More

  Latest Posts

  WRC: Belgia „în negocieri” pentru un eveniment WRC în 2020

  Organizatorul Raliului Ypres a anunțat că a demarat negocieri pentru a găzdui ceea ce ar putea fi primul eveniment din Belgia în cadrul Campionatul Mondial de Raliuri. WRC a fost lovit de o serie de anulări din cauza pandemiei de corona virus, rămânând disponibile doar cinci raliuri în afara celor trei desfășurate înaintea izbucnirii crizei.

  Acest lucru a forțat campionatul să evalueze opțiunile care nu erau inițial în calendarul 2020, organizatorul RA Events din Letonia ER Events a dezvăluit Luni că a demarat deja „prima rundă de discuții” cu Promotorul WRC. Acum, Ypres Rally, care figurează atât în calendarele campionatului belgian cât și în cel britanic, a intrat în cursă pentru a ocupa un loc și în programul WRC.

  Organizatorul clubului Superstage a dezvăluit că a fost abordat de către FIA și ulterior a purtat discuții preliminare cu orașul Ypres despre posibilitatea de a găzdui un eveniment WRC. O decizie este așteptată în curând. În cazul în care planurile se vor concretiza, etapa WRC de la Ypres va avea loc în perioada 1-4 octombrie.

  Traseul exact al raliului este încă în lucru, însă un purtător de cuvânt al Club Superstage a confirmat că intenționează să organizeze o etapă pe legendarul circuit Spa-Francorchamps care se află la 280 km est de Ypres. „Este desigur o mare onoare faptul că suntem în cărți pentru WRC 2020”, a declarat Jan Huyghe, membru al comitetului de organizare.

  „Proiectul a fost bine primit de către autoritățile orașului Ypres, oraș care are o mare afinitate pentru această disciplină”.

  „Dar să fim clari: încă nu s-a decis nimic. Club Superstage negociază în prezent cu FIA și Promotorul WRC și în curând va fi luată și o decizie”. Pe fondul interesului din partea noilor țări, WRC a înființat un comitet de lucru cu FIA pentru a evalua evenimentele regionale și europene și a le aduce la standardele campionatului mondial.

  Vorbind în cadrul FIA eConference 2020, directorul de evenimente al Promotorului WRC, Simon Larkin, a declarat: „Datorită creșterii WRC din ultimii doi ani, s-a instituit un grup comun de lucru între FIA și WRC Promoter înglobând oficiali cu multă experiență în lumea raliurilor”. „Și asta înseamnă că avem deja o bază pentru a lucra cu aceste potențiale noi evenimente, pentru a le aduce imediat la un nivel acceptabil pentru FIA”.

  „Și acest lucru ne permite cu încredere, împreună cu conducerea FIA / WRC, să încercăm să aducem noi evenimente și să lucrăm cu cele existente pentru a încerca să revenim pe cât posibil la normalitate”. „Acesta este un proces intens prin care trecem acum și sperăm să avem un răspuns pozitiv pentru toată lumea foarte curând”.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss