe cu probleme tehnice şi urma să fie primul abandon al cursei.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Maro Engel aflat la volanul maşinii #4 a pus imediat după start din ce în ce mai multe secunde între el şi concurenţă, ajungându-se la prima serie de realimentări la un total de peste 20. În spate, pentru poziţia a doua erau la bătaie Aston-ul #76, Audi-ul #1 şi pe patru avansase destul de rapid modelul #88 cu Strakka #43 pe cinci. După un efort susţinut Marciello reuşeşte să treacă şi de Mies pentru poziţia a treia, loc de pe care intra la boxe pentru schimb.

După prima fereastră de pit-uri #4 conducea în continuare cu acelaşi avans consistent, pentru celelalte două poziţii de pe podium erau la bătaie Aston-ul şi Mercedes-ul #88. Cel mai rău dintre lieri a ieşit Audi-ul #1 în afara top-ului cinci după o mică ezitare a lui Alex Riberas la repornire. Nu a trecut mult timp şi primul safety car şi-a făcut apariţia după ce cealaltă maşină a team-ului Black Falcon, #6, s-a oprit pe circuit.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Nu erau veşti deloc îmbucurătoare pentru Luca Stolz aflat acum la volanul maşinii #4 care îşi vedea avansul înjumătăţit şi doar unsprezece modele GT3 îl mai despărţeau acum de rivali. Nu durează mult şi un nou incident bulversează plutonul, de data aceasta Alvaro Parente aflat la volanul Mercedes-ului #43 loveşte din spate McLaren-ul #188 aducând din nou în prim plan steagul galben.

Intrăm în ultima oră de cursă cu #4 încă lider urmat de marii rivali #88, oricare dintre aceste maşini ar fi câştigat se alegea cu titlul seriei de anduranţă. Avem parte de o nouă ieşire în decor din partea Audi-ului Sainteloc #25 care aduce din nou pe circuit maşina de siguranţă. Imediat după restart asistăm la un duel fulminant între Aston-ul #76 şi Audi-ul #1. În cele din urmă Dries Vanthoor loveşte Aston-ul care iese în decor iar pentru aceasta tânărul belgian se alege cu o penalizare care îi scoate din joc definitiv.

Ultima oră a fost cea mai animată în sensul multiplelor incidente, cu un pic mai mult de 30 de minute până la final din nou vedem pe circuit maşina de siguranţă, de data aceasta pentru recuperarea modelului Ferrari 488 GT3 #488. După multiplele neutralizări, în minutele de final cele două Mercedes-uri erau bară la bară pentru victorie, Yelmer Buurman în #4 şi Tristan Vautier la volanul lui #88.

În final Buurman a reuşit să-şi păstreze avantajul şi să câştige în Catalunya aducând echipajului #4 titlul seriei de anduranţă. Deşi Vautier nu a reuşit să smulgă victoria, locul secund îi aduce lui Marciello titlul la general, acesta fiind deja campion al seriei de sprint. Podiumul a fost completat de Ferrari-ul SMP #72 profitând într-o oarecare măsură şi de incidentele celor din faţă.

Tragedia se declanşa la câteva ore după final când modelul #4 a fost descalificat asta în urmă ce stewardzii au găsit bandă de culoare neagră lipită pe admisia maşinii, lucru care nu apare în omologarea acesteia. Black Falcon a contestat această decizie dar până la pronunţare Raffaele Marciello se alege şi cu titlul seriei de anduranţă fiind primul pilot care reuşeşte tripla.

Per total, ultima cursă din acest an a oferit tot ceea ce aşteptau fanii: suspans, depăşiri pe muchie de cuţit şi dramă pe toate fronturile. Pentru 2019 SRO ne pregăteşte deja o mulţime de noutăţi pe care le aştept cu braţele deschise încă de pe acum.

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Blancpain GT Series, Mercedes AMG, Audi Sport, Bentley Motorsport, Ferrari Races
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES