More

  Latest Posts

  WRC Raliul Finlandei: Tanak păstrează un avans mic, Lappi aproape.

  Ott Tanak, de la Hyundai Motorsport, a reușit să își păstreze poziția de lider în Raliul Finlandei, în ciuda atacului de vineri după-amiază al lui Esapekka Lappi, de la Toyota Gazoo Racing.

  Ott Tanak a preluat conducerea în prima etapă a zilei, câștigând trei din cele opt etape parcurse vineri și având un avans de 8,3s, care a fost redus la 3,8s după ce Esapekka Lappi a încheiat ziua cu trei victorii de etapă consecutive. Elfyn Evans de la Toyota Gazoo Racing s-a luptat să se ridice la nivelul primilor doi clasați pe tot parcursul etapelor rapide de pietriș, dar a ajuns la serviciu pe locul al treilea la 19,3s în urmă, dar înaintea favoritului raliului și liderului campionatului Kalle Rovanpera.

  Finlandezul a făcut față cu bine deschiderii drumurilor la evenimentul său de acasă pentru a termina vineri pe locul patru, deși la 21.0s în spatele lui Ott Tanak. Craig Breen a condus atacul celor de la M-Sport Ford pe locul cinci, în fața lui Takamoto Katsuta pe locul șase. Soarele de dimineață a fost înlocuit de condiții de cer acoperit, cu pete de umiditate în aer, dar schimbarea vremii nu a reușit să stingă lupta de după-amiază dintre Ott Tanak și Esapekka Lappi în frunte.

  Tanak

  Ott Tanak a recunoscut că și-a asumat riscuri în etapa a 7-a, dar acestea au dat roade, iar estonianul a obținut a treia victorie de etapă din acest eveniment. El i-a luat 2,1s lui Esapekka Lappi, care a terminat al doilea cel mai rapid în această probă și a fost plin de laude pentru rivalul său. „Nu este o bătălie. Eu pierd tot timpul! Ott face o treabă bună”, a declarat Esapekka Lappi. Elfyn Evans a continuat să se lupte pentru a găsi punctul dulce în GR Yaris al său, cedând 2.0s față de Kalle Rovanpera în lupta pentru locul trei la general, după ce drama l-a lovit pe Craig Breen, care începuse bucla de după-amiază pe locul patru.

  Craig Breen a lovit o stâncă în timpul etapei cu colțul drept al Puma-ului său, ceea ce l-a costat 10,1s și l-a coborât pe irlandez pe locul cinci la general. Între timp, Kalle Rovanpera a forțat din greu în etapă, dezvăluind că “nu a lăsat nimic acolo”, dar timpul său a fost cu 2,2s mai mic decât al liderului Ott Tanak. Esapekka Lappi a răspuns provocării lansate de Ott Tanak în etapa a 8-a, finlandezul reușind să eclipseze un reper impresionant înregistrat de liderul raliului.

  Pentru prima dată în 2022, Ott Tanak a declarat că s-a simțit confortabil la volan și a realizat un timp care i-a lăsat pe mulți din pluton uimiți. Cu toate acestea, nu a fost suficient pentru a-l învinge pe Esapekka Lappi, care a încheiat proba cu 2,1s mai rapid și a redus avansul lui Ott Tanak la 6,2s. Kalle Rovanpera a rămas în mijlocul luptei, înregistrând al treilea cel mai rapid timp, ceea ce l-a lăsat la doar o secundă în spatele lui Elfyn Evans în lupta pentru locul trei la general.

  Tanak

  Craig Breen resimțea încă efectele impactului din etapa precedentă și a fost nevoit să gestioneze o Puma rănit. Irlandezul nu a fost singurul M-Sport Ford care s-a luptat cu o problemă, deoarece debutantul Jari Huttunen a pierdut brusc puterea în timpul etapei. Finlandezul, care a început etapa pe locul opt, a reușit să repornească mașina înainte de a se opri din nou și a fost nevoit să ajungă la finalul etapei cu o putere semnificativ redusă și cu o problemă de presiune a combustibilului, care a continuat și în proba următoare.

  În frunte, Esapekka Lappi a continuat să întoarcă șurubul în fața lui Ott Tanak după ce a câștigat etapa a 9-a pentru a reduce avansul la 5,3s, în timp ce acesta din urmă a simțit că i20 N-ul său a început să se simtă leneș. Lupta pentru locul trei la general a rămas intensă, Kalle Rovanpera, aflat pe locul patru, reușind să îi ia încă 0,5s lui Elfyn Evans, care s-a simțit mult mai puternic în penultima etapă a zilei. Craig Breen a fost al cincilea cel mai rapid pe această etapă și, în ciuda faptului că a trecut cu putere prin etapa dificilă, a avut totuși timp să le facă cu mâna unora dintre susținătorii săi.

  În ultima etapă a zilei, Esapekka Lappi a fost din nou la înălțime, depășindu-l pe Ott Tanak cu 0,9s și apropiindu-se la 3,8s de liderul raliului. Elfyn Evans a reușit să deschidă distanța față de Kalle Rovanpera pentru locul trei, după ce acesta din urmă a supraviețuit unui moment nebunesc. Kalle Rovanpera a reușit cumva să smulgă mașina de la ceea ce ar fi putut fi un impact masiv cu copacii după ce a ieșit în decor la o curbă la stânga. Raliul Finlandei continuă sâmbătă, cu 150 km de etape competitive care îi așteaptă pe echipaje.

  Tanak

  Rezultatele Raliului Finlandei în ziua 1, probele 1-10:

  Tanak

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Red Bull Content Pool


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss