Latest Posts

WRC Finlanda: Tanak are un avans strâns. Rovanpera în atac.

Vizualizări: 16252

975

Ott Tanak, de la Hyundai Motorsport, a rezistat presiunii intense exercitate de Kalle Rovanpera și s-a agățat de liderul Raliului Finlandei înaintea ultimei zile a Campionatului Mondial de Raliuri.

Ott Tanak a câștigat două dintre cele opt etape pe pietriș ale zilei, dar combinația dintre vremea schimbătoare și un Kalle Rovanpera rapid a dus la o luptă tensionată pentru poziția de lider sâmbătă după-amiază. Ott Tanak, campionul mondial din 2019, a început ziua cu un avans de 3,8s față de Esapekka Lappi de la Toyota Gazoo Racing, dar a încheiat-o cu o marjă de 8,4s față de Kalle Rovanpera, în timp ce coechipierul lui Esapekka Lappi a trecut de la 21s în derivă pe locul patru la locul doi în clasamentul general.

Lupta dură dintre Ott Tanak și liderul campionatului, Kalle Rovanpera, a dominat etapele de după-amiază, acesta din urmă câștigând cinci probe și împărțind, de asemenea, o victorie de etapă cu rivalul său, în timp ce a ciugulit bucăți din avansul lui Ott Tanak. Afectat de un parbriz spart, Esapekka Lappi a coborât pe locul trei și a rămas în urmă cu 35,2 secunde la sfârșitul zilei. Colegul său de la Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, a câștigat o etapă dimineața, dar s-a luptat să se ridice la nivelul colegilor săi de grajd și a pierdut și mai mult teren din cauza unei probleme la suspensia spate stânga, care l-a lăsat în derivă pe locul patru.

Tanak
Thierry Neuville, Hyundai Motorsport. Raliul Finlandiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport a încheiat ziua de sâmbătă pe locul cinci, deși la 2m05,5s în spatele lui Ott Tanak, în timp ce Takamoto Katsuta a ocupat locul șase în fața lui Gus Greensmith de la M-Sport Ford, britanicul conducând echipa Ford după abandonul lui Craig Breen sâmbătă dimineața. Etapele se uscaseră în momentul în care echipajele au început bucla de după-amiază, dar șanțurile adânci au reprezentat o provocare suplimentară. A fost o provocare pe care Rovanpera și Tanak au părut să o savureze, în timp ce cei doi au atacat etapa 15.

Kalle Rovanpera a câștigat această bătălie, devansându-l pe liderul raliului cu 0,2s după două curse ultra-angajate, deși se părea că finlandezul ar fi putut să scoată ușor un pneu de pe jantă. Cea de-a treia victorie de etapă a raliului l-a adus pe finlandez la 1,5s de locul doi în clasamentul general, deținut de compatriotul Esapekka Lappi, a cărui vizibilitate a fost îngreunată de un parbriz fisurat în urma unei pietre rătăcite de mașina sa.

Esapekka Lappi a pierdut 1,9s în această etapă, în timp ce Elfyn Evans a pierdut 5,3s, galezul începând să iasă din lupta pentru poziția de lider. Pierre-Louis Pierre-Louis Loubet de la M-Sport Ford a ieșit cel mai bun dintre ceilalți, înregistrând al cincilea cel mai rapid timp, în timp ce Thierry Neuville a ales să adopte o abordare sensibilă pe locul cinci. Kalle Rovanpera s-a impus în etapa a 16-a cu 1,2s față de Ott Tanak, continuând să pună presiune asupra liderului, dar pilotul Hyundai Motorsport a continuat să lupte.

Tanak
Ott Tänak, Hyundai Motorsport. Raliul Finlandiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Timpul de etapă al lui Kalle Rovanpera l-a ridicat pe pilotul de la Toyota Gazoo Racing pe locul doi în clasamentul general, în fața unui Esapekka Lappi frustrat, care s-a chinuit să vadă prin parbrizul său deteriorat. Esapekka Lappi nu a putut obține decât al patrulea timp, pierzând 7,2s în fața lui Kalle Rovanpera, în timp ce Elfyn Evans s-a luptat și el cu manevrabilitatea modelului său GR Yaris. „Mă lupt”, a recunoscut Elfyn Evans. „Nu am senzația pe care mi-o doresc în aceste condiții mai uscate, iar mașina se mișcă foarte mult. Nu este ușor”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pentru a treia probă consecutivă, Kalle Rovanpera și Ott Tanak s-au înfruntat în etapa 17, dar de data aceasta cei doi au înregistrat timpi incredibil de identici. Kalle Rovanpera a recunoscut că a fost puțin mai „sensibil” din cauza rocilor libere din etapă, în timp ce Ott Tanak și-a catalogat traseul drept „perfect”. Problemele de vizibilitate ale lui Esapekka Lappi l-au lăsat uneori pe finlandez să ghicească atunci când a trebuit să își plaseze mașina pentru unele dintre viraje și, ca urmare, a coborât și mai mult în spatele primilor doi clasați.

Elfyn Evans a avut, de asemenea, o evoluție dramatică cauzată de un impact în timpul etapei, care a părut să-i scoată roata spate stânga din aliniere, ceea ce a necesitat o remediere pe următoarea secțiune de drum. Takamoto Katsuta a livrat mai mult timp lui Thierry Neuville în lupta pentru locul cinci, dar a avut loc o schimbare de poziție în spate, deoarece Gus Greensmith l-a depășit pe coechipierul de la M-Sport Ford, Pierre-Louis Loubet, pentru locul șapte.

Tanak
Kalle Rovanpera, Toyota Gazoo Racing. Raliul Finlandiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Kalle Rovanpera a încheiat ziua în stil, luându-i 3,1s lui Ott Tanak pentru a câștiga etapa 18 și pentru a se apropia de liderul raliului. Thierry Neuville a fost al treilea cel mai rapid în această probă, în fața lui Gus Greensmith, în timp ce Esapekka Lappi și Elfyn Evans au dispărut în urma problemelor de vizibilitate și de suspensie.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss