More

  Latest Posts

  Toyota selectează trei noi recruți juniori pentru WRC

  Toyota a dezvăluit trei noi recruți în programul său de tineri piloti din Campionatul Mondial de Raliuri, care speră că vor călca pe urmele lui Takamoto Katsuta.

  Echipa campioană mondială Toyota a selectat trei tinere talente japoneze de raliuri – Hikaru Kogure (20), Nao Otake (21) și Yuki Yamamoto (24) pentru a se alătura inițiativei care își propune să promoveze un tânăr pilot japonez în echipa sa WRC. Toyota a început programul în 2015, cea mai mare poveste de succes fiind Katsuta, care de atunci a progresat pentru a conduce cea de-a patra intrare a Toyota în WRC în 2020, înainte de a disputa un sezon complet anul trecut.

  Tânărul de 28 de ani a încheiat sezonul al șaptelea în campionat, cel mai bun rezultat al său fiind pe locul doi la Raliul Safari. Toyota a deschis cereri pentru noi recruți juniori în august anul trecut, primind 60 de candidați care au fost redusi la opt, care au fost aleși să participe la o tabără de antrenament de două săptămâni în Finlanda, unde au fost evaluați la volanul mașinilor rutiere GR Yaris crosskart și mașini Rally4.

  De acolo, instructorul șef al Toyota și de patru ori vicecampion WRC, Mikko Hirvonen, i-a selectat pe candidații de succes Kogure, Otake și Yamamoto. Trio-ul, care a participat la raliuri în Japonia, își va începe acum prima săptămână de antrenament în calitate de piloți din Programul Challenge, concentrați pe realizarea notelor de ritm și pe continuarea conducerii Rally4. Ei se vor muta din Japonia în Finlanda la începutul lunii aprilie pentru a începe un program intens de antrenament cu normă întreagă.

  „Am încercat să selectăm piloții care credem că au cel mai mare potențial pentru viitor, dar nu a fost o decizie ușor de luat”, a spus Hirvonen. „Cei trei piloți pe care i-am ales au dat dovadă de o bună hotărâre de a învăța și de a progresa în cariera lor. „Ne-au impresionat și cât de mult s-au îmbunătățit în cele două săptămâni, cum au absorbit informațiile de la instructori și cum au gestionat diferite situații sub presiune. “Credem că pot avea un viitor cu adevărat luminos în raliuri. Acum începe munca grea pentru ei, dar sunt sigur că sunt pregătiți pentru provocare.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss