Latest Posts

Tributul lui Toyoda pentru plecarea lui Mäkinen

Vizualizări: 16315

Președintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, i-a mulțumit directorului echipei Toyota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen, pentru munca depusă în construirea unui Yaris de nivel mondial.

Sub îndrumarea lui Mäkinen, Yaris a câștigat la a doua sa ieșire în 2017, a ajutat firma japoneză să obțină primul său campionat al producătorilor din 1999 și apoi a obținut titlurile succesive de piloți cu Ott Tänak în sezonul trecut și Sébastien Ogier în 2020.

Întoarcerea Toyota la WRC a fost facilitată de forța relației dintre Toyoda și Mäkinen. Finlandezul, de patru ori câștigător al campionatului mondial, renunță acum la șederea sa de patru ani ca director al echipei TGR pentru a lucra în calitate de consilier la Toyota Motorsport.

Vorbind despre ACI Rally Monza la începutul acestei luni, Toyoda a spus: „Acesta a fost ultimul raliu pentru Tommi în calitate de director al echipei. Sunt foarte recunoscător să lucrez cu el. Când am decis să ne întoarcem la WRC, i-am cerut să ajute la dezvoltarea unei mașini și să construiască o echipă. Ca să fiu sincer, mă gândeam că solicitarea mea este o provocare cam prea mare. Dar a făcut-o cu doar un an de pregătire și echipa a ajuns deja pe locul doi în runda de debut și a câștigat runda următoare în Suedia. Am întâmpinat multe dificultăți după aceea, dar fiecare experiență a avut sens și ne-a făcut mașinile mai puternice. ”

Pe lângă succesul sportiv, Toyoda a recunoscut că Mäkinen a contribuit la livrarea unor momente personale.

„Este”, a spus Toyoda, „una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele, când am urcat pe plafonul Yaris WRC împreună când am câștigat Rally Finland în 2018.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss