More

  Latest Posts

  25 de femei de curse vor participa la un eveniment de calificare pentru un loc la Ferrari Driver Academy.

  FIA a anunțat o nouă inițiativă împreuna cu Ferrari pentru promovarea mai multor femei în monoposturi. Locurile de pe Ferrari Driver Academy, care i-au adus pe oameni ca Charles Leclerc și Jules Bianchi în Formula 1, vor fi oferite prin noul program „FIA Girls On Track – Rising Stars”.

  Un eveniment de calificare între 25 de piloți feminine selectate de pe cinci continente va avea loc la Winfield Racing School, pe circuitul Paul Ricard, în octombrie, a anunțat FIA. O duzină dintre aceștia vor avansa în taberele de karting și Formula 4.

  Un grup de patru piloți selectați vor ajunge apoi să petreacă cursul unei săptămâni cu Ferrari Driver Academy. Cel mai bun dintre acestea patru poate fi oferit un an de plasare în academie, cu un loc într-un campionat de Formula 4, cu opțiunea unui an suplimentar. Programul, care este susținut și de Pirelli, a fost confirmat pentru o perioadă inițială de patru ani, cu un apel pentru noi înregistrări la program în 2021.

  „Suntem credincioși fermi în valoarea de a ajuta tinerii să se dezvolte în motorsportul”, a declarat directorul echipei Ferrari, Mattia Binotto. „FDA funcționează de mai bine de un deceniu acum, nu doar selectând pur și simplu cei mai buni piloți, ci și lucrează la educația lor culturală, tehnică și etică”.

  „Având în vedere acest lucru, am considerat că trebuie să depunem un efort suplimentar pentru a ne extinde zona de funcționare pentru a include femei tinere care doresc să participe la sportul cu motor”. Deși nu există o barieră reală în participării lor, suntem conștienți că femeilor le este mai greu să progreseze în acest domeniu.

  „De aceea am răspuns cu entuziasm la inițiativa FIA și credem că putem ajuta și mai multe femei tinere în acest sport fantastic. Cine știe, poate într-o zi vom vedea din nou o femeie care concurează într-o cursă de campionatul mondial de Formula 1 pentru prima dată din 1976”.

  Cei noua piloti Ferrari Driver Academy sunt; Mick Schumacher, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Callum Ilott, Robert Shwartzman, Enzo Fittipaldi, Gianluca Petecof, Arthur Leclerc și Dino Beganovic.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss