GP24 Media

LATEST POSTS

WRC Raliul Croației: Tot ce trebuie să știți.

Raliul Croației
Vizualizări: 11913

După o pauză de opt săptămâni, Campionatul Mondial de Raliuri revine în acțiune cu o vizită la Raliul Croației pentru cea de-a treia etapă a campaniei în acest weekend.

Croația va găzdui evenimentul WRC pentru a doua oară, după un debut de succes în campionat în 2021, care a dus la o luptă titanică între Sebastien Ogier și Elfyn Evans de la Toyota Gazoo Racing. Sebastien Ogier, de opt ori campion mondial, l-a devansat pe Elfyn Evans la victorie cu 0,6s – a treia cea mai strânsă marjă de victorie din istoria WRC.

În acest an, Raliul Croației va cuprinde 20 de etape competitive desfășurate pe drumuri de țară cu asfalt rapid, dar și alunecos, cu baza în vecinătatea capitalei țării, Zagreb. Evenimentul va fi primul eveniment complet pe asfalt al sezonului pentru noile mașini hibride Rally1 din WRC pentru anul 2022.

Acțiunea începe joi cu shakedown-ul înainte de opt etape vineri, urmate de alte opt probe sâmbătă. Raliul se va încheia duminică, după alte patru etape, inclusiv etapa de putere care va încheia raliul. Echipajele vor parcurge o distanță competițională totală de 291,84 km.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Raliul Croației

Raliul Croației Lista de înscrieri (Rally1) – Ordinea de start:
#69 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen – Toyota Gazoo Racing – GR Yaris Rally1
#11 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe – Hyundai Motorsport – i20 N Rally1
#44 Gus Greensmith/Jonas Andersson – M-Sport Ford World Rally Team – Puma Rally1
#18 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston – Toyota Gazoo Racing – GR Yaris Rally1
#42 Craig Breen/Paul Nagle – M-Sport Ford World Rally Team – Puma Rally1
#4 Esapekka Lappi/Janne Ferm – Toyota Gazoo Racing – GR Yaris Rally1
#2 Oliver Solberg/Elliott Edmondson – Hyundai Motorsport – i20 N Rally1
#8 Ott Tanak/Martin Jarveoja – Hyundai Motorsport – i20 N Rally1
#33 Elfyn Evans/Scott Martin – Toyota Gazoo Racing – GR Yaris Rally1
#16 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria – M-Sport Ford World Rally Team – Puma Rally1
#7 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landis – M-Sport Ford World Rally Team – Puma Rally1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sezonul 2022 până acum:

Runda 1 Raliul Monte Carlo – 17-20 ianuarie
Sebastien Loeb, de nouă ori campion WRC, a dat înapoi în timp pentru a obține a 80-a victorie memorabilă din carieră la revenirea în campionat cu M-Sport Ford. Concurând într-o apariție unică, Loeb a fost implicat într-o luptă captivantă pe durata unui raliu cu Ogier, de opt ori campion mondial la Toyota.

Raliul Croației

O pană de lider pentru colegul său, concurent part-time în WRC, Ogier, în penultima etapă, i-a dat avantajul lui Loeb și copilitei Isabelle Galmiche, care au măturat spre victorie cu 10,5s. A fost a opta victorie a lui Sebastien Loeb la Monte Carlo. Craig Breen a completat podiumul la debutul său pentru M-Sport Ford, în fața lui Kalle Rovanpera și Thierry Neuville. Elfyn Evans, vicecampionul campionatului de anul trecut, și Ott Tanak de la Hyundai Motorsport au avut accidente sâmbătă.

Runda 2 Raliul Suediei – 21-24 februarie
Kalle Rovanpera a obținut a treia sa victorie în WRC în timp ce campionatul s-a îndreptat spre zăpada din Suedia. Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport a încheiat prima zi de acțiune în fruntea lui Kalle Rovanpera, Elfyn Evans și Esapekka Lappi, doar 8,8s despărțindu-i pe cei patru. O demonstrație dominantă de sâmbătă a făcut ca Kalle Rovanpera să treacă la conducere, respingând provocarea lui Elfyn Evans în acest proces.

Raliul Croației

Kalle Rovanpera a continuat să se impună în fața lui Thierry Neuville cu 22s, după ce Elfyn Evans s-a prăbușit într-un mal de zăpadă duminică dimineața. Esapekka Lappi s-a clasat pe locul al treilea în fața lui Takamoto Katsuta, Gus Greensmith de la M-Sport Ford și Oliver Solberg, pilotul Hyundai Motorsport.

Clasamentul Campionatului WRC:

Loc: Pilot: Puncte:
1 Kalle Rovanpera 46
2 Thierry Neuville 32
3 Sebastien Loeb * 27
4 Gus Greensmith 20
5 Sebastien Ogier * 19
6 Takamoto Katsuta 18
7 Craig Breen 16
8 Esapekka Lappi * 15
9 Andreas Mikkelsen (WRC2) 12
10 Oliver Solberg 8
11 Ott Tanak 5
12 Ole-Christian Veiby (WRC) 4
13 Elfyn Evans 4
  • Piloți care concurează în campanii parțiale

Raliul Croației

Cum diferă mașinile WRC în conformitate cu regulamentul Rally1 din 2022
Regulamentul Rally1 este conceput pentru a muta WRC într-un viitor mult mai sustenabil și pentru a atrage noi producători. Acestea au făcut ca Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing și M-Sport Ford să proiecteze și să construiască mașini complet noi în jurul unui nou șasiu tubular din oțel, mai sigur.

Cea mai mare schimbare a mașinilor este introducerea unei unități hibride obligatorii de 100 kW cuplată la motorul turbo cu ardere internă de 1,6 litri, singura componentă cheie păstrată de la generația anterioară de mașini. În tandem, acest lucru va permite grupului motopropulsor să dezvolte 500 CP care vor fi utilizați în rafale scurte în fiecare etapă. Mașinile vor fi cu 70 kg mai grele decât predecesoarele lor, acest lucru se datorează în principal adăugării sistemului hibrid. În total, mașinile Rally1 vor cântări aproximativ 1260 kg.

Noile reglementări au eliminat efectiv dispozitivele aerodinamice suplimentare, cum ar fi aripile și “canards”, care se adaugă la caroserie în afara splitterului față și aripii spate. Forța de apăsare totală creată și efectul acesteia asupra mașinii au fost reduse cu aproximativ 15% în comparație cu generația anterioară de vehicule.

Diferențialele centrale înșelătoare folosite pentru a regla cu precizie manevrabilitatea sunt acum interzise în favoarea unor diferențiale mecanice cu alunecare limitată mai simple, față și spate, care oferă o împărțire fixă a cuplului 50:50 între roțile față și spate. Cursa suspensiei a fost redusă la 270 mm.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES