More

  Latest Posts

  WRC Arctic Rally – Tanak obține victoria în Laponia

   

  Ultima zi din Arctic Rally începea astăzi cu un Ott Tanak aflat în postura de principal favorit la victoria în raliul finlandez. A treia din raliul organizat în Laponia, avea două probe speciale, dintre care, ultima, avea și rolul de power stage.

  Ziua a debutat cu un Elfyn Evans aflat pe cai mari. Britanicul și-a adjudecat victoria în SS9 și își asigura un loc în top cinciul raliului. Ultima probă specială din Laponia a fost și power stage-ul care bonifica cu puncte extra pe cei clasați în top cinci.

  Kalle Rovanpera a fost omul momentului în power stage și și-a asigurat punctele bonus pentru primul loc. Ceilalți patru piloți care și-au adjudecat puncte pe ultima probă specială a raliului au fost Craig Breen, Thierry Neuville, Ott Tanak și Sebastien Ogier, care, a profitat de regula super rally pentru a reintra pe traseu azi.

  Cu toate eforturile lui Rovanpera, marele învingător din Arctic Rally a fost Ott Tanak. Estonianul și-a gestionat magnific avansul și a câștigat primul său raliu din 2021. Podiumul final din Arctic Rally a fost completat de Kalle Rovanpera și Thierry Neuville.

  Craig Breen și Elfyn Evans au sosit pe patru și cinci, în timp ce, Takamoto Katsuta și Oliver Solberg, marile surprize din Arctic Rally, au sosit pe șase și șapte. Celelalte poziții aducătoare de puncte au fost obținute de Teemu Suninen, Gus Greensmith și Esapekka Lappi.

  De altfel, Lappi și-a adjudecat fără prea mari emoții victoria la categoria Rally 2, în timp ce, finlandezii au avut motive de jubilat și la WRC3, acolo unde, Teemu Asunmaa și-a adjudecat victoria, după ce a gestionat avantajul dobândit în primele două zile de concurs din Laponia.

  După Arctic Rally, Kalle Rovanpera este noul lider al clasamentului general la piloți. Finlandezul are un total de 39 de puncte, cu patru mai multe decât Thierry Neuville, care a adunat 35. Podiumul provizoriu este completat de Sebastien Ogier, cu 31 de puncte. Elfyn Evans și Ott Tanak sunt ceilalți piloți din top cinci, cu 31 de puncte, respectiv 27.

  În clasamentul constructorilor, Toyota conduce cu 88 de puncte acumulate după primele două raliuri. Grație prestației excelente din Laponia, Hyundai a redus semnificativ diferența și are acum un total de 77 de puncte. La mare distanță, M-Sport Ford și Hyundai 2C Competition se luptă pentru ultima treaptă a podiumului, cu 24 de puncte, respectiv 22.

  Următoarea întâlnire cu temerarii piloți ai campionatului mondial de raliuri va avea loc în perioada 22-25 aprilie, cu ocazia Raliului Croației.

  Sursa: GP24, Paul Athes

  Photocredit: WRC


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss