GP24 Media

LATEST POSTS

WRC: Belgia „în negocieri” pentru un eveniment WRC în 2020

Vizualizări: 9573

Organizatorul Raliului Ypres a anunțat că a demarat negocieri pentru a găzdui ceea ce ar putea fi primul eveniment din Belgia în cadrul Campionatul Mondial de Raliuri. WRC a fost lovit de o serie de anulări din cauza pandemiei de corona virus, rămânând disponibile doar cinci raliuri în afara celor trei desfășurate înaintea izbucnirii crizei.

Acest lucru a forțat campionatul să evalueze opțiunile care nu erau inițial în calendarul 2020, organizatorul RA Events din Letonia ER Events a dezvăluit Luni că a demarat deja „prima rundă de discuții” cu Promotorul WRC. Acum, Ypres Rally, care figurează atât în calendarele campionatului belgian cât și în cel britanic, a intrat în cursă pentru a ocupa un loc și în programul WRC.

Organizatorul clubului Superstage a dezvăluit că a fost abordat de către FIA și ulterior a purtat discuții preliminare cu orașul Ypres despre posibilitatea de a găzdui un eveniment WRC. O decizie este așteptată în curând. În cazul în care planurile se vor concretiza, etapa WRC de la Ypres va avea loc în perioada 1-4 octombrie.

Traseul exact al raliului este încă în lucru, însă un purtător de cuvânt al Club Superstage a confirmat că intenționează să organizeze o etapă pe legendarul circuit Spa-Francorchamps care se află la 280 km est de Ypres. „Este desigur o mare onoare faptul că suntem în cărți pentru WRC 2020”, a declarat Jan Huyghe, membru al comitetului de organizare.

WRC: Belgia „în negocieri” pentru un eveniment WRC în 2020

„Proiectul a fost bine primit de către autoritățile orașului Ypres, oraș care are o mare afinitate pentru această disciplină”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dar să fim clari: încă nu s-a decis nimic. Club Superstage negociază în prezent cu FIA și Promotorul WRC și în curând va fi luată și o decizie”. Pe fondul interesului din partea noilor țări, WRC a înființat un comitet de lucru cu FIA pentru a evalua evenimentele regionale și europene și a le aduce la standardele campionatului mondial.

Vorbind în cadrul FIA eConference 2020, directorul de evenimente al Promotorului WRC, Simon Larkin, a declarat: „Datorită creșterii WRC din ultimii doi ani, s-a instituit un grup comun de lucru între FIA și WRC Promoter înglobând oficiali cu multă experiență în lumea raliurilor”. „Și asta înseamnă că avem deja o bază pentru a lucra cu aceste potențiale noi evenimente, pentru a le aduce imediat la un nivel acceptabil pentru FIA”.

„Și acest lucru ne permite cu încredere, împreună cu conducerea FIA / WRC, să încercăm să aducem noi evenimente și să lucrăm cu cele existente pentru a încerca să revenim pe cât posibil la normalitate”. „Acesta este un proces intens prin care trecem acum și sperăm să avem un răspuns pozitiv pentru toată lumea foarte curând”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES