More

  Latest Posts

  Toyota dezvăluie maşina WRC Rally1 pentru 2022

  Toyota a prezentat versiunea finală a maşinii Rally1 GR Yaris, care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri din 2022.

  Marca japoneză și-a dezvăluit noua armă la lansarea oficială a sezonului 2022 a WRC la Hangar-7 din Salzburg, Austria, în fața noului președinte FIA, Mohammed Ben Sulayem.

  Toyota a ales să continue cu aceeași schemă de culori roșu, alb și negru, care și-a făcut debutul pe Yaris sezonul trecut.

  Cu toate acestea, pentru a evidenția noile reglementări Rally1, există un brand hibrid clar pe flancurile lui GR Yaris, care includ și cutii de aer proeminente pentru răcirea unității hibride.

  Conform noilor reglementări, GR Yaris dispune de o unitate hibridă de 100 kW conectată la un motor cu combustie internă turbo de 1,6 litri care poate produce 500 de cai putere în explozie scurtă atunci când lucrează în tandem.

  Piloţii vor putea iniția creșteri de putere hibride utilizând pedala de accelerație și vor debloca creșteri suplimentare în etape dacă regenerează 30 de kilojulii de energie la frânare.

  Mașinile Rally1 sunt construite în jurul unui nou șasiu mai sigur, din oțel, construit de la zero, fără a utiliza o bază de mașini de serie.

  În comparație cu predecesorii lor, vehiculele vor fi cu aproximativ 70 kg mai grele, vor avea o aerodinamică redusă cu 15%, vor avea o cursă mai mică a suspensiei și vor fi fără diferențe centrale.

  Toyota va prezenta patru înregistrări GR Yaris în acest sezon, iar vicecampionul de anul trecut, Elfyn Evans, și dublul câștigător de raliuri, Kalle Rovanpera, fiind cap de afiș al înscrierilor cu normă întreagă.

  De opt ori campion WRC, Sebastien Ogier, nu își va apăra titlul, după ce a ales să-și reducă angajamentele în WRC doar la o campanie parțială.

  În schimb, francezul va împărți cea de-a treia mașină cu finlandezul Esapekka Lappi. Ogier va începe sezonul la Monte Carlo weekendul viitor, Lappi fiind pregătit pentru prima sa ieșire în Suedia în februarie.

  Cea de-a patra înregistrare va fi completată de japonezul Takamoto Katsuta, care a fost reținut pentru postul de pilot de dezvoltare a echipei pentru un al doilea sezon complet.

  Toyota și-a desfășurat ultimele pregătiri pentru noul sezon săptămâna aceasta în Franța, înaintea deschiderii sezonului de la Monte Carlo din 20-23 ianuarie.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss