GP24 Media

LATEST POSTS

Blancpain Endurance Cup – Victorie Ferrari după șase ani de secetă

Vizualizări: 10311

Ei bine, dacă deschiderea sezonului de la Monza vi s-a părut o nebunie totală, iată că nici Silverstone nu s-a dezmințit și ne-a oferit o nebunie de cursă cu un duel pentru victorie spectaculos.

Drama a început chiar din Q1 când, în urma mai multor steaguri roșii după diverse incidente, o întreagă serie de echipe printre care și nume mari nu au reușit să-și parcurgă tururile necesare de calificare rezultând în plecări de la coada grilei.

În final primele trei locuri la start au fost monopolizate de Lamborghini care pentru al doilea eveniment consecutiv se dovedește a fi o mașină foarte rapidă. Din pole pleca echipajul fanion de la Grasser Racing #63 urmat de cele două modele Orange 1 FFF Racing, #519 și #563. Imediat după start se declanșa carnagiul în partea din spate a plutonului rezultând un accident colectiv care a scos din joc printre altele Audi-ul Sainteloc #26, Ferrari-ul Rinaldi #488, Aston-ul Garage 59 #59 și Mercedes-ul #88.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

S-a revenit în scurt timp la steagul verde după ce pista a fost complet curățată, timp în care la conducere se aflau în continuare cele trei Lamborghini-uri urmate de Audi-ul Attempto Racing #55 și Bentley-ul #107 care se afla bineînțeles la cursa de casă. Din păcate ghinionul a lovit celălalt model al echipei, mașina #108 alegându-se cu pană de cauciuc după un contact cu Audi-ul #17.

Aproape de scurgerea primei ore de cursă s-au început și intrările la boxe iar o nouă pană avea să scoată din cursă chiar ocupanta primului loc. Christian Engelhart aflat la volanul modelului Grasser #63 care se afla la conducere se trezește cu o explozie de pneu chiar după linia de start-sosire și este nevoit să parcurgă un tur întreg de circuit în aceste condiții.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Din nou ghinionul lovește această mașină în condițiile unui ritm afișat foarte bun și șanse mari chiar la victorie. Astfel cele două mașini ale team-ului Orange 1 FFF se instalau la conducere urmând un nou FCY cauzat de ieșirea în decor a Ferrari-ului #444 HB Racing. Și ca să terminăm cu seria de întreruperi, ultimul accident grav a avut loc cu aproximativ o oră și jumătate pe ceas când Lamborghini-ul #555 FFF Racing intră în contact cu Aston-ul #97 Oman Racing imediat după ce părăsise linia boxelor. Huracan-ul GT3 este violent trimis în decor rezultând o avarie serioasă la partea frontală a mașinii.

În sfârșit, când s-au mai liniștit apele mai era aproximativ o oră de cursă și urma ultima fereastră de pit-uri. De aici am ieșit cu Lambo-ul #519 pe primul loc urmat de Ferrari-ul SMP Racing #72, Ferrari care îl avea la volan pe experimentatul Davide Rigon. Din spate, acsta punea din ce în ce mai multă presiune pe Giovanni Venturini aflat în cockpit-ul modelului Huracan. Într-un final Rigon a reușit mutarea câștigătoare după un duel spectaculos între cei doi care ne-a ținut cu ochii lipiți de ecrane, și de aici înainte nimeni nu a mai putut opti Ferrari-ul din sprintul către victorie, prima pentru italieni de la Monza 2013.

Dar drama nu se termina aici căci mai aveam un duel crâncen pentru locul trei între Marco Mapelli Orange 1 #563 și Jack Hawksworth Strakka Racing #43. Cei doi se ating rezultând într-o piruetă pentru Hawksworth și avarie la suspensia spate pentru Mapelli. În aceste condiții ultima treaptă de pe podium intră în contul Audi-ului #2 venit din spate în timp ce locul patru este adjudecat de Porsche-ul #98 ROWE Racing. Mercedes-ul #43 sosind în final pe cinci cu Lambo-ul #563 pe șase.

Per total, deși am avut perioade destul de lungi de neutralizare datorate multiplelor accidente, cursa a fost totuși una savuroasă în spiritul deja cunoscut al competiției. Cu nebunia din Endurance Cup ne reîntâlnim pe 1 Iunie cu ocazia celor șase ore de pe Paul Ricard unde, dacă respectăm tradiția de anul trecut, vom avea al treilea câștigător diferit din sezon.

Rezultate complete

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES