More

  Latest Posts

  Ungaria va găzdui o etapă de MotoGP începând cu 2023

  După mai bine trei decenii de absență din calendarul campionatului mondial de motociclism viteză, Ungaria va găzdui o etapă de MotoGP începând cu 2023. Gazda noului grand prix va fi un circuit aflat în construcție în apropiere de Debrecen.

  Prezent ultima oară în calendarul motomondialului în 1992, Marele Premiu al Ungariei va reveni în MotoGP începând cu 2023. Un acord a fost semnat astăzi între Carmelo Ezpeleta, CEO-ul Dorna, compania care deține drepturile comerciale ale MotoGP-ului și Jozsef Pacza, CEO-ul Kelet Magzarorszàg Versenypálya Kft.

  Proiectul propus nu e de noutate, încă din 2019 fiind adusă în discuție ipoteza de a readuce Ungaria pe harta MotoGP. Guvernul maghiar a alocat pentru noul circuit un fond bugetar de 186 de milioane de euro. Totodată, noua facilitate din apropierea orașului Debrecen ar putea găzdui în viitor și Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, eveniment desfășurat actualmente la Hungaroring.

  Ungaria a avut o tentativă nereușită în trecut de a găzdui o rundă de MotoGP. Deși a fost inclusă inițiaș în programul competițional din 2010, etapa ce trebuia să fie găzduită pe Balatonring, a fost anulată din cauza unor probleme apărute între autoritățile politice și organizatorii evenimentului.

  În trecut, Marele Premiu al Ungariei a fost organizat de trei ori la Hungaroring, între 1990 și 1992. Mick Doohan a câștigat primele două ediții din 1990 și 1991, în timp ce, Eddie Lawson a obținut o victorie istorică pentru Cagiva la ultima ediție, cea din 1992.

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss