Latest Posts

25 de femei de curse vor participa la un eveniment de calificare pentru un loc la Ferrari Driver Academy.

Vizualizări: 17964

FIA a anunțat o nouă inițiativă împreuna cu Ferrari pentru promovarea mai multor femei în monoposturi. Locurile de pe Ferrari Driver Academy, care i-au adus pe oameni ca Charles Leclerc și Jules Bianchi în Formula 1, vor fi oferite prin noul program „FIA Girls On Track – Rising Stars”.

Un eveniment de calificare între 25 de piloți feminine selectate de pe cinci continente va avea loc la Winfield Racing School, pe circuitul Paul Ricard, în octombrie, a anunțat FIA. O duzină dintre aceștia vor avansa în taberele de karting și Formula 4.

Un grup de patru piloți selectați vor ajunge apoi să petreacă cursul unei săptămâni cu Ferrari Driver Academy. Cel mai bun dintre acestea patru poate fi oferit un an de plasare în academie, cu un loc într-un campionat de Formula 4, cu opțiunea unui an suplimentar. Programul, care este susținut și de Pirelli, a fost confirmat pentru o perioadă inițială de patru ani, cu un apel pentru noi înregistrări la program în 2021.

25 de femei de curse vor participa la un eveniment de calificare pentru un loc la Ferrari Driver Academy.

„Suntem credincioși fermi în valoarea de a ajuta tinerii să se dezvolte în motorsportul”, a declarat directorul echipei Ferrari, Mattia Binotto. „FDA funcționează de mai bine de un deceniu acum, nu doar selectând pur și simplu cei mai buni piloți, ci și lucrează la educația lor culturală, tehnică și etică”.

„Având în vedere acest lucru, am considerat că trebuie să depunem un efort suplimentar pentru a ne extinde zona de funcționare pentru a include femei tinere care doresc să participe la sportul cu motor”. Deși nu există o barieră reală în participării lor, suntem conștienți că femeilor le este mai greu să progreseze în acest domeniu.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„De aceea am răspuns cu entuziasm la inițiativa FIA și credem că putem ajuta și mai multe femei tinere în acest sport fantastic. Cine știe, poate într-o zi vom vedea din nou o femeie care concurează într-o cursă de campionatul mondial de Formula 1 pentru prima dată din 1976”.

Cei noua piloti Ferrari Driver Academy sunt; Mick Schumacher, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Callum Ilott, Robert Shwartzman, Enzo Fittipaldi, Gianluca Petecof, Arthur Leclerc și Dino Beganovic.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss