Latest Posts

Tanak respinge speculațiile privind ieșirea echipei Hyundai din WRC.

Vizualizări: 12505

Ott Tanak a minimalizat speculațiile conform cărora Hyundai Motorsport se gândește să se retragă din WRC, Campionatul Mondial de Raliuri și este încrezător că echipa își poate reveni după un început dificil al erei hibride.

Hyundai Motorsport a avut un început dificil în noul WRC, care provine din angajamentul tardiv al mărcii sud-coreene față de noile reglementări, care a întârziat dezvoltarea noului i20 N. Echipa a jucat la recuperare încă de atunci, după ce i20 N a apărut pentru prima dată în decembrie anul trecut, cu o lună înainte de începerea noului sezon. Împreună cu plecarea carismaticului director de echipă de șase ani, Andrea Adamo, Hyundai Motorsport a fost lipsită de direcție cu mașina sa.

Echipa nu a numit încă un director de echipă, iar directorul de transmisie, Julien Moncet, acționează ca lider în calitate de director adjunct al echipei. După cum s-a relatat anterior, această situație s-a adăugat la o penurie globală de materii prime și la o spirală a costurilor care a pus o presiune suplimentară asupra lanțurilor de aprovizionare ale echipei.

Tanak, WRC

Hyundai Motorsport a dat semne de ritm în acest an, cu Ott Tanak câștigând în Sardinia, dar sezonul său a fost în mare parte afectat de probleme de fiabilitate sau de lipsa de ritm, așa cum s-a văzut în Estonia. Ott Tanak a terminat la aproape două minute în urma câștigătorului raliului, Kalle Rovanpera de la Toyota Gazoo Racing, pe teren propriu, la sfârșitul săptămânii trecute.

Luptele echipei Hyundai Motorsport au stârnit speculații potrivit cărora campionii constructorilor din 2019 și 2020 s-ar putea gândi să renunțe la WRC, lucru pe care Ott Tanak l-a infirmat atunci când a fost întrebat direct în conferința de presă de după Raliul Estoniei. În urmă cu două săptămâni, producătorul a anunțat o prelungire de trei ani cu sponsorul principal Shell, parte a operațiunilor WRC ale echipei din 2014.

Hyundai Motorsport va continua cu siguranță, există un mare sprijin din partea Coreei”, a declarat Ott Tanak. „Cu siguranță că toată lumea și-a dorit foarte mult, dar să spunem că este nevoie de câteva schimbări foarte directe în structura generală. Lucrăm la asta, anul acesta pare dificil, dar pe termen lung este important pentru sport, de asemenea, să revenim la formă”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tanak, WRC

În timpul raliului, Ott Tanak și-a dezvăluit frustrările legate de i20 N, declarând: „Sunt multe lucruri fundamentale care nu au mers bine în timpul dezvoltării mașinii, iar acum trebuie să le progresăm pe parcurs”. Cu toate acestea, campionul mondial din 2019 crede că echipa poate reacționa înainte de Raliul Finlandei de luna viitoare, subliniind în același timp că operațiunea are nevoie de un lider puternic. „Să vedem, sunt sigur că putem reacționa [cu] ceva, dar sunt mai degrabă detalii profunde și lucruri tehnice”, a adăugat el.

„Toți acești ani au fost o provocare pentru noi de când am pierdut directorul echipei anul trecut. A fost o perioadă foarte grea, și cu criza din lume și cu regulamentele care au venit târziu. Cu siguranță avem nevoie de un lider puternic. Munca este în curs de desfășurare și se va întâmpla, iar noi vom continua să lucrăm pentru a aduce Hyundai Motorsport acolo unde îi este locul, pentru a da o luptă cu Toyota Gazoo Racing. Dar cu siguranță se descurcă foarte bine în acest moment, se dezvoltă și se mișcă rapid. Este o treabă mare de făcut”.

Vorbind cu presei înainte de Raliul Estoniei, Moncet a declarat că au avut loc întâlniri pentru a ajuta la atenuarea luptelor interne. „Am avut câteva întâlniri interne pentru a încerca să îmbunătățim toate procesele”, a spus el. „Am făcut o mulțime de lucruri care nu ar trebui să fie vizibile din exterior, dar care ne vor ajuta să fim mai pregătiți. Avem o idee clară a ceea ce vrem să realizăm, așa că s-ar putea să dureze puțin timp, dar nu vom renunța”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss