More

  Latest Posts

  WRC Arctic Rally – A cui va fi gloria în Laponia?

   

  Deși are o tradiție de peste cinci decenii în campionatul finlandez de raliuri, Arctic Rally va fi în premieră în calendarul campionatului mondial de raliuri. Astfel, temerarii care vor lua startul la raliul din Laponia, vor avea de înfruntat nu doar zăpada densă, ci și frigul polar specific acestei perioade a anului.

  În 2021, Arctic Rally a fost deja parte a campionatului finlandez de raliuri. Juho Hanninen a fost marele învingător, la volanul unei Toyota Yaris WRC. Totodată, la ediția din 2020, Kalle Rovanpera a scris istorie la raliul din Laponia, devenind primul pilot care se impune în acest raliu cu o mașină specificație WRC.

  Etapa de campionat mondial va avea sediul central la Rovaniemi și se va desfășura în totalitate pe zăpadă. La fel ca celelalte runde de campionat mondial și acest raliu va împărțit în trei zile de concurs, cu zece probe speciale, pe o distanță de 251 de kilometri.

  După runda inaugurală de la Monte Carlo, Sebastien Ogier se află în fruntea clasamentului general, cu 30 de puncte, maximul posibil. Elfyn Evans și Thierry Neuville sunt pe locurile doi și trei la general, cu 21 de puncte, respectiv 17, în timp ce, Kalle Rovanpera și Dani Sordo sunt cei doi care încheie top cinciul la general, cu 16 puncte, respectiv 11.

  În clasamentul la constructori, Toyota a adunat 52 de puncte după runda inaugurală din principatul monegasc. Podiumul este completat, la mare distanță, de Hyundai și M-Sport Ford, cu 30 de puncte, respectiv 10. Locul patru și ultimul este ocupat de Hyundai 2C Competition, cu 8 puncte.

  Arctic Rally va debuta mâine, 26 februarie, și se va încheia duminică, 28 februarie.

  Sursa: GP24, Paul Athes

  Photocredit: WRC


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss