Latest Posts

Toyota selectează trei noi recruți juniori pentru WRC

Vizualizări: 13783

Toyota a dezvăluit trei noi recruți în programul său de tineri piloti din Campionatul Mondial de Raliuri, care speră că vor călca pe urmele lui Takamoto Katsuta.

Echipa campioană mondială Toyota a selectat trei tinere talente japoneze de raliuri – Hikaru Kogure (20), Nao Otake (21) și Yuki Yamamoto (24) pentru a se alătura inițiativei care își propune să promoveze un tânăr pilot japonez în echipa sa WRC. Toyota a început programul în 2015, cea mai mare poveste de succes fiind Katsuta, care de atunci a progresat pentru a conduce cea de-a patra intrare a Toyota în WRC în 2020, înainte de a disputa un sezon complet anul trecut.

Tânărul de 28 de ani a încheiat sezonul al șaptelea în campionat, cel mai bun rezultat al său fiind pe locul doi la Raliul Safari. Toyota a deschis cereri pentru noi recruți juniori în august anul trecut, primind 60 de candidați care au fost redusi la opt, care au fost aleși să participe la o tabără de antrenament de două săptămâni în Finlanda, unde au fost evaluați la volanul mașinilor rutiere GR Yaris crosskart și mașini Rally4.

De acolo, instructorul șef al Toyota și de patru ori vicecampion WRC, Mikko Hirvonen, i-a selectat pe candidații de succes Kogure, Otake și Yamamoto. Trio-ul, care a participat la raliuri în Japonia, își va începe acum prima săptămână de antrenament în calitate de piloți din Programul Challenge, concentrați pe realizarea notelor de ritm și pe continuarea conducerii Rally4. Ei se vor muta din Japonia în Finlanda la începutul lunii aprilie pentru a începe un program intens de antrenament cu normă întreagă.

„Am încercat să selectăm piloții care credem că au cel mai mare potențial pentru viitor, dar nu a fost o decizie ușor de luat”, a spus Hirvonen. „Cei trei piloți pe care i-am ales au dat dovadă de o bună hotărâre de a învăța și de a progresa în cariera lor. „Ne-au impresionat și cât de mult s-au îmbunătățit în cele două săptămâni, cum au absorbit informațiile de la instructori și cum au gestionat diferite situații sub presiune. “Credem că pot avea un viitor cu adevărat luminos în raliuri. Acum începe munca grea pentru ei, dar sunt sigur că sunt pregătiți pentru provocare.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss