More

  Latest Posts

  Volkswagen renunță la motoarele pe combustie în programele de competiții

  Volkswagen va înceta să mai folosească motoare pe combustie internă, după implementarea unei strategii de motorsport focusată pe mobilitatea electrică. Într-o afirmație de vineri, Volkswagen a spus diviziei sale de motorsport ,,punerea accentului pe mașini full-electrice va fi completată de un ”rămas bun” programelor regulare ce vor include oprirea producerii Golfu-lui GTI TCR la sfârșit de an.”

  Directorul Volkswagen Motorsport Sven Smeets a explicat decizia de a adopta o strategie focusată doar pe electric, spunând că motorsportul ar putea fi folosit ca o rampă de lansare pentru dezvoltarea mașinilor electrice.

  Volkswagen a spus că prototipul lor electric ID.R care a stabilit recorduri uimitoare la Pikes Peak, Goodwood, Muntele Tianmen și deține recordul de cea mai rapidă mașină electrică pe Nurburgring Nordschleife, va continua să aibă rolul de ”pionier technologic”.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Deasemenea vor lucra la noi proiecte pentru al lor ID. care va fi dezvoltat în jurul aceluiași echimpament, Modular Electric Drive, ce va fi folosit și pe mașinile electrice de serie. ,,Pe de altă parte acesta servește drept unui laborator dinamic pentru producția mașinilor viitoare și deasemenea este o platformă convingătoare de marketing de a inspira oamenii mai mult către mobilitatea electrică.” a spus Smeets. ,,De aceea ne vom concentra mai mult ca niciodată pe sisteme de electric drive făcute în fabrică și vom continua să ne extindem activitățile.”

  “Technologia inovatoare relevantă pentru mașina viitorului este preocuparea noastră.”

  Un purtător de cuvânt a confirmat că decizia va aduce imediat un sfârșit dezvoltării unei mașini noi TCR bazată pe Golf VIII și alianței cu echipa Sebastien Loeb Racing WTCR. Lansarea noii versiuni de curse pentru Golf era planificată clienților TCR în primăvara sau vara anului următor și a fost testată săptămâna aceasta. Modelul Polo GTI R5 ,,rămâne o parte integrală a clienților din partea Volkswagen Motorsport” și va continua să fie produs, dar unitățile de uzină nu vor mai fi găzduite.

  Sursa: Volkswagen Motorsport

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss