GP24 Media

LATEST POSTS

Blancpain Endurance Cup – Nebunie totală la Barcelona în finala sezonului

Vizualizări: 11286

Circuit de Catalunya a găzduit din nou finala sezonului din Blancpain Endurance Cup, iar cursa a fost de infarct cu o mulțime de neutralizări, un accident spectaculos și tensiune la cote maxime pe final. Situația la general se prezenta în felul următor: FFF Racing #563 cu Andrea Caldarelli și Marco Mapelli câștigaseră deja titlul din seria de sprint (noua World Challenge Europe) și erau în cărți pentru titlul seriei de anduranță, deși la un deficit de 22 de puncte față de Ferrari-ul SMP Racing, și de asemenea se băteau cu Mercedes-ul Black Falcon #4 pentru titlul la general din Blancpain GT Series.

Cu un pluton de 46 de mașini, cu siguranță era destul de aglomerat pe circuit, lucru de care s-au plâns și piloții în timpul calificărilor. Din pole position urma să plece Porsche-ul #98 Rowe Racing urmat în prima linie a grilei de Mercedes-ul #4, iar mai în spate regăsim Lamborghini-ul #563 și Audi-ul #2. Ferrari-ul SMP #72 nu a avut parte de o sesiune de calificări foarte prielnică și pleca abia de pe poziția 13, dar ei aveau nevoie de cel puțin un loc opt la final pentru a-și asigura titlul seriei de anduranță.

Startul a fost o demență totală, la vărf Lambo-ul plecat de pe trei cu Albert Costa la volan, Costa adus să completeze echipajul practic pe ultima sută de metrii, se strecoară pe lângă Mercedes și Porsche reușind să treacă în față. Mai târziu acesta a fost nevoit să cedeze cele două poziții câștigate deoarece depășirea se efectuase cu mașina ieșită și în afara limitelor circuitului. În pluton însă se declanșa carnagiul: Ferrari-ul #52 iese în decor, Lambo-ul #555 și Ferrari-ul SMP se aleg cu pene de cauciuc iar cel mai grav este accidentul teribil al Porsche-ului Dinamic Motorsport care împins din spate se izbește de zidul de pneuri iar mașina sfârșește cu capota în jos și roțile în sus.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Din fericire pilotul a scăpat nevătămat dar urma o lungă perioadă de neutralizare. Cel mai rău din această situație ieșea Ferrari-ul SMP care era acum la coada grilei în timp ce rivalii direcți se băteau pentru victorie. Perioada de neutralizare a durat undeva în jur de 50 de minute și asta pentru că a fost prelungită din nou chiar când se pregătea steagul verde deoarece Audi-ul #25 Sainteloc se oprește pe circuit cu cedare definitivă a motorului.

Într-un final s-a pornit din nou în cursă cu Mercedes-ul #4 la conducere urmat de Porsche-ul #98 și Lambo-ul #563 pe trei. Imediat a venit și runda de intrări la boxe în urma căreia Lamborghini-ul ieșea pe doi în fața Porsche-ului Rowe. Nu aveam însă să rulăm foarte mult întrucât în decor iese de data aceasta Mercedes-ul #87, FCY urmat imediat de safety car.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Până la urmă Lambo-ul face mutarea decisivă și trece în frunte în dauna Mercedes-ului în urma unui duel mai bărbătesc să-i spunem așa. Porsche-ul #98 în schimb primea un drive-through penalty pentru părăsirea boxelor prin zona de slow lane și nu pe fast lane așa cum prevede regulamentul. În aceste condiții pe trei și patru se instalau Mercedes-ul AKKA ASP #88 și Lambo-ul FFF Racing #519.

Nebunia continua pe circuit cu alte diferite incidente care inevitabil duceau la FCY și mai apoi intrarea mașinii de siguranță. Mercedes-ul RAM Racing a avut parte și el de o ieșire în decor la fel ca și Audi-ul #5 care ne oferise un duel fantastic cu Bentley-ul #107. În tot acest timp Ferrari-ul SMP recuperase o mulțime de locuri și ajunsese în top 15 când Miguel Molina aflat la volan pentru ultima parte a cursei face o greșeală uriașă și lovește din spate Bentley-ul #108. Primește bineînțeles o penalizare pentru acest lucru și toate speranțele lor se risipesc.

În față avem pe final un duel crâncen între Audi-ul #2 și Mercedes-ul #88 pentru locul trei, Dries Vanthoor aflat la volanul Audi-ului WRT îl lovește foarte ușor din spate pe Michael Meadows dar se pare suficient cât să-i provoace acestuia o pană de cauciuc. Mercedes-ul începe să piardă poziție după poziție iar într-un final iese în decor sfârșindu-se și pentru el cursa.

Vanthoor nu primește nicio penalizare pentru acest incident și își continuă cursa ajungând Mercedes-ul lui Yelmer Buurman care pierduse secunde bune față de Lamborghini-ul din față. Vanthoor încearcă o depășire la limită care până la urmă scoate ambele mașini în decor pentru și mai multă dramă pe final. În aceste condiții pe doi și trei avansează Aston-ul R-Motorsport #76 și Bentley-ul #107.

Dar la vârf Andrea Caldarelli își conduce fără nicio emoție modelul Huracan GT3 către victorie, reușită care le aduce atât titlul seriei de anduranță cât și cel combinat. Mai punem la socoteală și triumful din seria de sprint iar Caldarelli și Mapelli sunt primii piloți care reușesc tripla coroană din Blancpain, un sezon de vis pentru Orange 1 FFF Racing Team.

Cu aceste ultime trei ore s-a scris și istoria sezonului 2019, un sezon spectaculos din toate punctele de vedere, iar acum nu avem încotro decât să așteptăm 2020 pentru mai multă nebunie și motoare turate la maxim!

Rezultate complete

 

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Blancpain GT Series, FFF Racing Team, Circuit de Catalunya, Mercedes AMG, Audi Sport, Bentley Motorsport, Aston Martin Racing, SMP Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES