More

  Latest Posts

  Yamaha anunță echipa VR46 Moto2 pentru 2022

  Yamaha a anunțat că își va extinde prezența la Grand Prix de la MotoGP pentru a include o operațiune Moto2 în 2022, în colaborare cu VR46 Master Camp a lui Valentino Rossi.

  După cum a raportat prima dată Motorsport.com la începutul acestui an, Yamaha își va uni forțele cu VR46 Master Camp pentru a pregăti două motociclete în clasa intermediară a Campionatului Mondial pentru a deschide o cale de dezvoltare a tinerilor motocicliști.

  Yamaha a lucrat cu VR46 la schema sa Master Camp din 2016 și a petrecut ultimele cinci sezoane în FIM CEV.

  Într-un comunicat emis de Yamaha, echipa va fi deținută și finanțată integral de Yamaha Motor Company, în timp ce VR46 va prelua conducerea și va fi condusă de Gelete Nieto în calitate de director sportiv.

  Echipa va trimite participantul VR46 Master Camp și wildcard Moto2 în 2021 Keminth Kubo, precum și pilotul World Supersport Manuel Gonzalez.

  Alessio Salucci, directorul academiei de piloti VR46, a declarat: „Yamaha VR46 Master Camp este un proiect care este foarte drag inimii lui VR46.

  „Ideea programului a luat naștere în biroul lui Valentino din sediul VR46 din Tavullia.

  „A fost creat dintr-o conversație pe care Valentino și șeful Yamaha Lin Jarvis au avut-o acolo.

  „Au avut obiectivul comun de a ajuta tinerii talentați internaţionali, la fel cum face VR46 Riders Academy pentru piloții italieni locali.

  „De la începutul proiectului în 2016, în fiecare an, programul de antrenament Yamaha VR46 Master Camp și echipa CEV își intensifică jocul pentru a ajunge la niveluri mai înalte.

  „Această nouă echipă din Campionatul Mondial Moto2 este o nouă provocare pentru noi, precum și pentru cele două tinere talente ale noastre: Kubo și Gonzalez.

  „Vreau să profit de această ocazie pentru a mulțumi companiei Yamaha Motor, Thai Motor și Motor Europe pentru că au făcut acest lucru posibil.

  „Această colaborare arată încă o dată cât de motivată este Yamaha să ajute următoarea generație de vedete de curse.

  „Abia aștept să încep acest capitol interesant al programului VR46 Master Camp.”

  Echipa va fi una dintre cele trei echipe VR46 din cursele de Grand Prix anul viitor, echipa oficială VR46 continuând să concureze în Moto2 în 2022, precum și urcând la MotoGP cu Luca Marini și Marco Bezzecchi la cârmă.

  Decizia este, de asemenea, în concordanță cu cea a KTM și Honda, care operează ținute în Moto2, deși nu au nicio prezență tehnică reală în clasa cu motor Triumph – cu Ajo KTM și Honda Team Asia rulând șasiu Kalex.

  Nu este încă clar ce șasiu va folosi noua echipă VR46 Master Camp în 2022. Acesta își va face debutul pe pistă la testul de pre-sezon de la Valencia în februarie.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Moto2 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss