More

  Latest Posts

  Valentino Rossi are așteptări mari de la Petronas SRT

  După opt sezoane petrecute alături de echipa Yamaha de uzină, Valentino Rossi a semnat pentru 2021 cu Petronas SRT. Legendarul pilot italian a fost prezent în această săptămână la lansarea oficială a echipei malaeziene și a vorbit în detaliu despre așteptările sale pentru acest sezon.

  În vârstă de 42 de ani, Valentino Rossi se află la startul celui de-al 22-lea sezon la clasa MotoGP. Italianul va face parte în acest an din echipa Petronas SRT. Rossi speră ca în 2021, team-ul malaezian să-și îmbunătățească performanța în ritm de cursă. Totodată, el a vorbit și despre cariera sa și despre experiența de a fi pilot al unei echipe de uzină.

  “Am fost pilot de uzină pentru mult, mult timp, vreme de 19 sezoane. Cu toate acestea, atunci când am debutat la clasa regină, am fost într-o situație similară cu cea de acum, de a fi pilot la o echipă de client. Sigur, au trecut 20 de ani de atunci și era motoarelor de 500 cmc a fost cu totul altceva, dar, pentru moment, mă simt foarte confortabil.” a declarat Valentino Rossi cu prilejul prezentării noii sale echipe.

  “Din ce am înțeles, numărul de oameni va fi limitat în cadrul fiecărei echipe. Totodată, în cadrul unei echipe satelit, lucrurile funcționează puțin diferit. Poți să te gândești mai mult asupra ritmului de cursă decât asupra dezvoltării motocicletei pe parcursul sezonului. Mă bucur că am sprijin din partea celor de la Yamaha și de faptul că echipa aceasta a demonstrat în primele două sezoane de existență că poate câștiga curse.” a încheiat Rossi.

  Valentino Rossi a debutat la clasa regină în 2000 alături de Nastro Azzurro Honda. În 2002, el a făcut pasul la Repsol Honda, ca doi ani mai târziu, în 2004, să semneze cu Yamaha. După șapte sezoane petrecute cu Yamaha, italianul a semnat un acord cu Ducati, echipă pentru care a concurat în 2011 și 2012. După periplul de la Ducati, Rossi a concurat între 2013 și 2020 pentru Yamaha.

  Debutul lui Valentino Rossi pentru noua sa echipă va avea loc cu prilejul etapei inaugurale din Qatar, pe 28 martie.

  Sursa: MCN

  Photocredit: Petronas SRT


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss