More

  Latest Posts

  WRC: Raliul Finlanda devine cel mai recent eveniment care se anulează.

  Vizualizări: 8937

  Raliul Finlanda a devenit cel mai recent dintre evenimentele majore care au fost anulate din cauza pandemiei corona virusului, amânând reluării sezonului WRC 2020 și mai mult. Finlanda urma să găzduiască următoarea rundă a Campionatul Mondial de Raliuri pe 6-9 august, dar organizatorul AKK Sport a anunțat miercuri că evenimentul a fost anulat pentru 2020.

  AKK Sport a spus că, deși situația corona virusului s-a îmbunătățit în Finlanda, nu este sigur dacă restricțiile de călătorie vor fi relaxate în următoarele luni pentru a permite participanților internaționali să intre în țara nordică. Organizatorul a avut în vedere amânarea Raliului Finlanda până mai târziu în an, înainte de a concluziona că este în interesul tuturor celor implicați să nu organizeze evenimentul până în 2021.

  Anunțul perturbă planurile lui Craig Breen, care urma să își facă a doua apariție a sezonului într-un al treilea Hyundai i20. „Împreună cu progresele necunoscute ale Covid-19, există și alte incertitudini majore care afectează această decizie”, a fost scris într-o declarație a organizatorului. „De exemplu, lipsa informațiilor cu privire la restricțiile actuale impuse de stat la evenimentele publice va continua după luna iulie și modul în care participanții, echipele și spectatorii străini vor putea călători în siguranță în Finlanda”.

  Promotorul Jani Backman a adăugat: „Prin anularea evenimentului din acest an, dorim să arătăm responsabilitatea față de fiecare dintre părțile interesate, precum și de întreaga societate.  Sănătatea și bunăstarea sunt întotdeauna o prioritate”, a spus el. „Ne vom muta cu încredere accentul în 2021, când vom putea în sfârșit să organizăm binemeritatele sărbători de 70 de ani, într-o atmosferă uimitoare și cu spirit mare, împreună cu spectatorii, concurenții, precum și partenerii noștri pe termen lung și partenerii noi”.

  WRC a anunțat anterior anularea Raliului Portugaliei și a Raliului Safari care a revenit în calendar, din cauza pandemiei, în timp ce există, de asemenea, semne de întrebare serioase dacă seria va putea organiza mitinguri în Noua Zeelandă și Japonia. În prezent, Noua Zeelandă urmează să găzduiască următoarea rundă a WRC în perioada 3-6 septembrie, dar dacă acest eveniment ar fi anulat, acțiunea nu s-ar relua până la Rally Turcia în perioada 24-27 septembrie.

  Sursa:
  Photocredit:
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss