More

  Latest Posts

  Bird câștigător în cursa thriller Formula E din Santiago

  Sam Bird a profitat la maxim de o greșeală din partea lui Sebastian Buemi, reușind să înscrie prima victorie atât a sa cât și a echipei Envision Virgin în sezonul 2018/19 FIA Formula E în Santiago.

  Bird, plecat de pe poziția a patra în Chile, a reușit să îi depășească pe Daniel Abt și pe Pascal Wehrlein devreme în cursă, făcând tot posibilul să îl ajungă din urmă pe liderul cursei, Sebastien Buemi, care părea pe cale de a încheia o perioadă de două sezoane fără victorie, plecat din pole position în urma exluderii lui Lucas di Grassi.

  Buemi controlase prima jumătate a cursei, dar o greșeală cauzată de presiunea aplicată de Bird a trimis pilotul Nissan e.dams în perete pentru a doua oară în aceeași zi. În ciuda faptului că a reușit să se târască până la boxe, Buemi a fost forțat să se retragă din cursă din cauza unor avarii destul de severe la suspensii.

  Acest lucru l-a promovat pe Bird la șefia cursei, șefie pe care a refuzat să o lase din mână, britanicul reușind să își mențină poziția în fața unor atacuri din partea lui Wehrlein spre finalul cursei, câștigând pentru prima oară de la E-Prix-ul Romei de anul trecut.

  Wehrlein a avut parte de o zi impresionantă în doar a doua sa cursă Formula E, reușind al treilea podium consecutiv pentru Mahindra în acest sezon. Pilotul BMW-Andretti, de asemenea rookie în Formula E, Alexander Sims a terminat în poziția a treia pe circuit dar a fost relegat în urma cursei până pe locul șapte, pe poziția a treia fiind promovat pilotul Audi, Daniel Abt.

  Edoardo Mortara a terminat pe patru, cel mai bun rezultat al sezonului pentru Venturi, urmat de Robin Frijns care a urcat 10 poziții de la startul cursei, acesta plecase de pe locul 15.

  Mitch Evans a continuat startul său bun al sezonului și a terminat pe șase, în fața lui Alexander Sims, Jerome d’Ambrosio, Oliver Turvey și Jose Maria Lopez, care au completat top 10-ul.

  În afara punctelor au terminat doar patru mașini, mai precis Nelson Piquet Jr, Lucas di Grassi, Andre Lotterer și Gary Paffet. Jean Eric Vergne și Antonio Felix da Costa, ambii pretendenți la titlu au fost forțați să se retragă în urma unor coliziuni, în timp ce Stoffel Vandoorne și-a văzut speranțele la un prim rezultat cu puncte fiind distruse în urma unei greșeli în modul de atac, greșeală care a rezultat într-un accident.

  Maximilian Gunter, Felipe Massa și Tom Dillmann nu au terminat nici ei cursa de la Santiago.

  Sezonul 2018/19 Formula E continuă cu E-Prix-ul din Mexico City pe 16 Februarie.

  Foto: Envision Virgin


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss