Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Victorie clară pentru Tempestini la Raliul Argeșului.

  Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a câștigat Raliul Argeșului pentru al doilea an consecutive, reușind să se impună în 5 din cele 6 probe speciale ale rundei care a deschis Campionatul Național de Raliuri Betano.

  La primul lor raliu cu Skoda Fabia R5, reprezentanții Napoca Rally Academy au încheiat cei 104,6 kilometri de probe speciale în 55 de minute și 34 de secunde. Grație acestui succes, FRAS și Betano le-a oferit un cec în valoare de 1.000 de euro, sumă pe care o va primi fiecare câștigător de etapă din acest sezon.

  Locul secund la open în Raliului Argeșului a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). La 01:13,8 în urma lui Simone, Gîrtofan s-a declarat mulțumit de rezultat, performanța din Argeș reprezentând podiumul cu numărul 13 pentru echipajul condus de dublul campion național absolut.

  Câștigătorii au intrat în posesia premiului de 1.000 de euro oferit de FRAS și Betano. Photocredit: ABimages.ro – Bogdan Barabas

  Revenit după aproape două decenii pe asfaltul din Argeș, Alexandru Pițigoi a ratat poziția a doua chiar pe ultima probă specială, când a fost mai lent cu 8,9 secunde decât Gîrtofan. Pe un Porsche 911 GT3 CUP, Pițigoi, avându-l în dreapta pe Anton Avram, Pițigoi a încheiat Raliul Argeșului cu un timp total de 56:55,0.

  Pe lângă primul său podium open după 12 ani de pauză la raliuri, pilotul bucureștean rămâne și cu bucuria din prima parte a zilei de duminică, atunci când a „bătut” Transfăgărășanul. Acesta a încheiat cei 15,1 kilometri de pe PS5 în 7:02,70, fiind mai rapid cu 7,1 secunde decât Tempestini și cu 11,6 secunde în fața lui Gîrtofan.

  Înscris în ultimul moment la raliu, Vali Porcișteanu a avut o evoluție excelentă, cu al patrulea timp al evenimentului și un podium în clasamentul general FIA. Photocredit: ABimages.ro – Bogdan Barabas

  Deoarece Pițigoi este la Clasa N12, care nu contează în clasamentul general FIA, Vali Porcișteanu, care a avut al patrulea timp al raliului, este pe 3 după această primă etapă, cu un total de 29 de puncte acumulate. Favoritul publicului argeșean, Porcișteanu a fost de asemenea o surpriză de ultim moment pe lista de înscrieri. Campionul național absolut din 2011 a concurat la această ediție pe un Mitsubishi Lancer Evo 9, cu care a și câștigat clasa RC2N.

  Campionii naționali en-titre de la juniori, Norbert Maior și Francesca Maior au confirmat și pe Peugeot 208 R2, cu care au încheiat pe locul 5, cea mai bună clasare personală la Open din carieră. Cei doi frați s-au impus clar atât la RC4, cât și la 2 Roți Motrice.

  Alexandru Pițigoi obținuse ultimul podium la open în 2008, la Raliul Țara Bârsei. Photocredit: ABimages.ro – Bogdan Barabas

  În Top 10 Open al Raliului Argeșului 2020 s-au mai clasat echipajele Cristi Dolofan/Petre Tobă (Peugeot 208 R5), Bogdan Năstase/Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo 9), Mihai Manole/Marc Banca (Renault Clio R3), Adi Iliescu/Rareș Badea (Mitsubishi Lancer Evo 7), Enis Arif/Carmen Poenaru (Skoda Fabia R5).

  La Debutanți, victoria i-a revenit lui Roland Csato, care l-a avut în dreapta pe Csikos Sandor pe un Suzuki Ignis Sport.

  Adi Iliescu a reușit să obțină pentru al doilea an consecutiv o clasare în Top 10 în raliul de casă. Photocredit: ABimages.ro – Bogdan Barabas

  În topul juniorilor se regăsește  Dănuț Budai, care pornește astfel ca favorit în cursa pentru premiile puse în joc de FRAS și Ecologic 3R Ambalaje pentru finalul sezonului. Pe 2 s-a clasat Cristian Șugar, iar al treilea este Roland Csato.

  Revenit în Campionatul Național de Raliuri Betano, Raul Badiu s-a impus autoritar la Cupa Dacia, reușind să fie mai rapid cu 1:56,3 decât Șugar.

  Dublu campion al Cupei Dacia, Raul Badiu a obținut un succes categoric la revenire. Photocredit: ABimages.ro – Bogdan Barabas

  Emanuel Resiga și Denisa Resiga s-au impus la Rally 2, iar la istorice victoria le-a revenit lui Gunther Graef și Bogdan Iancu.

  În clasamentul echipelor, campioana en-titre Napoca Rally Academy și-a adjudecat victoria, cu 92 de puncte, urmată de DTO Rally Team, cu 70 de puncte, și de Sibiu Racing Team, 68 de puncte.

  A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano este Raliul Perla Harghitei, care va fi o rundă comună Brașov-Harghita, în perioada 17-18 iulie.

  Rezultatele ale Raliului Argeșului pot fi descărcate de AICI.

  Clasamente-Finale-Arges.cleaned  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss