Latest Posts

2020 Eifel Grand Prix – Calificări – Pirelli Report

Vizualizări: 14674

Bottas a înroșit trei sectoare cu pneurile soft și a obținut Pole-Position pentru Mercedes.

2020 Eifel Grand Prix – Calificări - Pirelli Report

Posibile strategii în cursă:

  • Cea mai probabilă strategie pentru cursa de 60 de tururi Eifel Grand Prix este cu două opriri, dar cum pista nu a mai fost utilizată în Formula 1 din 2013 și fără a se rula vineri, strategia rămâne un semn de întrebare pentru toate echipele. Adăugând la complexitatea tehnică și faptul că în timpul cursei ar putea ploua – și cu siguranță va fi rece – este foarte dificil să precizăm cu acuratețe cum se vor comporta pneurile.
  • Teoretic, cel mai rapid mod este cu start pe P Zero Roșu Soft, apoi în turul 19 schimb pe P Zero Galben Medium pentru 22 de tururi, iar în final 19 tururi din nou pe soft. Ca de obicei, această combinație de compoziții poate fi utilizată în orice ordine.
  • A doua cea mai rapidă este cu două opriri: un prim stint de 18 tururi pe soft sau 21 de tururi pe medium. Mai lentă este una cu o singură oprire, trecând de pe medium pe hard-ul P Zero Alb după 29 de tururi (sau exact opus, rulându-se 31 de tururi înainte de a se trece din nou pe medium). Datele sugerează că o strategie cu o singură oprire de tipul medium-soft, nu este posibilă.

2020 Eifel Grand Prix – Calificări - Pirelli Report

Atenție la:

  • Vremea. Temperaturile la nivelul pistei au fost cele mai scăzute din tot anul în acest weekend de cursă, cu 10 grade temperatură ambientală și 17 grade la nivelul pistei, la finalul calificărilor. Condiții chiar mai reci sunt de așteptat pentru cursă, și există de asemenea și riscul de ploaie. Aducerea pneurilor în temperatură (în special cele față) și păstrarea lor acolo este crucială: în special dacă apare și safety-car-ul.
  • Evoluția pistei: Aceasta a fost influențată de faptul că pista nu a fost utilizată vineri și nu s-a așezat cauciuc pe pistă, condițiile sâmbătă, dar și duminică fiind „verzi” și alunecoase.
  • Experiența. Formula 1 nu s-a mai alergat la Nurburgring din 2013 și nici în ziua de vineri, astfel că echipele și piloții au intrat în calificări și cursă cu mai puține informații decât în mod obișnuit.
  • Strategie. Lipsa de informații va avea un impact imens asupra strategiei. Strategiile pentru cursă sunt mai puțin evidente decât în alte ocazii, nefiind clar care dintre ele este cea mai avantajoasă.
  • Viteza. Evoluția mașinilor și pneurilor de la ultima prezență pe Nurburgring, a făcut ca recordul pistei, deținut de Michael Schumacher în 2004 (1m28,351) să fie doborât din FP3 de majoritatea concurenților.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„În sfârșit am avut parte de acțiune pe Nurburgring, cu piloții intrând în calificări cu doar o oră de pregătire. Drept rezultat, sunt o serie de semne de întrebare pentru Grand Prix, Formula 1 absentând aici din 2013, iar echipele având puține date pentru analizat. La fel ca și în privința strategiei, un alt semn de întrebare este vremea, care va fi rece și posibil ploioasă la cursă.

Dacă se menține, primii 10 de pe grilă pornesc pe soft, ceea ce elimină o variabilă, dar tot ceea ce se întâmplă după, rămâne cu un semn de întrebare. În aceste condiții de vreme rece, am observat apariția graining-ului dimineață, dar pe măsură ce mai multă gumă s-a depus pe pistă mașinile și-au adaptat set-up-ul, iar situația s-a îmbunătățit. Grija față de pneuri va fi crucială, în ceea ce ar putea fi un Grand-Prix imprevizibil cu vreme incertă”.

2020 Eifel Grand Prix – Calificări - Pirelli Report

2020 Eifel Grand Prix – Calificări - Pirelli Report

2020 Eifel Grand Prix – Calificări - Pirelli Report

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss