Latest Posts

Toyota Gazoo Racing este deschisă să închirieze a patra mașină la evenimentele WRC din 2023

Vizualizări: 23529

Șeful Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, a declarat că echipa sa va lua în considerare posibilitatea de a închiria un al patrulea GR Yaris la anumite evenimente din Campionatul Mondial de Raliuri 2023.

Marca japoneză a confirmat vineri linia de piloți pentru 2023, în urma căreia Takamoto Katsuta va fi promovat pe locul trei în echipa de uzină pentru o serie de raliuri de anul viitor. Promovarea lui Takamoto Katsuta în echipa principală de uzină vine după ce a terminat 12 din cele 13 raliuri din acest an în primele opt locuri, în drumul său spre cea mai bună clasare din carieră, a cincea în clasamentul campionatului.

În vârstă de 29 de ani va împărți al treilea loc cu punctaj constructor cu Sebastien Ogier, de opt ori campion mondial, care a acceptat o nouă campanie parțială cu Toyota Gazoo Racing după ce a condus șase raliuri pentru echipă în acest an. Takamoto Katsuta va participa la întregul sezon, dar va trece la un al patrulea GR Yaris pentru evenimentele la care Sebastien Ogier este înscris, asigurând astfel că o a patra mașină va fi disponibilă pentru închiriere pentru până la șapte evenimente anul viitor.

Toyota, Gazoo, Racing
Sebastien Ogier (FRA), Raliul Spaniei, WRC 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Latvala spune că echipa dorește să își extindă programul de curse pentru clienți și este dispusă să închirieze mașina piloților. A primit deja câteva cereri inițiale. „Acum este clar că linia noastră de piloți este cea cu care vom merge în acest sezon”, a declarat Latvala în timpul unei convorbiri cu presa după anunțarea listei de piloți. „Dar, bineînțeles, am luat în considerare ca – la șapte evenimente în care avem o a patra mașină disponibilă – să luăm în considerare o opțiune de închiriere”.

„Dar aceasta este pur și simplu pe închiriere, nimic altceva. Dacă există cineva interesat să închirieze o mașină, analizăm această opțiune. În acest moment, nu știm în prezent dacă se va întâmpla, dar, desigur, colectăm date pentru a vedea dacă există piloți care sunt interesați de acest lucru. Am construit pas cu pas un program pentru clienți, pentru că este ceva ce vrem să facem în viitor, vrem să rulăm câteva mașini și poate să ne gândim la partea de business”.

„Este o ocazie bună de a dobândi experiență, iar în trecut a fost un singur eveniment, dar acum ar urma să vină mai multe evenimente dacă există un șofer care închiriază vehiculul. Ar fi interesant pentru noi. Acea a patra mașină care este o opțiune de închiriere este 100% pentru afaceri – nu urmărim să obținem puncte. Am primit câteva cereri, dar nu am luat nicio decizie în acest moment”. Latvala a reiterat, de asemenea, că echipa a avut interes din partea unor piloți care doresc să revendice al treilea loc vacant de pilot, după decizia lui Esapekka Lappi de a se alătura echipei Hyundai Motorsport.

Toyota, Gazoo, Racing
Takamoto Katsuta (JPN), Raliul Spaniei, WRC 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Cu toate acestea, evoluțiile constante ale lui Takamoto Katsuta din acest an au demonstrat echipei că pilotul japonez a demonstrat că merită să conducă alături de Sebastien Ogier. „Da, bineînțeles, când Ott Tanak a plecat de la Hyundai Motorsport și apoi au existat speculații cu privire la plecarea lui Esapekka la Hyundai Motorsport, a fost momentul în care am primit telefoane și e-mailuri despre acest post”, a adăugat Latvala. „Piloții care aveau nevoie de un loc ne contactau, bineînțeles, pentru că aveam ceva disponibil”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am decis să mergem pe această cale și să nu semnăm un pilot în plus pentru că noi credem că Takamoto Katsuta este pregătit să facă acest pas. Am fost foarte încrezători și fericiți cu acest lucru”. Se anticipează că Sebastien Ogier își va începe sezonul parțial la deschiderea sezonului de la Monte Carlo, în ianuarie, în timp ce Takamoto Katsuta va urca pentru prima dată în a treia mașină la Raliul Suediei, în februarie.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss