Latest Posts

Ungaria va găzdui o etapă de MotoGP începând cu 2023

Vizualizări: 25655

După mai bine trei decenii de absență din calendarul campionatului mondial de motociclism viteză, Ungaria va găzdui o etapă de MotoGP începând cu 2023. Gazda noului grand prix va fi un circuit aflat în construcție în apropiere de Debrecen.

Prezent ultima oară în calendarul motomondialului în 1992, Marele Premiu al Ungariei va reveni în MotoGP începând cu 2023. Un acord a fost semnat astăzi între Carmelo Ezpeleta, CEO-ul Dorna, compania care deține drepturile comerciale ale MotoGP-ului și Jozsef Pacza, CEO-ul Kelet Magzarorszàg Versenypálya Kft.

Proiectul propus nu e de noutate, încă din 2019 fiind adusă în discuție ipoteza de a readuce Ungaria pe harta MotoGP. Guvernul maghiar a alocat pentru noul circuit un fond bugetar de 186 de milioane de euro. Totodată, noua facilitate din apropierea orașului Debrecen ar putea găzdui în viitor și Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, eveniment desfășurat actualmente la Hungaroring.

Ungaria a avut o tentativă nereușită în trecut de a găzdui o rundă de MotoGP. Deși a fost inclusă inițiaș în programul competițional din 2010, etapa ce trebuia să fie găzduită pe Balatonring, a fost anulată din cauza unor probleme apărute între autoritățile politice și organizatorii evenimentului.

În trecut, Marele Premiu al Ungariei a fost organizat de trei ori la Hungaroring, între 1990 și 1992. Mick Doohan a câștigat primele două ediții din 1990 și 1991, în timp ce, Eddie Lawson a obținut o victorie istorică pentru Cagiva la ultima ediție, cea din 1992.

Sursa: MotoGP
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP

Latest Posts

Don't Miss