More

  Latest Posts

  Zăpada zguduie ziua de sâmbătă din Italia

  Zăpada în etapele speciale montane de sâmbătă ar putea adăuga puțin condiment la finala Campionatului Mondial de Raliuri FIA din acest weekend la ACI Rally Monza. Drumurile de la poalele Alpilor italieni, lângă Lacul Como, erau albe când concurenții au exersat pe ele miercuri, și chiar mai multă vreme de iarnă este așteptată înainte de a doua etapă.

  Prognoza de vineri indică căderea zăpezii la peste 600 de metri, ceea ce ar putea afecta părți mari din etapele de sâmbătă. Punctul culminant al zilei este în etapa de 22,17 km Costa Valle Imagna, care se ridică la 1340 de metri deasupra nivelului mării, în timp ce testul de deschidere Selvino atinge 1100 de metri. Au fost preziși până la 40 cm de zăpadă, dar pe măsură ce temperaturile cresc în timpul zilei, nu este clar cât de mult se va topi.

  Monza 2

  Sâmbătă se preconizează că zăpada va face loc ploii în timpul dimineții, dar riscul de ninsoare în cele mai înalte secțiuni rămâne. Este posibil să se topească rapid după-amiaza, dar o combinație între asta și ploaia persistentă ar putea înseamna existența unui risc ridicat de apă stătută pe pistă. Organizatorii au acordat fiecărui șofer principal o alocare de urgență a opt anvelope Michelin pentru zăpadă. Acest lucru se adaugă la rația deja existentă de cauciuc tare și moale pentru vreme uscată și o opțiune pentru pista umedă.

  Zăpada îi va dezavantaja pe piloții timpurii, care vor ”ara” o linie mai curată și mai rapidă pentru cei din urmă. Cu pozițiile de finalizare de vineri inversate pentru a crea ordinea de rulare de sâmbătă, piloții care trag speranțe la victorie și la titlu nu își pot permite să piardă timp în etapa de deschidere.

  „Cred că cele mai mari diferențe se vor întâmpla sâmbătă, asta este deja destul de clar, dar dacă este zăpadă proaspătă, pentru a face o diferență trebuie să începi din spate”, a explicat Sébastien Ogier, pilot Toyota Gazoo Racing.

  Monza

  „Vineri va fi o cantitate imensă de precipitații. Indiferent dacă este zăpadă sau ploaie nu este complet clar, dar ar putea fi niște zăpadă pe vârful munților.”

  „Din ultima prognoză pe care o avem pentru sâmbătă, ar trebui să se încălzească puțin, astfel încât ar putea fi apă, dar nu știm cât de multă zăpadă va mai fi acolo sau dacă va fi noroioasă. În acest moment este imposibil de prezis și echipajul nostru de pietriș va avea o treabă dificilă. ”

  Amenințarea cu zăpada acumulează presiunea asupra echipajului de vreme [pietriș] al unui concurent. Ei testează etapele înainte de a verifica condițille și sfătuiesc cu privire la ritmul și tipurile de anvelope recomandate. Informațiile oferite de ei sâmbătă ar putea face diferența în rezultatul luptei pentru titlul WRC din acest an.

   

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss