Latest Posts

WRC Raliul Croației: Rovanpera se distanțează după o vineri dominantă.

Vizualizări: 12771

Pilotul echipei Toyota Gazoo Racing, Kalle Rovanpera, a trecut în fruntea clasamentului după ce a dominat prima zi a Raliului Croației, a treia etapă a Campionatului Mondial de Raliuri FIA.

Liderul de puncte din WRC nu a fost afectat de condițiile dificile, umede și noroioase, câștigând șase din cele opt probe de asfalt ale zilei. Kalle Rovanpera a încheiat ziua de vineri după ce a acumulat un avans de 1m04s față de Thierry Neuville, pilotul Hyundai Motorsport care a reușit să revină după o penalizare de 40s pentru că s-a prezentat la service cu patru minute întârziere, după ce o defecțiune la alternator i-a forțat pe belgian și pe copilotul său Martijn Wydaeghe să împingă mașina 800m înapoi în parcul de service.

Ott Tanak a trecut pentru scurt timp pe locul doi în clasamentul general după penalizarea lui Thierry Neuville, dar pilotul de la Hyundai Motorsport a coborât pe locul trei după ce a pierdut 20,2s din cauza unei pene în penultima etapă a zilei. Craig Breen a condus atacul echipei M-Sport Ford pe locul patru, irlandezul fiind ferm în cursa pentru podium, deși la 1m35,2s în derivă. Irlandezul ar fi putut fi mai sus în clasament dacă nu ar fi pierdut 12s într-o excursie off-road în etapa a doua.

Croației, Rovanpera

Oliver Solberg, pilotul Hyundai Motorsport, a încheiat ziua de vineri pe locul cinci, în fața lui Elfyn Evans, pilotul Toyota Gazoo Racing, care și-a continuat recuperarea după două pene în partea stângă față în etapa de dimineață. Takamoto Katsuta și Gus Greensmith au completat primii opt, acesta din urmă suferind două pene în cursul după-amiezii.

Accidentările pilotului de la Toyota Gazoo Racing Esapekka Lappi și a lui Adrien Fourmaux de la M-Sport Ford au dus la abandonuri timpurii, alături de Pierre-Louis Loubet, care a suferit trei pene în primele două etape ale dimineții. Kalle Rovanpera a dat startul după-amiezii câștigând prima dintre etapele de după-amiază, dar a recunoscut că a avut o abordare mai precaută având în vedere starea de deteriorare a drumului.

Deși a fost mult mai lent în comparație cu trecerea de dimineață, el a reușit totuși să înregistreze un timp cu 0,6s mai rapid decât Thierry Neuville, care a reușit să sară de pe locul patru pe locul doi în clasamentul general după ce a fost penalizat pentru că a intrat târziu în service. Efortul galant al lui Thierry Neuville a venit în ciuda faptului că a fost nevoit să conducă cu “ochii” și nu după notele de ritm.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Croației, Rovanpera

Ott Tanak a fost al treilea cel mai rapid în fața lui Craig Breen, care a recunoscut că a fost uimit că a evitat o pană după ce a declarat că “a lovit totul în etapă”. În circumstanțe contrastante, coechipierul său de la M-Sport Ford, Gus Greensmith, a fost nedumerit de modul în care a făcut o pană în partea dreaptă față care l-a costat 1m15s, ceea ce l-a făcut pe britanic să coboare de pe locul cinci pe locul opt la general.

Norii joși au apărut în etapa a 5-a și s-au îngroșat în etapa a 6-a, limitând vizibilitatea, dar nu au reușit să oprească atacul lui Kalle Rovanpera în frunte. Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a făcut o cursă fulminantă pentru a obține a cincea victorie de etapă din acest eveniment și pentru a se distanța cu mai mult de un minut de plutonul urmăritor.

Ott Tanak a condus grupul din spate și a revenit pe locul doi la general, reușind un timp cu 7,6s mai mic decât Kalle Rovanpera, dar, în mod crucial, cu 4,8s mai rapid decât coechipierul său Thierry Neuville, în timp ce lupta pentru locurile de pe podium a făcut ravagii. Thierry Neuville a fost însă îngreunat de un parbriz aburit, afirmând că a parcurs “șapte sau opt kilometri fără vizibilitate”.

Croației, Rovanpera

Thierry Neuville nu a fost singurul pilot de la Hyundai Motorsport care s-a luptat cu condițiile meteo, Oliver Solberg a fost surprins de o porțiune umedă și a ieșit de pe șosea, provocând avarii la partea din dreapta față a mașinii sale i20 N. Din fericire, a reușit să ajungă la finalul etapei cu mașina intactă.

Gus Greensmith a supraviețuit și el unei sperieturi în etapa în care a fost surprins de noroi care l-a făcut să alunece în afara drumului pentru a doua oară astăzi. Echipajele au fost întâmpinate cu un drum umed, dar care se usca pentru penultima probă a zilei, care a fost revendicată tot de Kalle Rovanpera. Finlandezul a fost însă împins de Thierry Neuville, care a fost cu 1,3s mai lent decât liderul raliului, dar efortul său a fost suficient pentru a recupera locul doi la general, după ce Ott Tanak a pierdut viteză în ultima parte din cauza unei pene.

Thierry Neuville a încheiat ziua pe o notă pozitivă după ce a câștigat ultima etapă, devansându-l pe Kalle Rovanpera cu 2,8s. Cu un parcurs frumos în condiții dificile. Drumurile noroioase au oferit multe drame, Gus Greensmith și Takamoto Katsuta suferind ambii o pană în partea stângă față, ceea ce i-a costat aproape jumătate de minut.

Raliul Croației continuă astăzi (sâmbătă), echipajele abordând alte opt etape.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss