GP24 Media

LATEST POSTS

Valentino Rossi se va retrage la sfârșitul anului 2021

Rossi
Vizualizări: 10677

Într-o conferință de presă specială, joi, la Marele Premiu Michelin al Stiriei, Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) și-a anunțat oficial retragerea din cursele de motociclete la sfârșitul anului 2021.

De-a lungul unei cariere care se întinde pe mai mult de un sfert de secol, Rossi a sculptat o legendă care va fi greu de egalat sau depășit, fie pe circuit, fie în afara. Nouă Campionate Mondiale, 115 victorii și 235 de podiumuri, fiind singurul concurent din istorie care a câștigat titluri în categoriile 125cc, 250cc, 500cc și MotoGP, înseamnă că numele lui Rossi va apărea pentru totdeauna în cărțile de istorie.

Dar marca sa unică de carismă, viteză și dominație mondială – plus un pic de rock and roll – au făcut din italian ceva mai mult decât un pilot. „Doctorul” a devenit o emblemă.

La locul în care Rossi a luat primul său podium în 1996, el a anunțat că 2021 va fi al 26-lea și ultimul său sezon în cursele de motociclete din Grand Prix. Dar numele VR46 va rămâne o prezență cheie în padoc, adăugând o echipă în clasa regină din sezonul viitor, iar omul însuși va rămâne pentru totdeauna ceea ce foarte puțini pot pretinde: o emblemă pentru motociclism și sport.

Valentino Rossi se va retrage la sfârșitul anului 2021

“Am spus că voi lua o decizie pentru anul viitor, după pauza de vară, și am decis să mă opresc la sfârșitul sezonului. Din păcate, acesta va fi ultimul meu sezon de pilot MotoGP. Și este dificil, este un moment foarte trist pentru că este dificil să o spui și să știi că anul viitor nu voi concura cu o motocicletă.

Anul viitor, viața mea se va schimba. Dar a fost minunat, m-am bucurat foarte mult, a fost o călătorie lungă, lungă și a fost foarte, foarte distractiv. Sunt 25, 26 de ani în Campionatul Mondial, așa că a fost grozav. Și am avut momente de neuitat cu toți băieții mei, băieții care lucrează pentru mine, deci… Nu am multe de spus! Doar asta.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

“Am avut o carieră foarte lungă și, din fericire, am câștigat o mulțime de curse, dar am câteva momente și victorii care sunt de neuitat. Bucurie pură. Unele lucruri de care am râs o săptămână și după 10 zile aș mai râde, mă mir de ce și amintiți-vă cursa. Este dificil, da. O decizie dificilă, dar trebuie să înțelegeți…

Cred că în cele din urmă în sport, rezultatele fac diferența. Deci, la final, cred că este calea corectă. Este dificil pentru că am avut șansa să concurez pentru echipa mea în MotoGP, împreună cu fratele meu, ceva ce mi-aș dori. Dar așa e ok, cred că mai avem o jumătate de sezon, nu știu câte curse, cred va fi mai dificil când vom ajunge la ultima cursă, dar deocamdată vreau doar să spun decizia mea tuturor. Nu mă pot plânge de cariera mea!”

Valentino Rossi se va retrage la sfârșitul anului 2021

Pentru sfertul de secol de istorie și amintiri, singurul lucru rămas de spus este: GRAZIE VALE!

Mai multe ştiri despre Campionatul de MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: MotoGP
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES