More

  Latest Posts

  Stefano Domenicali exclude posibilitatea ca toate grand prix-urile să organizeze curse sprint

  Stefano Domenicali a discutat la începutul acestei săptămâni despre noul format al curselor sprint din Formula 1. Oficialul italian a exclus posibilitatea ca toate grand prix-urile în viitor să organizeze curse sprint.

  CEO-ul Formulei 1, Stefano Domenicali, a discutat pe îndelete despre cursele sprint și noul format care va fi adoptat în acest an. Pentru moment, doar Silverstone a confirmat că va organiza cursă sprint. Anul acesta, patru grand prix-uri vor organiza curse sprint, alte trei GP-uri urmând să anunțe organizarea unei curse sprint.

  Formula 1 va avea în premieră curse sprint care vor determina ordinea pe grila de start pentru cursa de duminică. De altfel, Domenicali a exclus și posibilitatea de a diminua rolul curselor de duminică, reiterând încă o dată că rolul curselor sprint va fi doar să determine ordinea pe grila de start pentru a doua zi.

  “E foarte simplu. Pentru statistici, pilotul care câștigă cursa sprint de sâmbătă va pleca din pole position. Există doar un câștigător de Mare Premiu, iar acest fapt va rămâne să fie determinat duminica.” a declarat Stefano Domenicali în cadrul unui interviu acordat publicației Auto Motor und Sport.

  “Nu ne dorim acest format la fiecare cursă. Anul acesta va fi un grand slam, cu maxim patru astfel de evenimente. Acest format are multe avantaje. Mai puțin timp pierdut în sesiunile de antrenamente, mai multă acțiune pe pistă.” a continuat Domenicali.

  Noul format a fost primit cu reacții mixte din partea piloților, fiind însă aproape unanim acceptat de oficialii echipelor. Întrebat de numărul de GP-uri care vor organiza curse sprint în viitor, Domenicali a încheiat prin a răspunde scurt. “Acest lucru trebuie discutat în viitorul nu foarte îndepărtat. Nu vor fi foarte multe, însă, întâi de toate, trebuie să vedem dacă acest format funcționează cu adevărat.”

  Următoarea întâlnire cu piloții și echipele din Formula 1 va avea loc la finalul acestei săptămâni, între 16-18 aprilie, la Imola, în Italia. Fanii Formulei 1 din România vor putea viziona Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna pe Digi Sport, Look Sport 3 și Telekom Sport.

  Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Auto Motor und Sport

  Photocredit: AutoCar


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss