Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Blancpain GT Series – Dramă şi emoţii în finala de la Barcelona

  Vine iarna şi încet, încet competiţiile de motorsport îşi închid porţile acestui sezon. Weekend-ul acesta Barcelona a fost gazda finalei din Blancpain GT Series unde urmau să se joace mai toate titlurile disponibile. După ce a fost încoronat campion al seriei de sprint, Raffaele Marciello ţintea acum către titlul seriei de anduranţă dar şi cel la general.

  Sesiunile de antrenamente şi în special calificările au fost destul de animate, pe alocuri întrerupte chiar cu steag roşu. Din pole position, pentru cele trei ore alocate acestui eveniment, pleca modelul Mercedes Black Falcon #4 care printr-o victorie era sigur de titlul seriei de anduranţă. Din prima linie se mai lansa Audi-ul #1, altă maşină cu pretenţii la titlu, în timp ce Marciello şi al său Meredes #88 plecau dor din linia a treia, poziţia a şasea.

  Problemele în pluton au apărut chiar din primul tur în urma unui contact dintre Nissan-ul #23 şi modelul McLaren #58 care s-a ales cu un mic periplu pe pietriş. În urma acestui incident maşina #23 a fost găsită vinovată şi penalizată cu trecerea pe la boxe. Mai târziu acelaşi echipaj avea să primească o penalizare şi mai drastică, stop&go de 30 de secunde, completând astfel un weekend dezastruos pentru ei. De partea cealaltă, nu avea să fie deloc ziua japonezilor întrucât după doar câteva minute scurse pe ceas, Lexus-ul #14 intra la boxe cu probleme tehnice şi urma să fie primul abandon al cursei.

  Maro Engel aflat la volanul maşinii #4 a pus imediat după start din ce în ce mai multe secunde între el şi concurenţă, ajungându-se la prima serie de realimentări la un total de peste 20. În spate, pentru poziţia a doua erau la bătaie Aston-ul #76, Audi-ul #1 şi pe patru avansase destul de rapid modelul #88 cu Strakka #43 pe cinci. După un efort susţinut Marciello reuşeşte să treacă şi de Mies pentru poziţia a treia, loc de pe care intra la boxe pentru schimb.

  După prima fereastră de pit-uri #4 conducea în continuare cu acelaşi avans consistent, pentru celelalte două poziţii de pe podium erau la bătaie Aston-ul şi Mercedes-ul #88. Cel mai rău dintre lieri a ieşit Audi-ul #1 în afara top-ului cinci după o mică ezitare a lui Alex Riberas la repornire. Nu a trecut mult timp şi primul safety car şi-a făcut apariţia după ce cealaltă maşină a team-ului Black Falcon, #6, s-a oprit pe circuit.

  Nu erau veşti deloc îmbucurătoare pentru Luca Stolz aflat acum la volanul maşinii #4 care îşi vedea avansul înjumătăţit şi doar unsprezece modele GT3 îl mai despărţeau acum de rivali. Nu durează mult şi un nou incident bulversează plutonul, de data aceasta Alvaro Parente aflat la volanul Mercedes-ului #43 loveşte din spate McLaren-ul #188 aducând din nou în prim plan steagul galben.

  Intrăm în ultima oră de cursă cu #4 încă lider urmat de marii rivali #88, oricare dintre aceste maşini ar fi câştigat se alegea cu titlul seriei de anduranţă. Avem parte de o nouă ieşire în decor din partea Audi-ului Sainteloc #25 care aduce din nou pe circuit maşina de siguranţă. Imediat după restart asistăm la un duel fulminant între Aston-ul #76 şi Audi-ul #1. În cele din urmă Dries Vanthoor loveşte Aston-ul care iese în decor iar pentru aceasta tânărul belgian se alege cu o penalizare care îi scoate din joc definitiv.

  Ultima oră a fost cea mai animată în sensul multiplelor incidente, cu un pic mai mult de 30 de minute până la final din nou vedem pe circuit maşina de siguranţă, de data aceasta pentru recuperarea modelului Ferrari 488 GT3 #488. După multiplele neutralizări, în minutele de final cele două Mercedes-uri erau bară la bară pentru victorie, Yelmer Buurman în #4 şi Tristan Vautier la volanul lui #88.

  În final Buurman a reuşit să-şi păstreze avantajul şi să câştige în Catalunya aducând echipajului #4 titlul seriei de anduranţă. Deşi Vautier nu a reuşit să smulgă victoria, locul secund îi aduce lui Marciello titlul la general, acesta fiind deja campion al seriei de sprint. Podiumul a fost completat de Ferrari-ul SMP #72 profitând într-o oarecare măsură şi de incidentele celor din faţă.

  Tragedia se declanşa la câteva ore după final când modelul #4 a fost descalificat asta în urmă ce stewardzii au găsit bandă de culoare neagră lipită pe admisia maşinii, lucru care nu apare în omologarea acesteia. Black Falcon a contestat această decizie dar până la pronunţare Raffaele Marciello se alege şi cu titlul seriei de anduranţă fiind primul pilot care reuşeşte tripla.

  Per total, ultima cursă din acest an a oferit tot ceea ce aşteptau fanii: suspans, depăşiri pe muchie de cuţit şi dramă pe toate fronturile. Pentru 2019 SRO ne pregăteşte deja o mulţime de noutăţi pe care le aştept cu braţele deschise încă de pe acum.

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: Blancpain GT Series, Mercedes AMG, Audi Sport, Bentley Motorsport, Ferrari Races  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss