GP24 Media

LATEST POSTS

WRC Sardinia: Lappi conduce Tanak, în timp ce organizatorii anulează etape.

Lappi
Vizualizări: 12127

Esapekka Lappi, de la Toyota Gazoo Racing, a trecut în fruntea lui Ott Tanak în Raliul Sardiniei, după ce organizatorii Campionatului Mondial de Raliuri au fost nevoiți să anuleze ultimele două etape de vineri.

Finlandezul s-a îndreptat spre parcul de service cu o diferență de 0,7s față de Ott Tanak, pilotul Hyundai Motorsport, după ce a parcurs două din cele patru etape programate după-amiaza, înainte ca un incident în care a fost implicat un concurent WRC2 să forțeze oficialii să întrerupă mai devreme cursa. Pilotând al treilea GR Yaris, Esapekka Lappi a început raliul în forță, trecând în frunte după etapa 3, dar a încheiat dimineața la 3,7s în spatele pilotului Hyundai Motorsport, Ott Tanak.

Lappi

Cu toate acestea, o a doua victorie de etapă a evenimentului în etapa a 6-a, împreună cu o problemă de transmisie pentru Ott Tanak, l-au ajutat pe Esapekka Lappi să revină în frunte la începutul zilei de sâmbătă. Pierre-Louis Loubet, de la M-Sport Ford, a avut cea mai bună prestație de până acum în WRC și a încheiat ziua pe locul trei, la 15,1s. Colegul de echipă Craig Breen a fost la 0,4s în urmă, pe locul patru, cu Dani Sordo de la Hyundai Motorsport, al cincilea, la 0,6s în urmă.

Liderul campionatului, Kalle Rovanpera de la Toyota Gazoo Racing s-a luptat pentru un ritm direct acționând ca măturător de drum, terminând ziua de vineri pe locul opt, la 1m13,1s în spatele lui Esapekka Lappi. Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport a fost la 54.1s în spatele lui Kalle Rovanpera, după ce a pierdut aproape două minute din cauza unei probleme la transmisie în etapa a cincea.

Lappi

Condițiile mai răcoroase, cu o urmă de ploaie, i-au întâmpinat pe piloți la intrarea în circuitul de după-amiază, reducând într-o oarecare măsură temperaturile, ceea ce a fost bine primit de echipaje. Liderul raliului, Ott Tanak, a continuat startul său puternic în eveniment, obținând prima sa victorie de etapă în etapa a 6-a, extinzându-și marja față de Esapekka Lappi la 6,4s.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Craig Breen a reușit să-l devanseze pe coechipierul său de la M-Sport Ford, Pierre-Louis Loubet, pe locul al treilea în clasamentul general, în ciuda unui accident la limită în timpul probei de 14,63 km. Fordul Puma al irlandezului s-a blocat la intrarea într-o curbă strânsă la stânga și aproape că a lovit un zid de cărămidă.

Problema nu l-a împiedicat să înregistreze al treilea cel mai bun timp, în spatele lui Ott Tanak și Esapekka Lappi, în timp ce Kalle Rovanpera a continuat să se lupte fiind prima mașină pe drum. Esapekka Lappi a răspuns la atacul lui Ott Tanak în etapa a 7-a, pilotul echipei Toyota Gazoo Racing obținând a doua victorie de etapă din acest eveniment până în prezent. Timpul a fost suficient pentru a recâștiga poziția de lider cu 0,7s, Ott Tanak suferind o problemă la transmisie spre finalul etapei și pierzând 7,1s.

Lappi

„Transmisia s-a stricat spre final și se simte ca și cum ar fi avut trei roți motrice”, a declarat Ott Tanak. „Nu s-a rupt complet, dar s-a rupt la accelerare și la frânare”. Bătălia pentru locul trei la general a continuat să se ducă, Pierre-Louis Loubet reluând poziția după ce Breen a suferit un mica derapare într-un ac de păr.

Dani Sordo s-a apropiat în lupta dintre cei doi piloți M-Sport Ford după ce a stabilit al doilea cel mai rapid timp al etapei, care s-a dovedit a fi puțin mai rapid decât Adrien Fourmaux de la M-Sport Ford și Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport. Timpul celui din urmă a sosit în ciuda faptului că a fost al doilea pe traseu. „Nu avem prea multe de pierdut, așa că da, am încercat”, a declarat Thierry Neuville.

Lappi

Aceasta avea să se dovedească a fi ultima acțiune a zilei, deoarece organizatorii au fost nevoiți să anuleze etapa a 8-a după ce Laurent Battut, concurent WRC2, a întâmpinat probleme la prima trecere a etapei, mai devreme în cursul după-amiezii. Hyundai i20 al lui Battut a luat foc, iar vehiculul nu a putut fi eliberat la timp pentru a doua trecere a etapei pentru plutonul Rally1.

La scurt timp după aflarea veștii, organizatorii au confirmat anularea ultimei etape a zilei, etapa 9, din cauza dificultăților în deplasarea mașinilor de la regrupare la startul etapei 9. Echipajele au revenit la parcul de service din Alghero, raliul urmând să continue sâmbătă, iar plutonul va aborda alte opt probe.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES