Latest Posts

WRC legat de noul eveniment din Australia de Sud

Vizualizări: 22933

WRC: Australia de Sud ar putea deveni noua casă a Campionatului Mondial de Raliuri din Australia în următorii ani.

Australia de Sud a apărut ca principal candidat pentru a găzdui Raliul Australiei în cazul în care va reveni în programul WRC. Evenimentul, care a avut loc cel mai recent în Coffs Harbour, în New South Wales, a fost absent din calendar din 2019. De mult timp se aștepta ca pentru ca Australia să revină în programul WRC să fie nevoie de un nou eveniment, Coffs fiind nepopular pentru echipe din cauza distanței față de Sydney. Această nouă casă ar putea fi Adelaide, guvernul Australiei de Sud fiind considerat unul dintre cele două state în contact cu oficialii WRC.

„Suntem în două discuții preliminare cu entități guvernamentale și progresăm în discuțiile noastre cu ambele și vom vedea cum merg lucrurile”, a confirmat directorul evenimentului WRC, Simon Larkin, pentru colegi noștri de la publicație Autosport. Deși nu a vrut să precizeze ce guverne sunt în discuție, Larkin a confirmat că seria nu se va întoarce în New South Wales.

WRC, Australia
Andreas Mikkelsen, Hyundai Motorsport. WRC Raliul Australiei 2017. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Aceasta a fost un răspuns la o întrebare referitoare la o ofertă anterioară de a aduce WRC la Bathurst, care a fost respinsă de COVID. „Nu, New South Wales nu este în combinație”, a spus el. „Opțiunea cu Destination New South Wales a expirat, așa că explorăm în altă parte”. Simon Larkin a confirmat, de asemenea, că anul 2025 este probabil să fie cel mai devreme când Australia va reveni în calendar, oferta fiind efectiv legată de Noua Zeelandă.

„2025 este ținta, nu înainte”, a spus Simon Larkin. „Suntem destul de practici și raționali, având în vedere că avem o cerere uriașă de sloturi în calendar. Dar Australasia, fie că este vorba de Australia sau Noua Zeelandă, sunt ținte cheie ale noastre în prezent. Discuțiile continuă și cu Noua Zeelandă”. Anul acesta, Noua Zeelandă a găzduit WRC pentru prima dată în ultimii zece ani, dar a ratat un loc pentru anul viitor după ce nu a reușit să obțină sprijinul guvernamental necesar.

Discuțiile cu oficialii neozeelandezi cu privire la o revenire continuă, însă, o rotație cu Australia nu este exclusă. Ceea ce este puțin probabil, însă, este ca atât australianul, cât și NZ să figureze în același calendar. „Nu este ca și cum am putea face back-to-back, așa că ar trebui să fie separate”, a spus Larkin. „Și avem contracte fixe cu Japonia și avem un contract pe termen mediu cu Chile și un contract pe termen lung cu Kenya”.

WRC, Australia
Sebastien Ogier, M-Sport-Ford. WRC Raliul Australiei 2018. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

În cazul în care Australia de Sud va primi aprobarea, ar marca o revenire a campionatului mondial de motorsport în statul care a găzduit Marele Premiu al Australiei între 1985 și 1995. De asemenea, nu este străin de raliuri, cu Adelaide Hills Rally, un eveniment pe macadam, în calendarul Campionatului australian de raliuri, în timp ce Adelaide Rally, desfășurat pe asfalt, este un alt element de bază al scenei locale de evenimente. Guvernul nou-ales din SA a reînființat recent Consiliul SA Motorsport, care îl include pe fostul director de curse de F1 Michael Masi ca membru al consiliului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În timp ce obiectivul principal al SAMB în ultimele luni a fost acela de a revigora Adelaide 500, care are loc în acest weekend, directorul executiv Mark Warren a declarat în această săptămână la podcastul Castrol Motorsport News că evenimentele internaționale fac parte din imaginea de ansamblu. „Ei bine, probabil că nu ar fi o surpriză faptul că, de când a fost înființat consiliul de administrație, am primit o mulțime de sugestii cu privire la ce ar mai putea fi analizat”, a spus el. „Începem să ne îndreptăm atenția către acest lucru”.

„S-a vorbit mult anterior despre posibilitatea ca unele categorii internaționale să vină aici. Michael Masi este o persoană foarte bună pentru a face parte din consiliu, pentru că este foarte legat de această comunitate. Dar chiar și până la lucruri cum ar fi organizarea Raliului Adelaidei și obținerea unui angajament mai mare în jurul părții de raliu și a altor sporturi cu motor, mai degrabă decât doar cursele de circuit. Vor fi oportunități bune în viitor”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss