More

  Latest Posts

  WRC Sardinia: Tanak, dominator, pune capăt secetei de victorii, Rovanpera al cincilea.

  Ott Tanak a pus capăt secetei de victorii din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) cu o victorie convingătoare în Raliul Sardiniei, care a marcat primul triumf al Hyundai Motorsport în noua eră Rally1.

  Campionul mondial din 2019 a revendicat nouă din cele 21 de etape parcurse în patru zile epuizante, navigând prin faimoasele etape cu pietriș accidentat din Sardinia la temperaturi caniculare pentru a obține prima sa victorie de la Raliul Arctic al Finlandei din februarie anul trecut, cu 1m03,2s de la pilotul M-Sport Ford Craig Breen.

  După ce vineri Elfyn Evans a ieșit mai devreme din frunte din cauza unei scurgeri de apă, Ott Tanak a fost implicat într-o luptă cu Esapekka Lappi de la Toyota Gazoo Racing. Ott Tanak a revendicat pentru scurt timp conducerea după etapa a patra, înainte de a se lăsa la 0,7s în urma finlandezului în vederea zilei de sâmbătă.

  Tanak, WRC

  Ott Tanak a avut parte de o porție de noroc, deoarece ultimele două etape de vineri au fost anulate la câteva momente după ce a întâmpinat o problemă de transmisie care avea să-l coste timp prețios. Această amânare a permis celor de la Hyundai Motorsport să rezolve problema. Înarmat cu un Hyundai i20N sănătos sâmbătă, Ott Tanak a câștigat șase din următoarele opt etape pentru a recâștiga poziția de lider. Sarcina sa a fost ajutată și după ce Esapekka Lappi s-a prăbușit de la conducere sâmbătă dimineața.

  Odată ajuns în frunte, Ott Tanak a trecut la victorie duminică, asigurând prima victorie a sezonului pentru Hyundai Motorsport, după un an dificil, afectat de probleme de fiabilitate cu hibridul Hyundai i20N. Craig Breen a apărut ca cel mai apropiat contracandidat al lui Ott Tanak, iar irlandezul a realizat cel mai bun parcurs al sezonului până în prezent pentru a obține al doilea podium al sezonului, egalându-și cel mai bun rezultat al carierei în WRC.

  Hyundai Motorsport s-a bucurat de un dublu podium, Dani Sordo obținând locul trei pentru al doilea raliu consecutiv, la un eveniment în care a fost de două ori câștigător, terminând la 1m33,0s în urma coechipierului său Ott Tanak. Spaniolul, care a concurat doar la al doilea eveniment din 2022 în cea de-a treia mașină pe care o împarte cu Oliver Solberg, și-a folosit experiența pentru a naviga în condiții dificile și a completat un bilanț solid de puncte pentru Hyundai Motorsport.

  Tanak, WRC

  Pierre-Louis Loubet, de la M-Sport Ford, a reușit cea mai bună performanță de până acum în prima divizie a WRC pentru a termina pe locul patru. Francezul a fost inițial în fruntea echipei M-Sport Ford și a alergat până pe locul trei, înainte de a coborî pe locul cinci când a suferit o pană. Pierre-Louis Loubet a revenit pe locul al patrulea în urma ieșirii lui Esapekka Lappi, depășindu-și cel mai bun rezultat anterior, al șaptelea obținut în Estonia anul trecut și în Sardinia în 2020.

  Liderul campionatului, Kalle Rovanpera, nu a reușit să repete eroismul de a câștiga de pe primul loc pe șosea în Croația și Portugalia, deoarece finlandezul s-a luptat pentru curățarea drumurilor de pietriș, terminând vineri la mai mult de un minut în derivă.

  Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a condus sensibil după aceea și a beneficiat de problemele rivalilor săi, inclusiv de un accident care a pus capăt raliului pentru Adrien Fourmaux de la M-Sport Ford sâmbătă seara, pentru a obține locul cinci. Rezultatul, plus patru puncte bonus de la Powerstage, i-a extins avansul în campionat la 55 de puncte față de Thierry Neuville.

  Tanak, WRC

  Coechipierul său de la Toyota Gazoo Racing, Takamoto Katsuta, a supraviețuit condițiilor brutale pentru a termina al șaselea, după ce sâmbătă a trebuit să îngrijească un radiator deteriorat. Gus Greensmith de la M-Sport Ford, care a pierdut două minute în etapa a treia, luptându-se pentru a reaprinde Fordul său Puma după un semicerc, a completat plutonul Rally1 pe locul șapte. Thierry Neuville, de la Hyundai Motorsport, a reușit să salveze cele cinci puncte bonus maxime din etapa de putere de la finalul raliului, după un alt weekend dificil.

  Plecat al doilea pe șosea, belgianul a condus raliul după SuperSpeciala de joi, dar a pierdut 15s din cauza prafului agățat în etapa 2 de vineri, cauzat de intervalele de timp reduse între mașini. O problemă la transmisie l-a costat apoi două minute, în timp ce se lupta cu Hyundai I20N-ul său care pierduse tracțiunea la roțile din spate. Aflat la mare depărtare de pluton, Thierry Neuville a încercat sâmbătă să recupereze teren, dar acest lucru s-a oprit atunci când a rostogolit i20N-ul în etapa 12, ceea ce l-a scos din competiție până duminică.

  În urma ieșirii sale timpurii, Elfyn Evans a fost un alt pilot care a obținut trei puncte în PowerStage după ce a reintrat în acțiune duminică, în urma unei defecțiuni la suspensia spate sâmbătă. Esapekka Lappi a revenit, de asemenea, în acțiune duminică, încheind raliul cu două puncte în campionat în urma ultimei etape.

  Rezultatele Raliul Sardiniei, etapa 5 al Campionatului Mondial de Raliuri:

  Tanak, WRC

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Red Bull Content Pool


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss