More

  Latest Posts

  Tributul lui Toyoda pentru plecarea lui Mäkinen

  Președintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, i-a mulțumit directorului echipei Toyota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen, pentru munca depusă în construirea unui Yaris de nivel mondial.

  Sub îndrumarea lui Mäkinen, Yaris a câștigat la a doua sa ieșire în 2017, a ajutat firma japoneză să obțină primul său campionat al producătorilor din 1999 și apoi a obținut titlurile succesive de piloți cu Ott Tänak în sezonul trecut și Sébastien Ogier în 2020.

  Întoarcerea Toyota la WRC a fost facilitată de forța relației dintre Toyoda și Mäkinen. Finlandezul, de patru ori câștigător al campionatului mondial, renunță acum la șederea sa de patru ani ca director al echipei TGR pentru a lucra în calitate de consilier la Toyota Motorsport.

  Vorbind despre ACI Rally Monza la începutul acestei luni, Toyoda a spus: „Acesta a fost ultimul raliu pentru Tommi în calitate de director al echipei. Sunt foarte recunoscător să lucrez cu el. Când am decis să ne întoarcem la WRC, i-am cerut să ajute la dezvoltarea unei mașini și să construiască o echipă. Ca să fiu sincer, mă gândeam că solicitarea mea este o provocare cam prea mare. Dar a făcut-o cu doar un an de pregătire și echipa a ajuns deja pe locul doi în runda de debut și a câștigat runda următoare în Suedia. Am întâmpinat multe dificultăți după aceea, dar fiecare experiență a avut sens și ne-a făcut mașinile mai puternice. ”

  Pe lângă succesul sportiv, Toyoda a recunoscut că Mäkinen a contribuit la livrarea unor momente personale.

  „Este”, a spus Toyoda, „una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele, când am urcat pe plafonul Yaris WRC împreună când am câștigat Rally Finland în 2018.”

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss