Latest Posts

WRC Raliul Finlandei: Tanak păstrează un avans mic, Lappi aproape.

Vizualizări: 23103

Ott Tanak, de la Hyundai Motorsport, a reușit să își păstreze poziția de lider în Raliul Finlandei, în ciuda atacului de vineri după-amiază al lui Esapekka Lappi, de la Toyota Gazoo Racing.

Ott Tanak a preluat conducerea în prima etapă a zilei, câștigând trei din cele opt etape parcurse vineri și având un avans de 8,3s, care a fost redus la 3,8s după ce Esapekka Lappi a încheiat ziua cu trei victorii de etapă consecutive. Elfyn Evans de la Toyota Gazoo Racing s-a luptat să se ridice la nivelul primilor doi clasați pe tot parcursul etapelor rapide de pietriș, dar a ajuns la serviciu pe locul al treilea la 19,3s în urmă, dar înaintea favoritului raliului și liderului campionatului Kalle Rovanpera.

Finlandezul a făcut față cu bine deschiderii drumurilor la evenimentul său de acasă pentru a termina vineri pe locul patru, deși la 21.0s în spatele lui Ott Tanak. Craig Breen a condus atacul celor de la M-Sport Ford pe locul cinci, în fața lui Takamoto Katsuta pe locul șase. Soarele de dimineață a fost înlocuit de condiții de cer acoperit, cu pete de umiditate în aer, dar schimbarea vremii nu a reușit să stingă lupta de după-amiază dintre Ott Tanak și Esapekka Lappi în frunte.

Tanak

Ott Tanak a recunoscut că și-a asumat riscuri în etapa a 7-a, dar acestea au dat roade, iar estonianul a obținut a treia victorie de etapă din acest eveniment. El i-a luat 2,1s lui Esapekka Lappi, care a terminat al doilea cel mai rapid în această probă și a fost plin de laude pentru rivalul său. „Nu este o bătălie. Eu pierd tot timpul! Ott face o treabă bună”, a declarat Esapekka Lappi. Elfyn Evans a continuat să se lupte pentru a găsi punctul dulce în GR Yaris al său, cedând 2.0s față de Kalle Rovanpera în lupta pentru locul trei la general, după ce drama l-a lovit pe Craig Breen, care începuse bucla de după-amiază pe locul patru.

Craig Breen a lovit o stâncă în timpul etapei cu colțul drept al Puma-ului său, ceea ce l-a costat 10,1s și l-a coborât pe irlandez pe locul cinci la general. Între timp, Kalle Rovanpera a forțat din greu în etapă, dezvăluind că “nu a lăsat nimic acolo”, dar timpul său a fost cu 2,2s mai mic decât al liderului Ott Tanak. Esapekka Lappi a răspuns provocării lansate de Ott Tanak în etapa a 8-a, finlandezul reușind să eclipseze un reper impresionant înregistrat de liderul raliului.

Pentru prima dată în 2022, Ott Tanak a declarat că s-a simțit confortabil la volan și a realizat un timp care i-a lăsat pe mulți din pluton uimiți. Cu toate acestea, nu a fost suficient pentru a-l învinge pe Esapekka Lappi, care a încheiat proba cu 2,1s mai rapid și a redus avansul lui Ott Tanak la 6,2s. Kalle Rovanpera a rămas în mijlocul luptei, înregistrând al treilea cel mai rapid timp, ceea ce l-a lăsat la doar o secundă în spatele lui Elfyn Evans în lupta pentru locul trei la general.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tanak

Craig Breen resimțea încă efectele impactului din etapa precedentă și a fost nevoit să gestioneze o Puma rănit. Irlandezul nu a fost singurul M-Sport Ford care s-a luptat cu o problemă, deoarece debutantul Jari Huttunen a pierdut brusc puterea în timpul etapei. Finlandezul, care a început etapa pe locul opt, a reușit să repornească mașina înainte de a se opri din nou și a fost nevoit să ajungă la finalul etapei cu o putere semnificativ redusă și cu o problemă de presiune a combustibilului, care a continuat și în proba următoare.

În frunte, Esapekka Lappi a continuat să întoarcă șurubul în fața lui Ott Tanak după ce a câștigat etapa a 9-a pentru a reduce avansul la 5,3s, în timp ce acesta din urmă a simțit că i20 N-ul său a început să se simtă leneș. Lupta pentru locul trei la general a rămas intensă, Kalle Rovanpera, aflat pe locul patru, reușind să îi ia încă 0,5s lui Elfyn Evans, care s-a simțit mult mai puternic în penultima etapă a zilei. Craig Breen a fost al cincilea cel mai rapid pe această etapă și, în ciuda faptului că a trecut cu putere prin etapa dificilă, a avut totuși timp să le facă cu mâna unora dintre susținătorii săi.

În ultima etapă a zilei, Esapekka Lappi a fost din nou la înălțime, depășindu-l pe Ott Tanak cu 0,9s și apropiindu-se la 3,8s de liderul raliului. Elfyn Evans a reușit să deschidă distanța față de Kalle Rovanpera pentru locul trei, după ce acesta din urmă a supraviețuit unui moment nebunesc. Kalle Rovanpera a reușit cumva să smulgă mașina de la ceea ce ar fi putut fi un impact masiv cu copacii după ce a ieșit în decor la o curbă la stânga. Raliul Finlandei continuă sâmbătă, cu 150 km de etape competitive care îi așteaptă pe echipaje.

Tanak

Rezultatele Raliului Finlandei în ziua 1, probele 1-10:

Tanak

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss