Latest Posts

WRC: Belgia „în negocieri” pentru un eveniment WRC în 2020

Vizualizări: 9944

Organizatorul Raliului Ypres a anunțat că a demarat negocieri pentru a găzdui ceea ce ar putea fi primul eveniment din Belgia în cadrul Campionatul Mondial de Raliuri. WRC a fost lovit de o serie de anulări din cauza pandemiei de corona virus, rămânând disponibile doar cinci raliuri în afara celor trei desfășurate înaintea izbucnirii crizei.

Acest lucru a forțat campionatul să evalueze opțiunile care nu erau inițial în calendarul 2020, organizatorul RA Events din Letonia ER Events a dezvăluit Luni că a demarat deja „prima rundă de discuții” cu Promotorul WRC. Acum, Ypres Rally, care figurează atât în calendarele campionatului belgian cât și în cel britanic, a intrat în cursă pentru a ocupa un loc și în programul WRC.

Organizatorul clubului Superstage a dezvăluit că a fost abordat de către FIA și ulterior a purtat discuții preliminare cu orașul Ypres despre posibilitatea de a găzdui un eveniment WRC. O decizie este așteptată în curând. În cazul în care planurile se vor concretiza, etapa WRC de la Ypres va avea loc în perioada 1-4 octombrie.

Traseul exact al raliului este încă în lucru, însă un purtător de cuvânt al Club Superstage a confirmat că intenționează să organizeze o etapă pe legendarul circuit Spa-Francorchamps care se află la 280 km est de Ypres. „Este desigur o mare onoare faptul că suntem în cărți pentru WRC 2020”, a declarat Jan Huyghe, membru al comitetului de organizare.

WRC: Belgia „în negocieri” pentru un eveniment WRC în 2020

„Proiectul a fost bine primit de către autoritățile orașului Ypres, oraș care are o mare afinitate pentru această disciplină”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dar să fim clari: încă nu s-a decis nimic. Club Superstage negociază în prezent cu FIA și Promotorul WRC și în curând va fi luată și o decizie”. Pe fondul interesului din partea noilor țări, WRC a înființat un comitet de lucru cu FIA pentru a evalua evenimentele regionale și europene și a le aduce la standardele campionatului mondial.

Vorbind în cadrul FIA eConference 2020, directorul de evenimente al Promotorului WRC, Simon Larkin, a declarat: „Datorită creșterii WRC din ultimii doi ani, s-a instituit un grup comun de lucru între FIA și WRC Promoter înglobând oficiali cu multă experiență în lumea raliurilor”. „Și asta înseamnă că avem deja o bază pentru a lucra cu aceste potențiale noi evenimente, pentru a le aduce imediat la un nivel acceptabil pentru FIA”.

„Și acest lucru ne permite cu încredere, împreună cu conducerea FIA / WRC, să încercăm să aducem noi evenimente și să lucrăm cu cele existente pentru a încerca să revenim pe cât posibil la normalitate”. „Acesta este un proces intens prin care trecem acum și sperăm să avem un răspuns pozitiv pentru toată lumea foarte curând”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss