Latest Posts

Audi a anunțat retragerea din FIA WTCR

Vizualizări: 19650

Audi a anunțat că va pune capăt implicării în Cupa Mondială de turisme FIA, după finalul sezonului din weekendul din Malaysia. Marca germană a confirmat mutarea a doua zi după ce echipa din WRT, susținută de fabrică, a anunțat că va părăsi seria.

FIA WTCR a evoluat într-o etapă internațională și am făcut parte din ea încă din prima zi. Începând cu anul trecut, am reușit să obținem 25 de finish-uri pe podium, inclusiv șapte victorii ”, a declarat Chris Reinke, șeful Audi Sport.

„Un mare mulțumesc pentru acest lucru se datorează celor patru piloți ai noștri, Niels Langeveld, Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay și Frederic Vervisch, precum și echipei Comtoyou Team Audi Sport, Leopard Racing Team Audi Sport și partenerilor noștri. Acum a venit momentul să începem un nou capitol. ”

WRT, care i-a condus pe Vernay și Shedden în ultimele două sezoane în WTCR, și-a încheiat programul TCR Europe cu o singură mașină, cu Santiago Urrutia. În schimb, se va concentra pe angajamentele din DTM și GT, precum și pe „noile provocări” pe care intenționează să le anunțe în curând.

Dintre cei patru piloți Audi Sport care au concurat pentru WRT și Comtoyou Racing în acest an, doar numele lui Vervisch a fost inclus într-o declarație a mărcii de săptămâna trecută, care confirmă lista de piloți din 2020. De asemenea, aceasta a enumerat doar participarea la „programele GT la nivel mondial” pentru 2020.

Luna trecută, marca soră lui Audi, Volkswagen, a confirmat că avea planurile anulate pentru un nou model TCR, după ce a anunțat că va încheia susținerea programelor cu motoare cu combustie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Reinke și-a exprimat speranța că Comtoyou Racing va continua să mai mențină modelul RS 3 LMS în sezonul viitor, spunând: “Nu putem decât să acceptăm acest lucru și le dorim lui Jean-Michel Baert și echipei sale ca această idee să devină o realitate”.

Audi a anunțat retragerea din FIA WTCR
Niels Langeveld, Comtoyou Team Audi Sport Audi RS 3 LMS

WRT bemoans “un loc de joacă care nu e corect”
În comunicatul de presă care confirmă plecarea din WTCR, WRT a menționat pe Balance of Performance, angajată în categoriile TCR, ca fiind o sursă de frustrare în 2019. „Vom păstra o mulțime de amintiri bune și sper să avem posibilitatea de a reveni [în WTCR ] în viitor “, a declarat directorul echipei, Vincent Vosse.

“În acest moment, vreau să mulțumesc echipei și tuturor oamenilor care au fost implicați în acești patru ani în TCR, pentru munca lor deosebită și pentru pasiunea lor, și mulțumesc lui Leopard Racing pentru parteneriatul și sprijinul fantastic.”

Directorul sportiv Pierre Dieudonne a adăugat: „În calitate de profesioniști dedicați, întreaga echipă este hotărâtă să se descurce bine în această ultimă rundă și să încheie sezonul și funcția noastră în TCR cu o notă pozitivă.” “Am avut un sezon plin de provocări și am fost confruntați cu un teren de joc inegal, dar echipa nu și-a pierdut niciodată motivația și a reacționat întotdeauna cu un mare profesionalism. ”

WRT s-a alăturat seriei internaționale TCR în 2016 și l-a adus pe Stefano Comini la titlul de piloți în acel an, Comini și Vernay ajutând WRT să termine pe locul doi în clasamentul echipelor. Vernay și-a revendicat apoi titlul piloților în anul următor și a fost un concurent la titlu în primul sezon WTCR, înainte de a termina al cincilea cu patru victorii.

El și Shedden au suportat totuși un 2019 mai dur și amândoi sunt fără câștig. Vernay este în prezent al 10-lea, deși s-ar putea să încheie în acest sfârșit de săptămână pe cel de-al cincilea loc, în timp ce dintre cei 26 de piloți de sezon complet, Shedden se află pe locul doi în puncte.

Audi a anunțat retragerea din FIA WTCR
Jean-Karl Vernay, Leopard Racing Team Audi Sport Audi RS 3 LMS
Sursa: GP24 Author, Adrian Gros
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss